Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


SALON VERNON

03.06.2014   redakce   Výtvarné umění   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

SALON VERNON  Nová prodejní výstava Galerie Vernon představuje výběr z tvorby Vernon umělců českých, slovenských i zahraničních – z Itálie, &Spanělska, Německa, Argentiny či USA. Koncepce odkazuje k věhlasným pařížským salonům z přelomu 19. a 20. století, které sloužily jako přehlídky soudobého umění.

Galerie Vernon touto výstavou realizuje vizi, kterou prosazuje od počátku své existence – tedy postavit světové a české umění vedle sebe jako rovnocenné partnery a hledat spojení mezi umělci, kteří se nemuseli nikdy potkat, a přesto je něco spojuje. Věříme také, že právě konfrontace umění pocházejícího z různých koutů a mnohdy zdánlivě nesouvislých kontextů pomáhá rozšiřovat možnosti divácké percepce.
 
První Salon Vernon proběhl v roce 2013 v bývalém prostoru galerie v ulici U Průhonu v Holešovicích. Výstava je prodejní a jak uvádí její kurátorka a ředitelka Galerie Vernon Monika Burian Jourdan: „Rozhodli jsme se pořádat Salony Vernon jednak proto, abychom návštěvníkům představili tvorbu umělců, s nimiž spolupracujeme, ale také abychom poukázali na možnost v dnešní nestálé době investovat do něčeho, co vysokou pravděpodobnost se zhodnocovat.
 
Zastoupení umělci jsou již obvykle zavedení na domácí či mezinárodní scéně. Z české a slovenské kotliny k nim patří Jana Farmanová, Lucia Tallová, Martin Gerboc, Petra Gupta-Valentová, Linda Čihařová, Petra Polifková, Michal &Skoda, nebo Tomáš Lahoda. Ze zahraničních pak Andrea Bianconi, Andreas Kopp, Daniel González, Giuliana Cunéaz, Kit Reisch či Simone Fugazzotto.
 
Vernisáž se koná ve středu 4. 6. 2014 od 18 hodin spolu se zahájením výstavy ruského fotografa Andreje Kezzyna v horním patře Galerie Vernon.
 
 
O Galerii Vernon
Galerie byla založena v roce 2001 Monikou Burian Jourdan. Od začátku má Vernon jasný cíl: podporovat kvalitní současné umění a představovat ho veřejnosti. Stavět světové a české umění vedle sebe jako rovnocenné partnery a hledat spojení mezi umělci, kteří se nemuseli nikdy potkat a přesto je něco spojuje. Galerie je otevřena ve středu, čtvrtek 12 –19h, pátek 12 –17h, sobotu 10.30 –18h.
Děkujeme našim sponzorům: De'Longhi, Achour & Hájek a mediálním partnerům: ArtClue, Art Guide East, GoOut, CityBee, Expats.cz.
 
 
Zdroj:
Jitka Hanušová / galerie Vernon

Janáčkovo nábřeží 21 | 150 00 Praha 5
www.galerievernon.com


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0421 s