Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Časopis AIRSOFT

23.08.2004   Martina Bittnerová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Časopis AIRSOFTVýraz airsoft většinu z nás neosloví a není ostatně ani mým cílem podrobně vysvětlovat, co se za ním skrývá. Airsoft znamená pro určitou část mužské populace koníček, resp. prostředek k tomu, jak se na okamžik odpoutat od všedního života. Je to totiž hra na „vojáky“, kdy muži různých věkových kategorií na sebe navlečou originály či kopie uniforem armád a policií z celého světa, vyrazí v nich do terénu a snaží se při tréninku simulovat bojové situace.

Sdružují se do různých skupin a každá představuje jinou jednotku. Airsoft patří k těm dražším zábavám, neboť výbava přijde na desetitisíce korun, ale je nutná k vyvolání dokonalé „iluze“. Airsoftová komunita má své srazy, pořádá různé akce a za spoustu z nich stojí parta airsofťáků provozující obchod s airsoftovou výzbrojí a především pak vydávají časopis AIRSOFT, který vychází na pěkném lesklém papíře a proto na první pohled vypadá přímo profesionálně. Ostatně i seznam obsažených rubrik jako historie, rozhovor, recenze aj. nevykazuje žádné známky amatérismu a celkem logicky přináší ty informace, jenž čtenář od podobně zaměřené tiskoviny očekává. Když se ale na věc podíváte reálně, tak páni redaktoři zde celkem bezostyšně otiskují „recenze“ na výrobky - zbraně, které si lze v jejich obchodě zakoupit. K této průhledné komerční aktivitě je přibalena prezentace airsoftových klubů, či postřehy z jednotlivých akcí přesně v duchu – „aby se neřeklo“.

Ve skutečnosti časopis mapuje obchodní činnost redaktorů a zájmy jejich kamarádů. Cenu 50 Kč za výtisk považuji proto za značně přemrštěnou. Vždyť klubové zpravodaje bývají mnohem levnější, nebo se vůbec distribuují zdarma.Tvůrci časopisu by mohli argumentovat, že přináší užitečné rady všem „airsofťákům“. Netvrdím, že ne, nicméně zůstává otázkou, jakou formou a jakým jazykem se tak děje. Kromě přispěvatele Toma zbytek redaktorů zřejmě studovalo maďarštinu, neboť ani slovní zásobou, ani stylisticky český jazyk neovládají. V samotných článcích se neustále vrací dokola k jedné myšlence, aniž by tuto uměli jasně a srozumitelně formulovat. Přímo hýří slovíčky typu – „super a fakt“ a ze sloves neznají snad jiné než „dát“. Odborné recenze tvoří za pomocí hovorové češtiny. Podstatné jsou samozřejmě informace, ale i ty přeci mohou mít slušnou stylistickou úroveň. Opravdu pečlivě jsem pročetla zhruba tři čísla AIRSOFTU a nechápu, proč redakce příspěvky z klubů neupravuje a rovněž nechápu, proč osmdesát procent textů nedosahuje ani kvality náplně rubrik „Listárna“ z denního tisku. I airsofťáci snad mohou chtít za své peníze víc a nebo se redaktoři domnívají, že označení „militantní“ rovná se hloupý?

Pokud bych si totiž coby nestranný pozorovatel měla utvořit úsudek právě z tohoto časopisu, musela bych se domnívat, že airsoftem se zabývají méně duševně obdarovaní jedinci a divím se, že samotní čtenáři dopustí, aby se tímto ostudným způsobem český airsoft veřejnosti prezentoval. A pokud hovořím o ostudě, její největší díl bohužel dopadá na hlavu redakce a to na pány MTJ, Riggse a Wituse, kdy zvláště texty těch prvních dvou dávají na frak celé naší žurnalistice, přičemž její otec Borovský se musí hrůzou obracet v hrobě.


/Poznámka autora – tento článek není myšlen jako hanobení airsoftové komunity, ale jako pozastavení se nad úrovní časopisu, jakým se tato komunita prezentuje v očích veřejnosti, neboť časopis si lze běžně zakoupit i v novinových stáncích./


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Vietnam - 23.8.2004 - 12:19

časopis
Dovolil bych si poznamenat pár věcí k časopisu. Není to "klubový zpravodaj" jak by se mohlo zdát. Lidi kteří vydávají tento časopis jsou jediní kiteří mají dostatečný kapitál na to aby rozjheli takovýhle projekt. Přizpěvatelé jsou z řad lidí okolo AS a vzhledem k tomu že pro všechny tvoří časopis okrajovou činnost jelikož se musí starat i o práci odráží se to na kvalitě časopisu. Uznávám že se tam objevují hrubé chyby ale práce korektora něco stojí a musí na ní být čas.
A to že tam cituji :"páni redaktoři zde celkem bezostyšně otiskují „recenze“ na výrobky - zbraně, které si lze v jejich obchodě zakoupit"
je celkem logické vzhledem k tomu že pokud si někdo koupí časopis airsoft chce se dozvědět co se dá v ČR koupit a jaké jsou na výrobky ohlasy... nechce vědet co se včera stalo v humpolci. A vzhledem k tomu že je to v podstatě jediný pořádný kamený obchod s vybavením pro AS je jen logické že se jedná o jejich výrobky.

chápu že hodnotíte z hlediska "kultrní" úrovně a to zcela nezávisle ale než se pustíte do časopisu a oboru o kterém nic nevíte nejdříve se rozmyslete. časopis je amatérský ale komunita má něco "svého".


Od: Martina Bittnerová - 23.8.2004 - 12:24

to vietnam
Ale i tak může mít ten časopis úroveň, když si ho můžu normálně zakoupit v obchodě, notabene spousta "amatérů" dnes vydává různé tiskoviny a mnohdy to jsou velmi zajímavé a skvostné kousky.
Recence na zbraně firmy Classic Army a STTi,ICS např. v časopisu úplně chybí-není to náhodou tím, že tyto zbraně dováží a prodává jiná firma, jejíž majitel je pan Š.
Komunitu jako takovou jsem nekomentovala a nekomentuji, neb proti ní vůbec nic nemám.


Od: urza - 23.8.2004 - 13:38

Článek
např. nedávno se objevila recenze na pušku ICS M4A1 jen tak mimochodem. Nevím, jak to je s tím zakoupením v obchodě, protože tento časopis se podle mého názoru velice špatně shání. JEště bych se vrátil ke zbraním jako CA a STTi. článek o těchto firmách, popř. zbraních t´to značky má určitě možnost do AS magazínu napsat každý. Věřím, že pokud by v článku nebylo 90% nesmyslů, byl by otištěn. TO, že tyto recenze nikdo nepíše už o něčem svědčí ne? a jako posl. bych měl otázku k paní Bittnerové, proč jí toto téma vůbec zajímá? proč řeší časopis, který jí teoreticky může být úplně volný? Sám jsem si všiml, že tento časopis je dělaný výhradně pro As komunitu a té se časopis líbí, tak nevím, co je za problém. Díky


Od: nasrany!! - 23.8.2004 - 14:22

Lecite si komplex?
jakozto hrac airsoftu, podavam na vas draha autorko oznameni na PCR za urazku na cti, rozhodne se necitim jako méně duševně obdarovany jedinec, rozhodne jse mjse mx let tvrde nepracoval a nestudala, aby me nejaka radoby pisatelka oznacila mene dusevne obdarovanym jedincem.


