Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


250 000 dolarů čeká na tři netové inovátory

07.05.2014   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

250 000 dolarů čeká na tři netové inovátory Cisco vypsalo soutěž pro start-upy, rozdělí čtvrt milionu dolarů. Dalších celkem 150 milionů dolarů mohou získat začínající technologické firmy z fondu rizikového kapitálu Cisco Investments.

Společnost Cisco vyhlásila celosvětovou soutěž, kterou chce podpořit další rozvoj internetu věcí. Do této soutěže se mohou s projekty a nápady přihlásit začínající firmy (start-upy) z celého světa. Tři vítězové budou vyhlášeni na Světovém fóru internetu věcí v Chicagu a rozdělí si částku 250 tisíc amerických dolarů. Čas na přihlášení mají všichni podnikatelé s dobrými nápady až do 1. července 2014.

Vyhlášením Ceny za inovace internetu věcí chce Cisco podpořit a inspirovat novou generaci mladých podnikatelů a začínajících firem, aby se nebáli pustit do náročnějších projektů využívajících nové technologie. Do soutěže se mohou přihlásit nové i již existující firmy přispívající k rozvoji internetu věcí prostřednictvím webové stránky www.cisco.com/go/iotchallenge.

Projekty lze přihlašovat až do 1. července 2014. Přihlášky musí být výhradně v angličtině a projekt musí být zařazen do jedné z pěti kategorií – Aplikace, Analytické nástroje, Management, Sítě a Věci (Things). Osmnáct semifinalistů vyberou odborníci Cisco, jeden projekt pošle do semifinále veřejnost. Do finále následně prostoupí šest projektů, tři vítězné si převezmou ocenění na Světovém fóru internetu věcí, které se bude konat v Chicagu 14. až 16. října 2014.
Všechny tří vítězné firmy získají kromě peněžní odměny také podporu od společnosti Cisco formou školení, odborného vedení a zprostředkování obchodních příležitostí od společnosti Cisco i jejích partnerů. Navíc budou mít přístup k vývoji, testování a pilotnímu provozu nových technologií, stejně jako k potenciálním investicím a partnerské spolupráci.

Internet věcí (Internet of Things) označuje stále rostoucí síť zařízení a senzorů, které jsou připojeny k internetu, vzájemně spolu komunikují a vytvářejí tak nové možnosti zpracování informací z našeho okolí, které jsme dříve neuměli využít. Odborníci Cisco očekávají, že v roce 2020 bude takových zařízení v celosvětové síti propojeno 50 miliard.

Podpora inovací
Kromě vyhlášení soutěže podpoří Cisco další rozvoj nových technologií i prostřednictvím svého fondu rizikového kapitálu Cisco Investments. Ten v následujících dvou až třech letech podpoří technologické start-upy částkou až 150 milionů dolarů. Dosavadní zaměření fondu se tak rozšíří o dynamickou oblast nových technologií.





Zdroj: Jan Lodl / Cisco


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0378 s