Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Jaroslav Dušek, Pavel Steidl či pohádka? - postřehy Veroniky Burgerové

25.08.2014   Veronika Burgerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Jaroslav Dušek, Pavel Steidl či pohádka? - postřehy Veroniky BurgerovéSetkání s hercem Jaroslavem Duškem, které se konalo v úterý 19. srpna, bylo tento rok obohaceno přítomnosti kytaristy světového významu - Pavla Steidla. Dvojici se podařilo obecenstvo rozesmát i dojmout k slzám. Tři bratři jsou pro změnu nová pohádka Jana Svěráka, která měla premiéru teprve nedávno - 14. srpna. S filmem přišla na pulty knihkupectví i kniha. 

 


Sázava, centrum sklářského umění a dva výjimeční lidé českého národa.
Jaroslav Dušek - známý český herec, kterého lze již léta zahlédnout v televizních obrazovkách i na jevišti. Poslední dobou vyzařuje svým alternativním způsobem života a svým zájmem v rámci osobního rozvoje. 
 
Pravidelná setkání s ním se konají po celé republice; Dušek mluví o životě a slavném díle Dona Miguela Ruize - Čtyři dohody. Pavel Steidl je světoznámý kytarista, který úspěšně vystudoval AMU, koncertoval po celém světě a je považován za jednoho z nejdůležitějších kytaristů 
současnosti, který si získal srdce publika po celém světě.

Spojení neokoukaného humoru, který v sobě ukrývá mnoho životní moudrosti Jaroslava Duška a neobyčejného hudebního talentu Pavla Steidla bylo úchvatné. Tito dva muži představují přátele od dob puberty a společně bavili publikum svými historkami. Mluvilo se o chození bez bot, o rozdílech mezi myšlením a moudrostí a hlavně o hudbě, což častokrát doprovázel Steidl živými ukázkami.

Naslouchající opouštěli místo dění s dávkou smíšených pocitů. Díky vyprávění a výtečnému vtipu Jaroslava Duška se celé tři hodiny místnost otřásala smíchem publika. Rázem na to zahrál Pavel Steidl tak neuvěřitelně, že svou hudbou dokázal vehnat slzy do očí posluchačů a zcela je ukrást z reality. Jednoznačně však lidé odcházeli v dobré náladě a nadšeni ze skvěle stráveného večera.
autorem fotografie je Vlastimil Svatý

V knize Příběh filmu Tři bratři, kterou zpracoval Darek &Smíd, se dostáváme do zákulisí natáčení. Darek popisuje zajímavosti ohledně filmu, blíže představuje tuto pohádku a všechny, kteří se na ní podíleli. 

Samotná pohádka sama o sobě má zajímavý námět - spojuje čtyři různé příběhy dohromady. Červenou Karkulku, &Sípkovou Růženku, O dvanácti měsíčcích a samozřejmě příběh tří bratrů - Jana, Pepy a Matěje, jež ztvárnily známé osobnosti české současnosti, Tomáš Klus a Vojta Dyk, ale i méně známý, mladý herec Zdeněk Piškula. 

 
Celá kniha nám poutavým způsobem představuje film a prozrazuje nám zajímavé informace, co se týče hereckého obsazení, kostýmů, exteriérů i hudby, popisuje problémy a komplikace, které se během tvorby filmu vyskytly a nabízí čtenáři mnoho informací o tom, jak vlastně taková pohádka vzniká.
 
Kniha je skvěle graficky zpracována a mimo informací a střípků z filmu, slova tvůrců a herců a citace z pohádky, je kniha doprovázena velkým množstvím fotografií, které celý film ještě přiblíží.
 
Příběh filmu Tři bratři mě ještě více navnadil pohádku vidět, abych věděla, jaký je výsledek vší té práce. Zároveň však kniha jistě poslouží i lidem, kteří pohádku už viděli a rádi by se dozvěděli zajímavé informace z tvorby filmu a nahlédli mnohem dál, než na plátna českých kin.

PŘÍBĚH FILMU TŘI BRATŘI
Darek &Smíd
nakl. Mladá fronta, 2014



 



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0497 s