Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


21. Den - Kass Morgan

25.02.2015   Radek Trykar   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

21. Den - Kass MorganPo postupném odhalováním tajemství, co skrývá sama země, se stovka kolonistů musí vypořádat s problémy sžírajícími jejich tábor. Řeší problémy, jako je hlad, ale i strach, který je svírá z představy, kdo jsou pozemští - Lid přežívající na zemi i během nukleární války. Osobní konflikty k jejich soužití nepomáhají. Je pouze na nich, aby pochopili, že jedině spoluprací a společnou podporou můžou přežít.

Od počátku této knihy jsem měl neskutečně zvláštní pocit ze čtení. Prvních 100 se mi v samotném výsledku líbilo, ale autorka si mě ze začátku nedokázala získat a celkově neuměla svůj příběh prodat, a právě proto pro mne bylo nemalým překvapením, jak moc si mě tato kniha ovinula kolem prstu. Zjistil jsem, že mi hlavní aktéři museli nějak přirůst k srdci, protože se mi doopravdy zalíbili, a jelikož je kniha střídaná hned z několika pohledů, bylo pro mě dosti těžké kličkovat ve vyšlapaných cestách hlavních hrdinů. Když jste si totiž na jednu postavu zvykli, následujíc moment jste skončili u někoho jiného.
 
Samotný děj knihy není nijak převratný, byť překvapeni či potěšeni budete určitě. Sledujeme kolonisty, kteří se snaží dále bojovat a přivyknout pobytu na zemi, jenž není jednoduchý. Valí se na ně spousta problémů a fakt, že je kolonistů necelých 100, a chování některých je stavěné mimo radar druhých, přivolává nepotřebné problémy, které je automaticky pouze zatěžují. 
 
Co bohužel ale musím vytknout je zaškatulkování všech postav. I přes veškerou čtivost to zamrzí. Pokud by se autorka o něco více zaměřila na psychologii hlavních hrdinů, která mi zde chyběla a kvůli které jí klesla slušně vybojovaná úroveň, přivedla by svoji knihu k samotné dokonalosti. Každá postava je neskutečně předvídatelná, což na plné čáře kazí celkově vybudované napětí a pro čtenáře je to ve výsledku zklamáním.
Velice mě ale potěšil cit, se kterým je celá kniha napsaná. Morgan nám předvedla velmi jednoduchý, ale za to příjemný styl psaní.
Zmíním také, že se mi nostalgicky vybavily skoro až naprosto ztracené vzpomínky, kdy jsem u knihy pocítil nějaké silnější emoce. Zde se to podařilo, protože v určité části, mě kniha vážně svým nenápadným podmětem dokázala, že má i svoji citlivější stranu. 
 
Co říci závěrem? Pokračování knihy Prvních 100 nám nabízí příběh plný nebezpečí, lásky a bolesti. Ukazuje, jak snadné je zmýlit se a poukazuje na to, že ne každý je dokonalou bytostí bez chyb. Rozbíhají se nám zde nové vztahy, a staré podstupují zkoušku výdrže jejich společného žití.
Knihu vám určitě doporučuji, protože se jedná o naprosto fantastickou oddechovou četbu. Možná není nijak excelentně promyšlená a světoborná, ale má zálusk na mojí nejoblíbenější dystopickou sérii, pokud si to třetí a závěrečný díl nepokazí, jmenovitě třeba jako Hunger Games či Divergence. 
 
 
 
21.Den: Kass Morgan
 
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 264
Vazba: Hardback
Rok a měsíc vydání: 2015/01
Díl: 2/3




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0285 s