Od: Martina Bittnerová - 23.8.2004 - 14:34

to nasrany -
1. než se začnete ohánět zákonem, přečtěte si ten článek ještě jednou a pozorně... nikde jsem neřekla, že airsofťáci JSOU, nýbrž že by se čtenář MOHL DOMNÍVAT a to je rozdíl... navíc vše vysvětluje poznámka autora
2. co se týče těch oznámení, tak první dvě poputují za mě a to za krádež mého článku na Váš portál a také za ty výhružky osobní inzultací a nadávky


Od: Neo Stainer - 23.8.2004 - 14:36

článek a časopis
Nechtěl jsem původně vůbec reagovat ale nakonec musím.
Co se časopisu týče,ano stylistická stránka je věc na kterou by pravý čech a vydavatel měl dbát.Ale jak zde již bylo řečeno - všechno stojí peníze.A páni kteří vydávají časopis začali vydávat časopis ze svého.Myslím že to není levná záležitost a pokud se Vám nelíbí gramatická správnost či používání a opakování slov,myslím že budou rádi pokud by jste jim s tím pomohla a poradila.Ostatně psaní musím uznat Vám jde dobře.Tudíž myslím že by jste mohla býti přínosem pro osvětu časopisu co se gramatické a stylistické úpravy týče.Uznávám že by to mohlo býti ku prospěchu věci.
Ohledně recenzí je nutné říci že opravdu dělají recenze na zbraně,které prodávají ve svém obchodě.Ale zamyslela jste se proč?není to náhodou tím že k jiným zbraním nemají přístup? Resp. mají ale opět by se díky tomu zvedli náklady.Co se týče firem jako CA,STTI,ICS a pana Š.Pokud dodá dobrou recenzi,myslím že by to bylo otištěno.
Ale v čísle 7 recenze recenze na ICS M4A1 byla
A dělat si úsudek z přečtení jednoho časopisu?Pokud již zavítá člověk do AS obchodu - tak tedy něco o tom již ví,nebo se chystá dozvědět ještě více.Ale to nezjistí pouze čtením časopisu.O tom to není.Dle mého je to časopis vydávaný pro AS komunitu a pokud se někomu nelíbí,nevidím důvod proč by si ho měl kupovat a pak si stěžovat že si koupil špatně.
Musím se také přidat k dotazu Urzy proč paní Bittnerová píše o časopisu Airsoft a potažmo i o lidech z AS komunity?


Od: urza - 23.8.2004 - 14:37

pro p. Bittnerovou
Nebylo by přecijen dobré tento článek smazat pro pokoj všech?


Od: SKY - 23.8.2004 - 14:38

vzkaz pro pani chytrou
doporucil bych si nejdrive precist vsechna dostupna cisla a pak srovnavat s tim co anareus prodava ve svem krame nebo neprodava...mj sam jsem psal nekolik clanku do casopisu a ani jednu vec, resp znacku anareus neprodava, mozna co se Maruzenu tyce tak dnes uz mozna na objednavku i jo.


Od: CursedSlayer - 23.8.2004 - 17:11

paní autorce
Vážně pochybuji o tom, že by Vás někdo z AirSoftové komunity chtěl osobně inzultovat nedej bože napadnout jinak, než písemně.
Paní, stále dokola tu omíláte, že recenzujou pouze produkty, které jsou dostání v jejich prodejně a to tak, že je to hnus. Mě by zajímalo, jestli jste už někdy viděla leták nějakého supermarketu, kde budou popisovat a vyzdvihovat produkty, které nemají na skladě a ještě k výrobku dodají doporučení zajít v případě nedostatku zboží ke konkurenci, která jich má hodně.
"...notabene spousta "amatérů" dnes vydává různé tiskoviny a mnohdy to jsou velmi zajímavé a skvostné kousky." - Tak například ten Váš, do kterého píšete, je opravdu skvostný. Píšete o hromadě věcí a lidi vás určitě chválí, jak Vám to jde a jste flexibilní, že píšete o toliko věcech. Chyba lávky, paní. To že píšete o tolika věcech znamená jenom to, že ničemu nerozumíte do hloubky a tudíž popisujete problematiku povrchně. Přesně tak, jak to mají všichni rádi. V případě jako je AirSoft, to je ten nejhorší přístup.


Od: Mazda - 23.8.2004 - 17:11

cena
Paní Bittnerová, jak jste v článku předeslala, tak časpois působí profesionálně, je také tak vyráběn, tudíš jeho výroba něco stojí. Cena 50 kč může působit jako vysoká, ovšem časpois vychází jednou za dva měsíce, tedy 25kč za měsíc, což mi nepřijde jako tak velká suma...


Od: SKY - 23.8.2004 - 17:49

problematika AS
CursedSlayer - kdepak, me autorka sama napsala ze airsoftu rozumi, ze ji zajima, a ze ho jiz sleduje delsi dobu (vedeme spolu plodnou debatu na portale prez PM, ja o voze , ona o koze).........z toho postu profesionalni a uznavane novinarky samozrejme nejprve osobne oslovila ve svem clanku, nam vsem dobre zname kluky, tak jako t osamozrejme profesionalove ze slusnosti delaji. ..a jak sleduji sama nejlepe vi kdo ma na co vyhradni zastoupeni a kdo co prodava. ano vse jasne vyplyva kolik toho o tom vi uz jen z nazvu "klubovy casopis".........nicmene dale nevim co si mam predstavit pod vetou "za spoustu z nich stojí parta airsofťáků provozující obchod s airsoftovou výzbrojí a především pak vydávají časopis AIRSOFT"...ano kluci se urcite pocitaji mezi airsoftaky, ovsem neni to nejaka parta ktera neco provozuje a vydava, prodej a servis as zbrani je jedna z jejich oficialnich cinnosti ze zivnostenskeho listu, pokud vim tak 1.Airsoftova prodejna porada pouze akce spojene s jejim podnikanim, tz komercni akce, ktere s nasimi nemaji vubec nic spolecneho, pletete jablka s hruskama, navic cast "především pak vydávají časopis AIRSOFT" to jako ze to je jejich hlavni cinnost, ach ach jo, je videt opravdu o tom mate veliky prehled, a tak bych mohl vase popopravdy a nesmysly v clanku rozebrat vetu po vete. ale opravdu me uz nebavi hadat se s nekym ktery o tom opravdu nic nevi, a moji prvotni pomoc ci konzultaci nad obsahem odmitl.


