Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Jmenuji se X. A topím se v bahně trapných klišé

04.12.2013   Jitka Krulcová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Jmenuji se X. A topím se v bahně trapných klišéKniha Jmenuji se X zaujme již svým názvem. Jmenuji se X? Proč? To bude nejspíš něco tajemného. Jenže po přečtení prvních pár stránek čtenář zjistí, že nejde ani tak o mystično, jako spíš o závažný nedostatek kreativity autorky A.J. Molloy.

Text je totiž slepen téměř výhradně z klišé tak ohraných, že pozbývají i veškerých posledních zbytků kouzla, které by se v nich mohlo skrývat. Mladá, krásná, chudá a v otázkách lásky nezkušená americká studentka přijíždí do Itálie, aby zde u své poněkud zhýralé kamarádky napsala školní práci na téma italská mafie a možná se tak trochu poohlédla po lásce.

S nějakou velkou předehrou autorka neotálí, hlavní mužská postava příběhu se objevuje velmi záhy. Tajemný muž se smutnýma očima, na první pohled velmi solventní a sofistikovaný. Vzhledem typický italský hřebeček připravený k osedlání odvážnou jezdkyní, která ví, jak to chodí. Naše hlavní hrdinka, která je právě onou X z názvu knihy (ale to jen pro přátele, jmenuje se Alex), je okamžitě stržena jeho kouzlem.

To ovšem ještě netuší, o koho se vlastně jedná. Je to šlechtic, samozřejmě. Čistě náhodou ovdovělý, ale ne tak čerstvě, aby bylo nevhodné otevřít nový vztah, ale také ne tak dlouho, aby v něm ještě nezbyl sexy smutek, který je nutno utišit. Je bohatý, jak jinak. Navíc záhadný, pravděpodobně má něco společného se zdejší mafií. Kola osudu začínají zapadat do sebe. Bohužel až příliš hladce. Čtenáři je zápletka příběhu sdělena tak lacino, že v podstatě ubíjí jakoukoliv možnost, že by u četby byl napjatý nebo potřeboval přemýšlet. Ani teď vlastně nespoileruji, tohle všechno se dozvíte na prvních dvaceti stránkách knihy. A pak už se v podstatě vše točí kolem sexu.

Autorčina snaha o vykreslení erotických scén je zde sice patrná, ale když tlačíte na pilu až moc, zpotíte se a to je pak nelibě cítit. Tady to cítit rozhodně je - a to hlavně při neohrabaných pokusech o drama. Závěr? Další nepodařený pokus o erotiku na papíře. Nezaujme, zda neurazí je sporné. A tak lze říct, že alespoň obálka je velmi vkusná, alespoň na poměry erotického románu.


Jmenuji se X – Láska, co spaluje. Touha, co ničí

Autor/ka: A. J. Molloy
Překladatel/ka: Petruše Klůfová
EAN: 9788025317242
ISBN: 978-80-253-1724-2
Rozměry v mm: 145x210
Počet stran: 248

Vydalo nakladatelství Fragment, běžná cena 279 korun, v e-shopu Fragmentu 237 korun.


Anotace knihy:
Dvaadvacetiletá americká studentka Alex (pro přátele X) přijíždí do Neapole, kde chce získat pro svou práci podklady o italské mafii. Hned první večer se v luxusní kavárně setká s elegantním mužem, který jí naprosto učaruje.
Marc Roscarrick - potomek šlechtického rodu - je přátelský, pohledný, inteligentní a neuvěřitelně přitažlivý. Kolem něj se však vznáší aura záhadnosti. Atraktivní muž v X probudí dosud nepoznanou touhu. Jeho tajemství je ale pro dívku šokující.
Vztah X s Marcem je možný pouze za jeho podmínek. Dokáže se X vzdát svých přání a podřídit se? Své touze, ohromující přitažlivosti a erotickým tajemstvím, která ji děsí a vzrušují zároveň?



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0386 s