Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Koncert světoznámého pianisty Richarda Claydermana se blíží!

04.12.2013   Aneta Šimonková   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Koncert světoznámého pianisty Richarda Claydermana se blíží!Koncertní česká premiéra slavného pianisty Richarda Claydermana se nezadržitelně blíží. Vzhledem k velkému zájmu veřejnosti o tento koncert pořadatel uvolnil další vstupenky do prodeje. Exkluzivně pro tento koncert dodává slavná firma PETROF speciální koncertní klavír ANT. PETROF k výročí 150. let historie této slavné společnosti. 

 
Slavný pianista Richard Clayderman vystoupí v pražském kongresovém sále již 7. prosince 2013. Tento francouzský klavírní virtuos má na svém kontě více prodaných desek než umělci tipu Bob Dylan, Lady Gaga nebo Jay-Z. Jedná se tedy o velkou osobnost ve světě hudby. Clayderman byl dokonce vyhlášen za nejúspěšnějšího pianistu všech dob. Evropští žurnalisté ho dokonce označují za největšího popularizátora hry na klavír od dob Ludwiga van Beethovena.
 
Tvorba této světové hudební hvězdy je velmi různorodá. Clayderman je ale hlavně zakladatelem romantického stylu hry na klavír. Prahu proto čeká v adventním čase velký romantický zážitek. Jeho tvorbu zná opravdu každý. Jeho nejslavnější píseň je Balada pro Adeline, která je notoricky známou nejen pro fanoušky vážné hudby. Pan Clayderman přijede do Prahy propagovat své nové album „Romatique“ které obsahuje velmi známe melodie ve speciálním aranžmá pro piáno. Velkou oblibou tohoto umělce je také spojovat pop music s vážnou hudbou. Zazní tedy jistě notoricky známé skladby pop music od The Beatles po melodie ze slavného muzikálu West side story.
 
Speciálně pro tento koncert dodává slavná česká firma PETROF klavírní křídlo jenž vyvinula ke 150. letému výročí od založení. Firmu založil v roce 1864 Antonín PETROF v Hradci Králové. Od té doby se tato společnost stala jednou z nejlepších a neprestižnějších výrobců klavírů a pianin na světě. Nová značka, ANT. PETROF, který firma zapůjčí na koncert pana Claydermana vyvíjeli pracovníci této firmy posledních pět let. V konstrukci tohoto klavíru jsou využity nejmodernější poznatky v oblasti výroby pian a současně zúročeny zkušenosti, které si mistři v továrně PETROF předávají již jedno a půl století. Zvuk nového křídla je i díky speciální metodě intonace výjimečný. Zaujme svým bohatým barevným zvukem. V kombinaci s výjímečnou akustikou Kongresového centra půjde o velmi kvalitní hudební zážitek. Cena tohoto unikátního kousku se vyšplhala na 3.200.000Kč.
 
Vzhledem k obrovskému zájmu o vstupenky na tento koncert se pořadatel rozhodl uvolnit další vstupenky do prodeje. Je jich tedy ještě dostatek k zakoupení. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketportal. Tuto hudební událost by si neměl nechat ujít žádný fanoušek kvalitní hudby. Ostatně koncertu se také osobně zúčastní sám Karel Gott který prohlásil: “Vyjde-li mi nabitý program, nebudu 7. prosince 2013 v pražském Kongresovém centru chybět!”
 
Balada pro Adeline v podání R. Claydermana: http://youtu.be/gfsgXJQ0ebU
Oficiální web Richarda Claydermana zde
Web pořádající agentury JVS Group zde.
 
Zdroj: Blue Gekko


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0293 s