Od: Jura - 23.8.2004 - 18:23

Reakce na kritiku časopisu
Tak na tuhle kritiku časopisu musím reagovat...hlavně na tvrzení, že redatoři píší hovorovým jazykem. Ten časopis je velmi specifického zaměření a redaktor píše zkrátka takovým jazykem, kterým běžně mluví skupina, pro kterou je časopis určen. Ať už se jedná o časopis o airsoftu, rybaření, motokrosu, fotbale nebo jakoukoliv jinou specifickou literaturu...základ je ztotožnit se s myšlením a jednáním těch, co ten koníček zajímá. Laik, který si koupí takový časopis v trafice pochopitelně nemusí jeho obsah zcela chápat, ale nemá právo kritizovat literaturu, která není určena pro něj. Já osobně třeba motokrosu také vůbec nerozumím a kvůli mé nechápavosti nekritizuji vydavatele těch časopisů. Zkrátka nevíte o čem mluvíte.


Od: reptail - 23.8.2004 - 21:13

Žabomyší války:Slečna(nebo paní) nepochopí nás a my určitě nepochopíme jí.Prostě ji ignorujte.


Od: JJ - 23.8.2004 - 21:59

reakce na diskusi
Přečetl jsem si zajímavou diskusi na tomto serveru a musím také reagovat. Předem předesílám, že nejsem airsoftovým hráčem a neznám nikoho z redakce časopisu Airsoft a poznámky níže jsou myšleny jako obecné postřehy, bez snahy napadat autorku recenze nebo nadržovat druhé straně. Časopis jsem si opatřil, i když ne tak snadno, opravdu se nejedná o běžně dostupnou tiskovinu, kterou lze zakoupit v libovolné prodejně tisku. Taková tragédie, jak by se mohlo z recenze zdát to není. Trochu mě překvapilo, co autorku článku vzhledem k předchozím recenzím na tomto webu, které jsou čistě zaměřené na zcela jiný druh literatury, vedlo k odbočení k zcela odlišné tématice.

1) ….., tak páni redaktoři zde celkem bezostyšně otiskují „recenze“ na výrobky - zbraně, které si lze v jejich obchodě zakoupit. – „Nevím co je na tom bezostyšného, komerční tiskoviny vždy propagují určité výrobky či služby, neznám časopis či noviny, které jsou názorově „nezávislé a nestranné.“

2) ….cenu 50 Kč za výtisk považuji proto za značně přemrštěnou. – „Vzhledem ke kvalitě tisku a rozsahu časopisu a faktu, že není sponzorován klasickou reklamou, je cena přiměřená. Je to jen otázka nabídky a poptávky trhu, nechápu proč to autorku recenze trápí, nejedná se věc denní spotřeby. Ani jí a ani 99% zbytku našeho národa nikdo nenutí, aby si časopis kupoval. Tedy pokud je někdo ochoten utratit 50,- Kč za časopis který ho zajímá, je to jeho svobodná volba a ostatní se s tím musí naučit žít. Vybrané dámské časopisy taky stojí v řádech desítek a stovek korun a mají své čtenářky, které se svobodně rozhodnou, zda je časopis pro ně osobně dostatečně kvalitní, aby za něj utratily své peníze a rozhodně tak nečiní na základě recenze na kvalitu literárního obsahu.“

3) …. proč redakce příspěvky z klubů neupravuje a rovněž nechápu, proč osmdesát procent textů nedosahuje ani kvality náplně rubrik „Listárna“ z denního tisku. – „Pravdou je, že jazyková úprava by jistě v některých případech prospěla, ale za příspěvky zodpovídají jejich autoři a je na nich jak se prezentují. Specifikum jsou slangové výrazy a pochybuji, že kdokoliv s povrchní znalostí tématiky je schopen toto objektivně zhodnotit. Časopis Airsoft nemá žádné literární ambice a tak nechápu, proč je stavěn v rámci hodnocení do pozice vážné literatury.

4) ….I airsofťáci snad mohou chtít za své peníze víc a nebo se redaktoři domnívají, že označení „militantní“ rovná se hloupý? – „Zde fungují pravidla trhu, pokud produkt nesplňuje cenově či obsahově požadavky čtenářů zanikne. Takže netřeba polemizovat o hlouposti čtenářů.“

5) ….musela bych se domnívat, že airsoftem se zabývají méně duševně obdarovaní jedinci a divím se, že samotní čtenáři dopustí, aby se tímto ostudným způsobem český Airsoft veřejnosti prezentoval. – „Veřejná prezentace ??? – to je trochu sporné, nejedná se o deník typu MF Dnes s celorepublikovou distribucí a pochybuji, že si neznalý čtenář bez vztahu k této tématice tento časopis koupí. Taky si v trafice nekoupím časopis, který mne obsahově nezajímá, tedy jediný kdo si tento časopis přečte, je člověk se vztahem k airsoftu či military a pokud si bude myslet, že je obsahově nekvalitní už se k němu nevrátí. A domněnky o duševní vyspělosti čtenářů ???“

Pokud autorce tolik záleží na obsahu časopisu, tak si myslím, že by mohla pomoci redakci s korekturou obsahu a gramatiky a všichni to jistě ocení. Podávání trestních oznámení na obou stranách, jistě není konstruktivním přístupem a myslím, že soudy a policie, řeší závažnější problémy vztahující se k reálným trestným činům.


Od: urza - 23.8.2004 - 22:31

představa
Teď jsem tak uvažoval.. a napadla mě jedna myšlenka.. jak by měl podle okolí vypadat takový AirSoft-Military ?? jak by podle autorky která tak kritizuje časopis a pod. měl vypadat a jací by měli být lidé zabývající se tímto? Děkuji za odpověď


Od: Kali - 23.8.2004 - 22:54

Docela by mě zajímalo jak může něco psát a prakticky vůbec nevíte oč jde.Pokud se někomu snad AS magazín nelíbí tak si ho kupovat nemusí a pokd vám radí reklama že tam recenzují věci které mají v obchodě tak ani nikde není psáno že si je u nich musíte kupovat!Nelíbí se mi už ani to jak nás nazýváte, protože jak vidno nevíte o AS ani Ň.Doporučím Vám než si zase začnete rýpat do něčí zábavi a do něčího časopisu.Tak si tu záležitost zkusit a vyslechnout si názory jiných a né jen napsat Váš názor, když většina může mít úplně opačný a pak z nás před veřejností děláte akorád lidi kteří si HRAJÍ NA VOJÁČKY!!!Osobně dělám Military tedy pokud vůbec víte oč jde.A tam je to vaše hraní na vojáčky jen jednou z mála věcí...


