Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Když je zahrada oázou pohody

22.04.2015   Renata Šindelářová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Když je zahrada oázou pohody

Znám jednu zahradu, kde se pokaždé cítím jako v pohádce. Když jsem sama, sednu si tu pod markýzu a se zavřenýma očima naslouchám venkovním zvukům. Když čekám návštěvu, připravím do pergoly občerstvení pro hosty. Pokaždé je to trochu jiné a vždy je to fajn. Miluji tahle krytá venkovní posezení. Sedím venku a přitom si užívám plného komfortu domova.

Nevadí, když začne pršet, klidně sleduji to nádherné tříštění vodních kapek při dopadu na zem. Nevadí, když ostře svítí slunce, čtu si pod stříškou a nemusím chránit ani své oči, ani své pití na stolku, protože já tu mám příjemný stín. Jsem pořád trochu doma a přitom si užívám čerstvého povětří. Je to luxus, který neomrzí. To je outdoor living.

 

Zároveň vkusně udělané venkovní posezení v pergole či pod markýzou dodává exteriérům své osobité kouzlo. Vytváří zde ideální atmosféru pro rekreaci a relax. Již jen svou existencí nám evokují příjemné pocity, připomínají nám dovolenou. Nejspíš proto se pod jejich stínem, v jejich pohostinné náruči, cítím tak dobře. V pergole proto, že ve svém ohraničeném prostoru vytváří přirozenou oázu klidu a pohody po celý rok. Markýza má zase tu výhodu, že skrývá kouzlo rychlého přizpůsobení, je to vlastně stále připravený slunečník či deštník pro větší prostory.

V obou případech se přitom jedná o výrazný designový prvek exteriéru, se kterým si můžeme při zařizování vyhrát. Existuje mnoho možností při volbě materiálů a konstrukčního upevnění. Klasická dřevěná pergola působí velmi romanticky, zatímco kovová je moderním prvkem. Záleží, co více ladí k prostředí, kde bude stát. Samozřejmě lze stínění vyřešit i docela jednoduše, vkusnou plachtou či kvalitním slunečníkem.

Sezóna začíná, takže je nejvyšší čas si ten svůj outdoor living vybrat. Ideální je oslovit odborníka dřív, než se rozhodnete: poradí vám s výběrem a hlavně nastíní nové možnosti. Neváhejte oslovit http://www.diamonddesign.cz. DIAMOND DESIGN vám pomůže a zařídí vše potřebné, včetně montáže. DIAMOND DESIGN pomůže dodat vašemu exteriéru vkusnou a praktickou eleganci. DIAMOND DESIGN vám pomůže ochladit parné dny a užít si léto v pohodě.

 



Zdroj fotografií: http://www.diamonddesign.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1891 s