Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Rezistence

07.05.2015   Radka Zadinová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

RezistenceDruhý díl z trilogie o osudech lidí z postapokalyptického Chicaga... &Sestnáctiletá Tris s hrstkou přeživších, kteří unikli masakru Sečtělých, ujíždí vlakem vstříc nejistotě a velkému neznámému. Co teď?
Nesourodá skupinka se rozhodne najít azyl u Mírumilovných, kteří žijí za oploceným městem. Na nějakou dobu tam skutečně najdou klid a bezpečí, ale netrvá dlouho a Janice se svými nohsledy je vypátrá. Tris, její bratr Caleb a Tobias musí opět utíkat. A vojenské komando, v čele s Erikem, který nenávidí je oba, je jim v patách....

Tris se musí vyrovnat nejenom se smrtí svých rodičů, ale především s tím, že zabila svého kamaráda Willa. Nedokáže zvednout zbraň a vystřelit z ní, má v sobě spoustu bolesti a smutku, a její největší problém je, že se s tím nedokáže svěřit nikomu - dokonce ani Tobiasovi ne. Obává se, že kdyby zjistil, co provedla, nemohl by ji dál milovat. Stává se z ní štvanec ve svém vlastním těle - utíká před sebou samou a utéct nedokáže. Bojuje sama se sebou a ví, že v tomhle boji nemůže vyhrát. Pere se se svými nočními můrami a stává se z ní uzlíček nervů, cítí se vykořeněně a má dojem, že nikam nepatří.

Poté, co je pod vlivem séra pravdy nucena veřejně přiznat, co spáchala, se od ní odvrací i její nejlepší kamarádka Christina. Tris je však jediná, kdo ví, že přiznat nic nemusela. Jako Divergentní je vůči jakýmkoli sérům imunní. Pravdu přiznala zejména proto, že už dál nedokázala utíkat před svým vlastním svědomím. Vztahy mezi ní a Tobiasem se ochladí, Tris ve svém boji zůstává sama. Ale největší zrada a bolest má teprve přijít...

Zatímco Janice stupňuje svůj boj proti Odevzdaným a zvláště Divergentním, přidává se hrstka odbojných Neohrožených k Odpadlíkům, jimž velí žena, která vnese do zápasu o moc další vlnu vzrušení. Kdo je tato žena? A proč je to tentokrát Tobias, kdo něco skrývá? Proč Janice tolik touží vybít všechny Divergentní? A proč museli za tajemství, které zná jen ona, zaplatit životem téměř všichni z Odevzdaných? Stojí to, co má zůstat navždy skryto očím všech, za takové oběti?

Druhý díl této jedinečné trilogie je akční, napínavý a děj neustále graduje. Zvraty čtenáře přimějí hltat stránku za stránkou a tajit dech, dokud se nedostanou na konec. Kde, jak se zdá, vlastně nic nekončí. Útěk do neznáma končí nad propastí, kde nezbývá než skočit. Jasně, můžete se otočit a vrátit se. Pak se ale nedozvíte, jak to celé skončí. Dozví se Tris a s ní všichni ostatní, co před nimi Odevzdaní tajili? Měla je zeď, obklopující Chicago, chránit nebo jim jen zabránit zjistit, co je za ní? Jaký by vedli život, kdyby té zdi nebylo? A byl by ten život lepší nebo by se ukázalo, že je lepší zůstat a nic nevědět?

Pokud se, stejně jako Tris, chcete dozvědět odpovědi na tyto otázky, nezbývá vám než zavřít oči, zatajit dech a .... skočit.

Veronica Rothová,
Rezistence,
CooBoo 2012


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0316 s