Od: mazda - 24.8.2004 - 9:54

důvod
Paní Bittnerová, jeden dotaz: CO vás vlastně vedlo k napsání tohoto článku? Jak již bylo víše zmíněno, časopis není tak lechce k dostání, a vzhledem k tomu, že již vychází přes 1 (slovy jeden) rok svědčí to i o tom, že čtenáři nejsou hloupými lidmi, jak se podle vás možná domnívají redaktoři časpoisu. Vzhledem k délce fungování jsme tedy s časopisem spokojeni, a nepotřebujeme žádné recenze jež by nás upozorňovaly, případně se pozastavovaly nad naší "duševní obdarovaností". A upřímně, kolik lidí jež se airsoftem nezabývají si časopis koupilo/koupí? Mizivý zlomek...


Od: mazda - 24.8.2004 - 10:06

\"Hra na vojáčky\"
Ještě sem si vzpoměl, když už mluvíte o hře na vojáčky, tak toto http://portal.casa.cz/krev/ je akce airsofťáků, odhodlaných pomoci... Nebo například aktivní účast našich "kolegů" při záchraných a evakuačních pracech při povodních 2002. Když už tedy "hraní na vojáčky" tak vážně!


Od: BlaBla - 24.8.2004 - 10:16

Časopis
Zcela bezpředmětné........kdo chce něco si najde. Trh funguje se zcela jasnými pravidly. Komu se to líbí ten to kupuje, komu ne nechá to ležet. Nikdo nikoho nenutí. Jelikož časopis v pohodě funguje tak asi bude zájem. Kdyby bylo něco špatně zájem by asi nebyl. Jednoduché, prosté a časem oveřené pravidlo. Dále chtěl bych podotknout k těm recenzím - vzhledem k počtu zbraní na trhu si myslím že časem budou vypotřebovány běžné zbraně a budou se tedy recenzovat i zbraně méně obvyklé. Pro mně je podstatné že si počtu o něčem co si můžu zítra koupit....né o něčem co se mi zalíbí a budu si to muset jet koupit do Itálie. Myslím že se časem na všechny dostane. Osobně mně článek paní Bittnerové nechává klidným, proč? Je to jednoduché kdyby paní Bittnerová chtěla mohla , a nejen on a ale kdokoliv kdo by k tomu měl důvod, rozebrat jakýkoliv časopis. Vezměme si například časopisy typu Quo, RedHot apod. 1/4 tvoří reklama. Časopis je drahý a obsah? Takže slečinko nebo paní........pán bůh s Vaším případným chotěm. Směle do toho časopisů které píší všelijak, stojí různé sumy a mají různé nedostatky jsou mraky. Takže pokud jste si vzala za cíl kritizovat nedostatky máte před sebou práce do konce života. Mimochodem je takovým dobrým zvykem kritiků dělat hovno. Vedete nějaký časopis? Vydáváte nějaký? Víte co za tím stojí práce a sil z vlastní zkušenosti? Nebo jen bohapustě kritizujete něčí práci aniž by jste ji kdy dělala? Takže když si shrnu o co Vám v článku šlo:
- chcete recenze i na zbraně pana Š.
- nelíbí se Vám práce vydavatelů
- nelíbí se Vám že recenzují zbraně které mají po ruce a které recenzovat díky letitým zkušenostem mohou
- nelíbí se Vám cena
Řešení? Nekupujte. Taky si nekupuji Blesk protože si myslím že toto periodikum nemá hodnotu ani toaletního papíru. Navrhuji Vám totéž, a teď šupky dupky psát o dalším časáku už se těším.


Od: buqi - 24.8.2004 - 12:14

muj prispevek
Pro vsechny kteri neumi cist..budu citovat clanek:"Je to totiž hra na „vojáky“,.." Ted se zeptam MAZDY, KALIho a snad to zminil jeste nekdo - vidite tam nekde hrat si na vojacky? Fakt panove prominte, ale nejdriv se naucte cist nez zacnete nekoho napadat!
K clanku muzu rict, ze autorka mozna az tak nevidi do nasi komunity(o cemz svedci uvod), ale pro OSTATNI ctenare to vysvetlila v ramci moznosti - aby vubec vedeli o cem to je. Nicmene si myslim, ze recenze(velmi kriticka) se lehce minula ucinkem. Co se tyce literarni a stylisticke kvality je casopis opravdu ubohost(a je to bohuzel vizitka autora, redakce, ktera to neopravi a "pusti" to takto do sveta a v neposledni rade nas vsech!) - spousta hovorovych vyrazu treba me osobne vadi! Coz je ovsem muj problem a nikomu nic nevycitam - jeste jsem nenapsal zadny clanek, abych se predvedl. Myslim ale, ze nekteri mi "kolegove" maji trosku zvraceny postoj, protoze ja mam dojem, ze prirozenou reakci na kritiku ma byt zamysleni nad tim, kde se stala chyba a jak ji napravit! Ale spoutu mych "kolegu" projevilo tady i na portale naprosotou tupost a pustili se do napadadani a nadavani(mnohdy velmi nevybiraveho). Coz povazuji za projev nizkeho cloveka(mnoho lidi jenz znam me opravdu zkalmalo!!!). Nedoslo Vam drazi kolegove, ze bychom se meli zamyslet a zkusit s tim neco udelat? Ani ja nechapu co sl./p. Bittnerovou vedlo k napsani recenze na nas casopis - treba se ji jen dostal u nejakeho kamarada do ruky a chtela na to upozornit. Nevybrala nejlepsi zpusob, ale jako autorka na to ma pravo. Cili misto nadavani a urazeni a vyhrozovani fyzickym nasilim a zalobami bych se pustil do diskuse s autorkou o opravdovych duvodech a zamerech recenze a jestli treba redakci nechce pomoct s korekturou. Cili tazi se vas p./sl. Bittnerova co vas vedlo k napsani toho clanku a co o nasi komunite vlastne vite? Muzete mi odpovedet na muj e-mail.
A k Vasim argumentum, ze jsme casopis pro uzkou verejnost - to jeste neznamena ze kdyz ho vezme do ruky kdokoliv ze se nad uzitym jazykem zhrozi! A jestli si myslite ze se jedna o odborny casopis a ze laik nemuze vedet o co jde - mylite se! Znam i jine casopisy urcene pro uzky okruh ctenaru a presto kdyz jej do ruky vezme laik tak pochopi z recenzi co a jak a dokaze si udelat obrazek. Nechci delat reklamu, ale ted zrovna mam na mysli Zbrane & Naboje. Myslim, ze kdybychom si tento casopis vzali za vzor a psali podle toho, tak nam priste nema p./sl. Bittnerova co vytknout! Takze se prosim vy inteligentni kolegove zamyslete.. a vy mene inteligentni se aspon chovejte slusne!
Buqi


Od: Kali - 24.8.2004 - 12:52

to Buqi:Nad článkem je napsáno Je to totiž hra na „vojáky“.A jestli my píšeme hra na vojáčky, nebo na vojáky v tom už nevidím takový rozdíl.Osobně dělám Military a ano.Pravda, že nosím armádní věci atd...Ale hlavní důvod je spojen s tím, že opravdu uvažuji o vstupu do armádních složek.A nejde tam jen o simulování nějakých bojových situací.Pokud je přežití v krizových situacích hra na vojáčky, i přes to, že se to může stát i komukoliv z náš včetně zde autorce a pak myslím, že by byla velice ráda kdyby vedle sebe měla byť jednoho z nás méně obdarovaných jedinců, který by alespoň trošku věděl co má dělat...

