Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Nejemotivnější příběhy za nás píše sám život

04.01.2014   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Nejemotivnější příběhy za nás píše sám životLady Plus Club České pojišťovny ZDRAVÍ v rámci soutěžní výzvy „Každý příběh má svou tvář“ shromáždil stovky příběhů, které se týkají boje s rakovinou ženských orgánů. Porota sestavená z patronů a partnerů projektu vybrala tři nejemotivnější, které se rozhodla ocenit a nejen díky finančnímu daru je podpořit v jejich dalším životě.

Patronka projektu zpěvačka a Česká Miss 2010 Jitka Válková, která společně s moderátorkou Dianou Kobzanovou, nafotila pro tento projekt šokující promo fotky, na kterých byla zcela bez vlasů. „Když jsem dostala tuto nabídku, neváhala jsem ani minutu. Myslím, že je potřeba podporovat všechny takovéto aktivity. Nejvíc se o mě bála moje maminka, která se děsila toho, jak budu bez vlasů vypadat. Přece jen vidět svoji dceru jako nemocnou není nic snadného. Za sebe musím říct, že pro mě nebylo vůbec lehké příběhy, které přišly číst. Dost jsem si u toho pobrečela. Tyto ženy jsou obrovské bojovnice a cením si toho, že neváhají sami dál šířit osvětu a bojovat s touto nemocí nejen za sebe, ale i za ostatní pacientky“, uvedla Jitka Válková, patronka projektu.
 
Aktuální statistiky jsou výrazně alarmující. V České republice ročně onemocnění rakovinou ženských orgánů více než 6 000 žen a téměř 2 000 jich tomuto zákeřnému onemocnění podlehne. „Tato čísla určují, že každá osmá žena se ve svém životě bude s touto nemocí potýkat. Předcházet onemocnění můžeme především preventivními prohlídkami a osvětou, kterou se snažíme tímto projektem prezentovat veřejnosti i přes naše partnery, kterými jsou přední čeští odborníci na tuto problematiku a dále klinické centrum ISCARE a kosmetická značka ARTDECO,“ uvedl Ing. Miloš Panýr z České pojišťovny ZDRAVÍ.
 
Na třetím místě umístila paní Jaromíra Hlušičková se svým příběhem „I bez vlasů jsem pořád kočka“, na druhém místě příběh paní Táni Kulové „Hlavně mi nechoďte na pohřeb v černém, říkala jsem před operací zhoubného nádoru vaječníků rodině“ a na prvním místě příběh Radky Růžičkové „Jak se mi několikrát štěstí změnilo v naprosté zoufalství“. Oceněné příběhy naleznete na fb profilu Lady Plus Club.
 

První příběh si můžete přečíst již 5.1.2014




Zdroj: Mgr. Hana Penčáková / Originals


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0338 s