Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Camilla Läckberg – Andělíčkářka

02.09.2014   Kateřina Müllerová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Camilla Läckberg – AndělíčkářkaMůže najednou a beze stop zmizet pět členů jedné rodiny? O Velikonocích roku 1974 zmizela z ostrova Valö poblíž Fjällbacky rodina Elvanderových. V jídelně bylo prostřeno ke svátečnímu obědu, ale u stolu našli jen roční dceru Ebbu. V knize Andělíčkářka od autorky Camilly Läckberg zjišťujeme, že někdy je potřeba jít pro odpovědi daleko do minulosti. Čeká nás již osmý případ Eriky Falckové a Patrika Hedströma.

Ebba se po tragické smrti svého syna Viktora s manželem vrací na rodný ostrov Valö, kde během chvíli přišla o celou rodinu. Ani po této době se nepodařilo zjistit, kam se členové její rodiny poděli. Ovšem hned poté, co začnou s rekonstrukcí bývalého chlapeckého internátu, stanou se oběťmi žhářského útoku. Naštěstí se nikomu nic nestane, ale tím to nekončí. Při rozebírání podlahy najdou zaschlou krev a poté se pokusí někdo na Ebbu vystřelit. Souvisí to vše se zmizením její rodiny? A co vše se v domě ještě může ukrývat?


Andělíčkářka je severské krimi, které se ve svém žánru jistě neztratí. Příběh je výborně propracovaný a je zde hned několik dějových linií. Sledujeme všechny členy, kteří se podílejí na vyšetřování, ale už od začátku máme i několik pohledů, které nám zpočátku nedávají smysl, proč zde jsou? Ovšem s postupem případu zjišťujeme, že zde nejsou nesmyslně a vše nám začne do sebe zapadat.


Eriku si hned oblíbíte. O to víc, pokud jste čtenářky a matky, protože situace, které zažívá se svými dětmi a tchýní, jsou velmi úsměvné a spousta žen se v nich pozná. Její manžel Patrik to s ní opravdu nemá jednoduché a nejednou se přistihnete, že s ním soucítíte, Erika je velmi mazaná. I další postavy jsou výborně vykreslené a vy s nimi prožíváte jejich radosti i strasti z osobního života. V této knize jde především o ty strasti, nad ztrátou dítěte nebo nad hrozící ztrátou svého životního partnera.

V knize se zabýváme i historií, jako je doba druhé světové války a nakoukneme i do doby před ní. Kdy začíná příběh jedné holčičky, která byla dcerou andělíčkářky, ženy, která se měla starat o odložené děti, ale místo toho je topila a pohřbívala ve sklepě. Jak sama autorka zmiňuje, většina historických faktů, je založena na skutečných událostech, které pak dotvořila pomocí svojí fantazie. Ovšem přímo andělíčkářka je postavou smyšlenou, i když by zde byla jistá podobnost s jinou vražedkyní.

Jean Edith Camilla Läckberg je oblíbenou švédskou autorkou detektivek, jednou z nejmladších a zároveň nejnověji objevených pro mezinárodní literární scénu. Začínala jako ekonomka, avšak kurz tvůrčího psaní ji navedl novým směrem a nyní okupuje přední příčky skandinávských bestsellerů. Hlavními hrdiny doposud osmidílné série detektivek jsou spisovatelka Erica Falcková a detektiv Patrik Hedström. Všechny díly se odehrávají v přímořském městečku, autorčině rodné Fjällbacce.

Knihu určitě doporučuji všem milovníkům severských detektivek, ale také ji doporučuji i těm, kteří se žánrem detektivek teprve začínají. Malá rada na závěr, pokud jste předchozí díly nečetli, tímto dílem nezačínejte. Knihy na sebe navazují, díky tomu byste se mohli ztrácet v postavách, a tak by hrozilo, že si knihu plně nevychutnáte.

Kateřina Müllerová


Andělíčkářka, Camilla Läckberg 
MOTTO, 2014
416 stran

Zdroj obrázku
 www.dagbladet.no




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1197 s