Je prostě vidět jen to, že autorka napíše kritizující článek na AS magazín a z mého pohledu skoro napadá i AS komunitu, i když zjevně neví vůbec o čem píše!Je jedna věc přečíst.Ale druhá věc je zkusit a trošku se ptát a zabývat se tím.Asi dozajista neví co pro AS komunitu tento časopis znamená.


Od: Buqi - 24.8.2004 - 13:10

4 Kali
Autorce slo o vysvetleni pojmu a kdyby mela vysvetlovat do detailu, tak je ten clanek 10x delsi! Potrebovala zasvetit nezucastnene! JA osobne, taky nehraju AS ... AS mam jako prostredek k vyciku. Ale to uz je dost specificky pripad! Podle me nemel ten uvodnik slouzit k zesmesneni naseho konicka ale k zasveceni neznalych lidi. A to snad vystihla dobre.
Co se tyce casopisu - zadna recenze se az tak nezabyva prinosem casopisu pro sve ctenare! Recenzenti si to prectou, pak to zkritizuji a tim to konci. To ze ten casopis ma pro nas nejakou hodnotu vime jen my! A ostatnim to muze byt ukradene! A budme radi za nej. Ano mame ho a ted kdyz ho mame a libi se nam, tak bychom meli pracovat na tom aby byl lepsi a lepsi... nebo snad chceme aby vyvoj ustrnul? A mozna prave diky teto recenzi jednou bude casopis kvalitni! Budme radi ze nam otevrela oci - i kdyz tvrdym zpusobem.
A takovy dotaz - ty znas autorku? Nevis co dalsiho z AS clanku chysta :-) nechme se prekvapit. Treba o nas napise jednou neco pozitivniho - p./sl. Bittnerova ctete tohle? Co kdybyste se tedy nekdy zucastnila nejakeho treninku, nebo akce a jako "zpravodaj" privonela k atmosfere a treba o tom neco napsala, kdyz uz jste nas v ocich verejnosti kvuli casopisu mirne shodila!
Buqi


Od: SKY - 24.8.2004 - 13:20

buqi
4BUQI- hele maly detail, vse stoji penize...myslis ze korektorka, profesionalni fotografove, profi DTP, a ja nevim co jeste je vse zadarmo, pokud vim kluci jsou v tomto sobestacni, co si budem povidat ne na profesionalni urovni a to se nekde musi pak odrazit ve vysledku, nutno taky rici ze jak je psano ze ta parta hlavne vydava casopis, je spatne, oni ho vydavai, ve svem volnem case, a vsichni budou souhlasit ze je nejspise neuzivi aby na to byly lidi fulltime, a fulltime redakce...je t oproste doplnek a je dela ntak aby byl co nejlevnejsi, resp realtivne cenove skousnutelny a v nejake rozumne kvalite......ano casopis muze mit profesionalni uroven srovnatelnou s neci mze stratosfery, grafiku, ale pak v tom nakladu co je bude stat treba 200 a ne 50 korun. a mj casopis se prodava ve verejne siti jen proto aby se aspon nejake investice do nej vratily, a mysli mze kluci daji za pravdu ze ne vzdy se to podari sul nul.


Od: Buqi - 24.8.2004 - 13:28

4 SKY
JA nenapadam cenu casopisu... nerekl jsem ze si prace kluku nevazim! Jen si myslim, ze bychom mezi sebou meli najit nekoho nadaneho, kdo za kulicky, nebo jinou drobnou uplatu, to literarne upravi! Tot vse! Jen jsem si dovolil souhlasit s tim, ze po literarni strance nektere prispevky opravdu zaostavaji a pritom staci zmenit slovosled, pouzit jine slovo a je to uplne jiny clanek. Vypovidaci hodnotu vetsinou ty clanky maji opravdu slusnou - jen ta stylistika - holt ne kazdy je rozeny Borovsky :-)


Od: Witus - 24.8.2004 - 14:58

neco od \"jednoho z redaktoru\"
Moji uroven uz predesila to ze pisi bez hacku a carek na ceskem serveru... Bohuzel jsem nebyl schopen se prokousat vsemi prispevky svych as kolegu, ale to stejne asi nema vliv na to co chci rict.
Co se tyce urovne prispevku je pravda, ze jejich kvalita je promenliva. Bohuzel v nasem casopise neni mozne aby vsechny clanky psali clenove redakce. A to jak z duvodu jejich casoveho vytizeni ve svych "normalnich" zamestnanich tak i kvuli tomu, ze proste nejsme vsevedove a nejsme schopni postihnout vsechna aktualni temata. Proste nejde ve trech lidech shanet, zjistovat a recenzovat v dostatecne mire na to aby se zaplnila cela kapacita casopisu. Dalsi veci je, ze nase airsoftova komunita vita prilezitost "napsat si neco sama". Casopis se tak stava "nasim vasim" casopisem a myslim si ze je "fakt super", ze to je casopis "tri lidi" ktery tvori, nebo ma moznost tvorit, v podstate kdokoliv z lidi zajimajicich se o as.
Co se tyka jazykove stranky, je pravda, ze by jeji uroven mohla byt ponekud vyssi. Ale myslim si ze to je na druhou stranu dusledek toho, ze uroven mluveneho i psaneho jazyka v Cechah je s pribyvajicimi lety celoplosne nizsi a nizsi. Otazkou je, jestli je vhodne snazit se protlacit spisovnou cestinu do komunity lidi, kteri pisi clanky, tak jak sami hovori. Je to urcity typ jazyka urcite komunity a jeho zmena smerem k "ceskemu jazyku" by nejspis pusobila pro vetsinu z nas znacne smesne. Asi jaky kdybychom chteli po lidech kolem rapu a hip-hopu aby prestali pouzivat slangove vyrazy prevzate z anglictiny. Jazyk a styl mluvy kolem as je proste specificky a je soucasti as "kultury".
Dasli veci je financni stranka. Ano, zajiste vychazeji tituly s vetsim rozsahem, v kratsi periode a za mene penez. Zpravidla vsak naklad techto periodik je vyssi nez casopisu Airsoft, jeho kupovanost je vyssi a v neposledni rade vetsina techto periodik je vydelecna. Ano je spekulativni jestli se "ztraty" na casopise nevraci majitelum 1. airsoftove prodejny jinou formou v prodeji zbrani a prislusenstvi, ale pokud vim, tak vydavani Airsoftu jako takoveho rozhodne neni prudce vydelecnym obchodem. Staci se jen podivat na podil reklamy v Airsoftu a jinych periodikach a uz to je jasnym indikatorem toho, jaka je asi navratnost vlozenych investic.
Nakonec bych chtel jen rici, ze se spoustou veci musim s autorkou vyse uverejneneho clanku souhlasit. Bohuzel ,je to tak. Berme to vsichni jako ne zcela prijemnou a konstruktivni kritiku, ale snad si z ni vsichni vezmem nejake to ponauceni do budoucna a treba se diky ni nas casopis dostane jeste vys nez je ted.
No a pro ty z vas kdo nerozumi tomu co se tady snazim rict jen tolik: "se...te na to. porad se do nas nekdo stoura a co...? Byli jsme uz pred timhle clankem a budemem i po nem. Jednou za cas vyvstane nejaky to halo kolem as a pak zase opadne. Nedavno to byla sauna na prime, tedka zase tohle."
Ze by okurkova sezona v zurnalistickem rybnice, pani autorko?


