Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Cesta k vnitřní síle

14.03.2015   Renata Šindelářová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Cesta k vnitřní síle

Jak být šťastní, spokojení a úspěšní? Především tomu musíme věřit, říká nám úžasná kniha Cesta k vnitřní síle autorky Barbary Berger, kterou v Čechách již podruhé vydalo nakladatelství Metafora. Protože základem všeho dění kolem nás je myšlenka, to je zdroj té energie, která nás posouvá dál a tvaruje nás, která směruje naše jednání a nakonec ovlivňuje i celý náš život.

Podtitul knihy to shrnuje v základním mottu celé knihy: Změňte své myšlení, změníte svůj život! Ačkoliv to vypadá, že by k vysvětlení principu stačily dvě strany textu, autorka tuto základní ideu rozvíjí do celé filosofie, která se tím pádem rozrůstá na více než dvě stě stran. Sympatické je, že knihu můžete otevřít na kterékoliv stránce, která vás zaujme. Protože autorka vás zasvětí do mnohých technik, jak lze tuto filosofii praktikovat, a je docela jedno, čím začnete. Vždycky vás to někam posune, pokaždé vám to něco nového dá. Není důležité, jak se začne, ale že se začne.

Základním posunem jsou samozřejmě správné afirmace, jejichž sílu dnes využívá mnoho psychologů a propagátorů celostní medicíny a často i zástupci tradičního lékařství se shodují v tom, že přesvědčení hraje obrovskou roli. Věř a víra tvá tě uzdraví, říká se. A na tom je postaven celý princip. Lze ho aplikovat do všech oblastí života. Zkrátka pokud budu celý život přesvědčený, že nikdy nebudu mít peníze, tak je asi mít opravdu nebudu. Stejně jako pokud si budu myslet, že mám smůlu na životní partnery, zřejmě si příště zase vyberu takového, který mě něčím zásadním zklame.

Autorka nás však neupozorňuje jen na tyto naše vnitřní přesvědčení, ale učí čtenáře, jak začít myslet pozitivně a jak si svůj život změnit. Existuje spousta cest a my často potřebujeme nejen přetransformovat svá negativní přesvědčení, ale musíme se třeba naučit zbavovat nepotřebných věcí či odmítat negativní soudy, ke své vnitřní spokojenosti také potřebujeme umět radostně dávat a ctít své zdroje, umět oceňovat sílu ticha a vnitřní svobody. Je toho tolik, co můžeme a neděláme. A tak není divu, že se plácáme ve svých životech jak ryby ve vypuštěném rybníce.

Kniha je psána velmi jednoduchým jazykem, který osloví každého. Zapřisáhlí realisti budou mít zřejmě problém s některými duchovními náhledy, otevřeným čtenářům ale určitě tato jedinečná publikace pomůže pochopit, jak řídit sám sebe směrem, kterým se skutečně chceme ubírat. Takový osobní rozvoj nám nikdy nemůže přinést nic špatného, pokaždé je přínosem.


Berger Barbara, Cesta k vnitřní síle
Metafora, 2014, 2. vydání
Zdroj obrázku: metafora.cz

Jak např. zkvalitnit svůj život pomocí této knihy: http://literarnistrom.cz/?p=914



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0553 s