Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


V NODu vystoupila kytarová smetánka. První ročník festivalu Struneři je za námi!

21.05.2014   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

V NODu vystoupila kytarová smetánka. První ročník festivalu Struneři je za námi!Festival Struneři zažil během dvou dní (12. a 13.května) kytarové umění v podání Michala Pavlíčka, Michala Pelanta, Lukáše Chromka, IAN, Joe Karafiáta, Calm Season, Munroe i legendárních Blue Effect. Program představil ostřílené muzikanty i mladou krev a za hranice kytarového světa návštěvníky vnesly také poučné workshopy. Svůj zájem si získaly i jam sessions.

V pondělí pokřtili IAN svou debutovou desku Voyage. Nadále zůstávají dvoučlenným projektem, přesto ale v rámci včerejšího křtu v klubu NOD přizvali na jednu z písní bubeníka Radka Doležího (Mashy Muxx, radium.nfo). “Rádi experimentujeme a vymýšlíme něco výjimečného. I proto jsme se rozhodli oslovit Radka. Je super nacházet další možný groove, skvělé oživení pro nás i fanoušky. Tyhle spolupráce nás baví,” dodávají zpětně IAN. Užít si kytarové umění z rukou jednoho z nejpovolanějších jsme měli díky setu Michala Pavlíčka, naživo zazněl také nový singl Vodopády kytaristy Michala Pelanta, známého především z působení v Kollerbandu.
 
Úterní program nabídl vystoupení Joe Karafiáta – osobnosti spojené zejména s legendárními The Plastic People of the Universe, Garage a Underground Blues Session . “Mám rád různá hudební setkání a rád se jich účastním, proto také vystupuji s UBS. Cíl festival mne nadchl. Věřím, že Struneři po prvním ročníku pojedou dál,” dodává Joe Karafiát. V exkluzivní předpremiéře zde byl představen také videoklip k singlu Zodiak. Dalším výrazným hostem programu byl kytarista Radim Hladík, a to spolu se stále velmi populární bigbítovou kapelou Blue Effect. Z nových tváří hudební scény, respektive nových spojení, uvítal festival netradiční kombinaci kytary a cella v podání Calm Season. Tuto dvojici tvoří Terezie Kovalová (např. Vladivojna La Chia) a Adam Vopička (The Prostitutes). Svůj pražský koncertní debut zde zažil psychedelický projekt Munroe – tedy Jan Kunze a Vláďa Jaške.
 
Koncertní program okořenily take odborné worshopy pod vedením Lukáše Chromka, Marka &Smause, Mirka Linharta a Pavla Marcela. Jam session se postaral o závěrečnou show – zahráli např. Nameles Brothers.


Autorem fotografie je Petr Klapper.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0529 s