Od: MSgt. W. B. Barlow - 24.8.2004 - 17:15

Taktez bych se osmelil napsati neco slov, slovnich spojeni a vet ve vztahu k tomuto clanku.

Tento clanek vnesl vcelku velke zvlneni v jinak relativne poklidne AS komunite. Nicmene slecno/pani Bittnerova vcelku mate pravdu. Uroven casopisu brano formou a ne obsahem je podprumerna :( Zel bohu je to diky malemu zajmu fundovanych autoru a prizpevatelu.
I kdyz se nekdo snazi je jeho sloh zalostny, ale je zpravidla vysledkem stavu naseho skolstvi.
U tohoto casopisu proto ja nehodnotim sloh a formu, ale obsah. Je dilem lidi, kteri delaji pro nasi komunitu neco aktivne a ne pasivne jako vetsina...
A to u nich ocenuji predevsim. Kazda kritika je dobra pokud je minena konstruktivne a protistrana si z ni vezme pouceni ci vyvodi zavery a dusledky.

Pokud se jazykotepec K.H. Borovsky obraci v hrobe je to velka skoda, ale zrod ceskeho jazyka v dobe temna, ponemceni a Bachova absolutismu je spjat i s temi nymandy, temi sedlaky co si do Prahy jezdili
pro vytisk Krameriovych listu a svoji byt malou az nicotnou troskou prizpivali ku zlepseni jazykove situace u nas.

Na zaver jenom dodam, ze casopisu by prospel jazykovy korektor a dusledny vyber clanku, ale ruku na srdce je na jazykoveho korektora dostatek financnich prostredku?
A nezavani vyber clanku na jedne strane tim, ze v casopise nebude nic a na druhe nesvobodou informaci?



Od: FIll - 24.8.2004 - 19:23

Správná věc
neda se než reagovat na tento clanek!Airsoft neboli jak pišete odreagovaní s reality mate prvdu.Ja osobně ho hraji chvili a za tu dobu jsem poznal spoustu správných lidi.A že by byli negramoti.nevim nevim,ale že by doktoři,právnici atd.byli negramoti.víte beru airsoftaky jako jednu velkou rodinu a pro mladež videla jste někde vic displíny a poslušnosti.Dám vám přiklad,když pujdete parkem tak uvidite spoustu mladistvých s cigaretou a co hůř s určitymi druhy drog a to je problém,ktery by se měl rozebírat.Tím to se na air.akcích nesetkáte!Jak jste sama psala hraji si na armady celého světa znám spoustu velitelů jednotek,kteří by něco takového netolerovali!A to je si myslím velký uspěch nemyslíte?No a časopis članky v nem sou většinou pocity prožitku se zůčastněnych akcí.Takže nikomu s(rodiny)airsoftaku nevadi ze jsou takhle napsaní,protože s těchto článku ziskavají něco jiného než osoby tomu to koníčku zasvědceni.Sam jsem jeden napsal a jen proto,abych se podělil s tím co sem prožil,ale to vám njspiše nevisvělim.A cena ja ji beru jako pomoc rozšírit tento koníček mezi spoustu spravných lidi znate určitě přisloví "KDO SI HRAJE NEZLOBI!!!Přeji vam aby jste něco takového taky nekdy prožila


Od: Kocour - 25.8.2004 - 14:26

zbytečně se zlobíte
Nerozčilujte se zbytečně, škodí to zdraví. Asi tuto paní "novinářku" neznáte, protože jinak byste věděli, že výhradně hodnotí a odstřeluje všechno, co se jí osobně nelíbí a nejvíc to, o čem nic neví. Kdyby něco znala do hloubky, tak by se tím zabývala a nespisovala by takováto slohová cvičení ... Paní B. je nejlépe ignorovat.


Od: Vasek - 25.8.2004 - 14:31

Cestina
Predem se omlouvam za absenci hacku a carek v prispevku, ale jako zamestnanec zahranicni firmy nemam v PC nainstalovanou Cestinu. Pokud pani Bittnerova chce napadat neci pravopis, mela by si predevsim zamest pred svym prahem. Zacetl jsem se do jedne z jejich povidek a, mozna to byla nahoda, narazil jsem hned v uvodu na pravopisnou chybu. Jsem presvedcen, ze kdyz vstoupi skupina devcat do mistnosti, jedna se o skupinu "ctyr", ne "ctyrech". Samozrejme, muze to byt skupina o ctyrech clenech, kteri prisli po ctyrech, ale vzdy to bude skupina ctyr holek.


Od: Vietnam - 25.8.2004 - 16:41

úroveň
Dobře odprostěme se od kritiky slečny Bittnerové, odprostěme se od našeho "zdravého nasrání", které pochází z toho že nám někdo šahá na něco na čem se podílíme.
Ale jednu věc bych měl. Všichni jak jsme tady bysme se měli uklidnit jelikož vzájemným napadáním nic nezměníme. Článek byl vydán, je to osobní názor autorky a o její nezaujatosti, objektivitě a dalších aspektech ovlivňujících obsah článku nebudeme pátrat. Opustil bych všechny konspirační teorie zahrnující pana Š. a zasvěcenost v oboru bych nekomentoval. Jen mi přijde že sl. Bittnerová měla zůstat u hodnocení časopisu z hlediska stylistiky a dalších věcí, je na čem se vyřádit, ale rozhodně by neměla pátrat po tom co stojí v jeho pozadí jelikož nemá pravdu.

