Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Oslavy jídla se blíží. Nenechte si ujít Prague Food festival!

21.05.2015   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Oslavy jídla se blíží. Nenechte si ujít Prague Food festival!

Český historicky první gastronomický festival určený pro širokou veřejnost - Prague Food Festival, vstoupí letos již do IX. ročníku. Setkáte se s michelinskými šéfkuchaři, zažijete gladiátorské kulinární klání ve stylizovaném Colosseu De'Longhi pod taktovkou dvoumichelinského guru Morena Cedroni z Itálie, ve 40 stáncích ochutnáte vybrané pokrmy a nápoje od nejzajímavějších producentů. Kdy? 29. – 31. 5. 2015. 

 

Letošními novinkami jsou určitě podniky, jež se ještě nikdy festivalu neúčastnily. La Bodeguita del Medio, La Casa Argentina, Panonia Slovenská Restaurace, Bresto, Field, Rezidence Golf, Oliva by Amandine, Valoria Castle & Garden Praha a Dvůr Hoffmeister. Kromě nich můžete samozřejmě ochutnat kulinární stálice jako např. V Zátiší, Bellevue, U Emy Destinnové nebo Yasmin, Noodles. Zcela neotřelý koncept přinesou biovína seskupení Ekovín, Českomoravský svaz vinařských podniků, champagne značky Veuve Clicquot a výběr zahraničních vín, která má v oblibě organizační tým Pavla Maurera (všichni budou osobně nalévat v hodinových intervalech).

Nebude chybět hmyzí menu, biosýry, Ugova zmrzlina z čerstvých surovin, rawfood, speciální várka festivalového piva Summer Ale z Pivovarů Lobkowicz. Aquasommelierka Beáta Vlnková představí unikátní Vodní kartu, tedy ucelené portfolio pramenitých a minerálních vod vhodných k vínu a pro prémiovou gastronomii a zatančíte si v rytmu Karibiku, případně si můžete lážo plážo oddechnout v Rauch Grand Lehárně.

V programu "Zdravá cesta" poznáte vývoj zdravých a delikátních potravin od semínka a živné půdy přes plody farem až k finálním pokrmům. V rámci workshopů, cooking show a degustací v Míčovně budete mít možnost ochutnat čerstvé šťávy UGO ošetřené pouze vysokým tlakem, vidět např.: michelinského Romana Pauluse, rodinu kuchařů Sapíkových, jednoho z nejúspěšnějších restauratérů v ČR Inda Sanjiva Suriho, jak vaří se svou rodinou nebo biokuchařku Hanku Zemanovou jak si váží plevele a kytek v kuchyni. Pro příznivce sportu bude jistě zajímavé otestovat menu “Fotbalových lvíčat”, tedy reprezentantů do 21 let.

 

Tato největší gastronomická akce v zemi se koná v Královské zahradě Pražského hradu 29. – 31. 5. 2015. Vstupenky v předprodeji stojí 450Kč, na místě 500Kč.

 

Podrobné informace o všech účastnících, partnerech a programu najdete na www.praguefoodfestival.cz

Foto a zdroj: www.praguefoodfestival.cz



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0912 s