A co se týče recenzování různých věcí a nestranných ostřehů na Nerawebu bych se jako grafik dokázal také notně vyžít a nebylo by to hezké. Ale proč bych se montoval do něčeho do čeho mi vůbec nic není...


Od: SKY - 25.8.2004 - 19:08

navstevnost
no myslim ze by nam mohli podekovat, ze takovyto zapadly webhosting ma takovou navstevnost,kterou nikdy nemel a asi uz nikdy mit takovou nebude, jen doufam ze to nase tema nasi dotycnou tak neinspiruje aby nas sem nutili svejma vyplodama chodit.


Od: Asmadai - 25.8.2004 - 19:59

Souhlasim s autorkou v mnoha vecech, predevsim ze je to hra na vojaky. Muzete si vsichni myslet jak jste cool military buhvico, ale porad je to simulace, i preziti je stale "pod kontrolou" a nejde do extremu, ktere by vetsinou v dane situaci mohly nastat. Osobne mam odpor k casopisu Airsoft, ale to je muj problem. Jde opravdu o "klubovy zpravodaj", ktery si pise parta kluku na miru a predava tak sve nazory dalsim tzv. airsoftakum, kteri ve vetsine pripadu hltaji kazde slovo radoby odbornika. Nechci nikoho napadat, piste si svuj casopis a sve recenze, ale taky nechte psat ostatni autory. Jinak bych zaroven dodal, ze s radosti ozelim krizovou situaci, kdy by mi mel pomahat zkuseny military airsoftak, ktery je clenem airsoftoveho tymu ve stylu specialnich jednotek a sam ma modrou knizku nebo civilku, vidi v sobe hrdinu a airsoft je pry jeho zivotni styl.

Jde ciste o muj nazor.


Od: Witus - 26.8.2004 - 1:05

To Asmadai
Aha, Monika Valentova v muzskem rouse... "Kdo z vas byl na vojne?" "Mate modrou, jo?" "No kdybyste byli na vojne tak by vas tydle chute na hrani si na vojacky davno presli"... S**t. Kecy prdy bedary.
Nejses zamestnanec "elitni" ctyrky, nebo sestky?
Mimochodem, jsem si nevsiml, ze by v casopise psal recenze jeden clovek, popripade pokazde stejni,opakujici se autori. K casopisu mas odpor, ale montujes se do nej stejne jako M.B. Ma to logiku?
Navic nikdo netvrdi, ze nasi autori jsou "experti" a maji nezvratnou pravdu. Pokud vim, nikdy jsme nevyhodily do kose zadny clanek jen proto, ze by se nam "nehodil do kramu". Co takhle napsat neco a nastinit nam tu "tvoji" pravdu? Treba bychom vsichni v tom okamzeni prohledli...
A nakonec, o co je to mensi hra nez "hrat si " na motorkare, snowboardaky, horolezce, nebo cokoliv jinyho. Je to zivotni styl urcity skupiny lidi a kdyz ho nechces respektovat, tak delej neco jinyho, co respektovat chces a budes....


Od: Buqi - 26.8.2004 - 12:52

to witus
citace:"Co takhle napsat neco a nastinit nam tu "tvoji" pravdu? Treba bychom vsichni v tom okamzeni prohledli..." nehraj si na nekoho kdo respektuje nazory! Nazor jedne zenske nejste schopni ani v nejmensim respektovat a misto abys, jako otec casopisu, a pro spoustu softaku polobuh zasahl, tak klidne nechas zesmesnovat na portale autorku! Nehraj si na tolerantniho, kdyz ty vidis jen a jen tu svoji pravdu a jiny nazor nechces respektovat!


Od: Buqi - 26.8.2004 - 13:00

Asmadai - souhlasim na cele care! Hlavne bych si dovoli zduraznit jednu vec:"..piste si svuj casopis a sve recenze, ale taky nechte psat ostatni autory." MYslim, ze tohle nikdo z radoby tolerantnich airsoftaku nepochopil - ze maji nechat psat ostatni autory, byt se s jejich dily nestotoznuji. Namisto diskuse s autorkou se radeji vrhli na zesmesnovani... ach jo.. ze by autorka mela pravdu?!?


Od: .....Bond_... - 26.8.2004 - 14:54

musím poznamenat i když nejsem AS hráč:
autorka je nejspíš mentálně postižená, neboť to dokazuje i tento článek. Je vidět že psaní tohoto článku jí znatelně narušilo moskové buňky a doporučuji navštívit domov duha, vemou vás určitě hned.
Chápu, že si ten časopis za tragických 50Kč nemůžete dovolit, ale na vaše nejspíš učilišťské vzdělání je to samozřejmnost...přeji mnoho úspěchů v duze


Od: Witus - 30.8.2004 - 22:57

2 Buqui nebo Bugi
Ad recenze. Recenze na zbrane nepise zpravidla nikdo z nas, nebo v male mire. Viz Airsoft.
Ad autori clanku.
Jak uz jsem jednou napsal. Nevim, ze by se nekdy stalo, ze bysme nekdy neotiskli clanek, ktery by nam nekdo dodal. Naopak si mnohdy clanky od ruznych lidi sami vyzadujeme, protoze vime, ze maji k dane tematice co rict. Ano muzes oponovat, ze si je zrejme vyzadujeme od lidi se kterymi nemame problemy, a kteri nam jdou na ruku... Otazka nazoru.
Ad napadani autorky.
Pokud vim, nikdo z nasi redakce ji nenapadl a moje slovo v AS svete nema takovou vahu abych dokazal dirigovat nespokojene airsoftaky. NAvic mame svobodu projevu, ne? Nemuzu nikomu zakazovat ani prikazovat co a kde rikat. A nakonec. O tehle "debate" jsem se dozvedel moc pozde na to abych stihl zaargumentovat driv nez k podobnym, a podle me opravdu zbytecnym utokum, doslo.


Od: Lorry - 1.9.2004 - 12:13

Co takhle si to vyzkoušet?
Dobry den,
proti clanku jako takovemu nic nemam. Je to Vas nazor a trochu mne zarazi nektere zlostne reakce. Nemyslim si, ze byste mne jako "airsoftaka" nejak svym clankem urazila. Co se tyka obsahu casopisu, nekomu se muze libit vic, nekomu mene, nekdo to muze chapat jako reklamu. Na druhou stranu, kdo si casopis koupit chce, tak si jej koupi, kdo nechce, nikomu jej Riggs a spol. preci nenuti a necpe. Napada mne, ze by treba nebyla spatna mala konkurence, jenze jak jiste sama vite, airsoftova komunita neni zase az tak velka a je otazka, zda by se vice podobne zamerenych casopisu uzivilo. Co se tyka pravopisnych chyb, tez se chytam casto za hlavu a nedokazu pochopit, ze nekdo muze napsat neco "takoveho". Nikdo neni dokonaly a sam chyby delam, ale takove hruzy, ktere v Airsoftu nekdy ctu, skutecne ne. Stve me hlavne to, ze na stanku v okresnim meste nemuzu Airsoft nikde sehnat!!!
Pisi Vam vsak kvuli jine veci. Vyzkousejte si airsoft!! Bud jako hrac, coz by bylo asi nejlepsi. Zucastnete se nejake akce. Pak napiste objektivni clanek o airsoftu. Uz jsem cetl clanky typu "Hra na teror", apod. Neni to pravda. Samozrejme zalezi na jakou akci se dostanete, nekdy byvame sami znechuceni. Viz Mogadisho 2004, se kterym byla spousta lidi nespokojena - doporucuji Vam precist si take par clanku na portale CASA. Ja nevim, jak se k tomu postavi ostatni lide z jednotky, ale ja nemam nic proti tomu Vas pozvat na Checkmate 4, pokud budete mit zajem se toho zucastnit. Zatim je pravidlem, ze je kazde dalsi pokracovani lepsi nez to predchozi. Zveme jednotky, ktere zname. Coz by mela byt zaruka toho, ze tam nedojde k excesum typu, hrani bez bryli nebo v opilosti. Samozrejme vecer se zizen vetsinou hasi, ale to uz k tomu patri. Termin CH4 zatim stanoven neni, ale predpokladam, ze do konce rijna ta akce probehne. Troufnete si zahrat "na vojaky"? Nebo se na to podivat alespon uplne zblizka a pak posoudit jaky vlastne airsoft je?

S pozdravem

Lorry,
Žďár nad Sázavou
www.landwarriors.net


Od: Cox - 1.9.2004 - 12:14

Jiz se nebudu vrcet k rozebirani clanku, ale jen by me zajimalo, proc jste si, Martino, vybrala prave airsoft??? Ve stankach je volne ke koupi velike mnozstvi ruznych sofistikovanych tiskovi ruznych specifikaci a ruznych urovni obsahu, ale pro si vybiryte airsoft, ktery se este ke vsemu jen tezko shani??? Je to docela divne, ne????


Od: Jose - 1.9.2004 - 13:23

To by bylo fajn.
Já souhlasím s Lorrym. K tomuto článku jsem se dostal poté, co jsem si přečetl na portálu CASA forum. Tam jsem četl reakce tak zujaté, až mě to překvapilo a musel jsem si najít tenhle článek a přečíst si ho. Potom jsem sice pochopil reakce na portále ale rozhodně mi nepřipadaly přiměřené. V některých případech se mi zdály dokonce dost nespravedlivé. Také na tomto webu jsou některé komentář urážlivé. To mě mrzí, protože sami o sobě prohlašujeme jak jsme čestní a že airsoft se bez fair-play přístupu hrát nedá. A stačí jeden článek a všechno je jinak. Přitom se kritika airsoftové komunity vůbec netýkala, což bylo koneckonců řečeno ve spodní části článku v poznámce autora. Je zaměřena na časopis a dává podnět k zamyšlení především redaktorům z Anarea. A protože vím, že to nejsou žádní "maďarští studenti", věřím tomu, že se úroveň časopisu bude neustále zlepšovat, což už se dle mého názoru přece jen děje.
S pozvánim kolegy Lorryho na akci Checkmate 4 souhlasím. Zahrát si airsoft je nejlepší (ne-li jediny) způsob jak může nestranný pozorovatel zjistit že nejsme "méně duševně odarovaní jedinci" a poznat o čem vlastně airsoft pro většinu znás je. A kdo ví, třeba se Vám airsoft zalíbí natolik že už u něj zůstanete.
Doufám, že se nám ozvete v diskusi na našich stránkách a příjmete naše pozvání.

S pozdravem
Josef "Jose" Sýkora
Landwarriors Highlands
Žďár nad Sázavou
www.landwarriors.net

PS: Vzhledem k tomu, že jedním z témat ve vašem článku byly prvopisné chyby, doufám že Vás příliš nepobouří ty moje. Předem se za ně omlouvám.


Od: Ignition - 2.9.2004 - 20:59

článek
No popravdě ten článek je celkem dobrý, ale moc nechápu proč autorka sklouzává od časopisu airsoft k airsoftu. To je jako by jste psali článek o jablkách a dostali se v něm ke štrůdlu-závinu(jablkovém). Je to překvapivě skoro to samí :-) Jablka mohou být kyselá, ale to se ve štrůdlu stratí a pak je sladký. Stejně tak je to s časopisem airsoft a airsoftem samotným. Ta kyselost je jako pravopisné chyby, údajná reklama a kdo ví co ještě, ale ve štrůdlu-airsoftu to nikdo nepozná a všem zůčastněným chutná :-) Tak prosím, nepřecházejte od jednoho k druhému, jen proto aby byl článek zajímavější, na Novu mít stejně nebudete(ta je v tomhle snad "best", bohužel). A jak už tu někdo doporučoval, pojďte si s námi zhrát :-) nebo se alespoň podívat. Sama musíte uznat, že pokud člověk uzná zásah kuličkou, kterou ani necítil, ale ví že je to je pravděpodobné, takže odejde z boje na """mrtvoliště"""(název je opravdu jen a jen v uvozovkách!), tak to o jeho chrakteru taky něco vypovídá. Jako že není malé děcko, atp. jak jste se snažila v článku naznačit.... Jinak přeji hodně štěstí při psaní, tentokrát snad už zasvěcenějších článků.


Od: Jiří Kvapil - 26.3.2010 - 0:22

zamyšlení
Vážení čtenáři diskutovaného článku. Hraji airsoft (ano hraji, je pro mne pouze sportem a k militarismu se nehlásím) čtyři roky. Tato diskuze je pro mne až přespříliš psychicky vyčerpávající, než abych ji snad mohl celou poctivě přečíst. Naprosto souhlasím s autorkou tohoto článku paní/slečnou Martinou Bittnerovou. Ba co víc, i pokud bych naprosto ignoroval existenci zmiňované tiskoviny, stačí se vyhledavačem porozhlédnout po nekonečném množství webových stránek různých českých klubů a teamů. Texty, které se dají na 99% těchto stránek přečíst, mohou pouze potvrdit to, že především mezi militantními "airsofťáky" je vysoké procento tzv. aktivních blbů. Jistě se mezi "námi" najde i jisté množství rozumných a inteligentních jedinců, bohužel z vlastní zkušenosti vím, že mnoho jich není. Airsoft jako sport mne baví, ale stydím se veřejně se k airsoftu hlásit. Přeji Vám příjemný den. Váš Jiří Kvapil, Chomutov


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0807 s