Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Pražský komorní balet úspěšně absolvoval turné po Jižní Koreji

07.07.2015   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Pražský komorní balet úspěšně absolvoval turné po Jižní Koreji Pražský komorní balet má za sebou úspěšné turné po Jižní Koreji. Během května a června se soubor v této asijské zemi představil na dvou prestižních tanečních festivalech. Zavítal na pódia nejen do hlavní metropole Soulu, ale i do Busanu, druhého největšího jihokorejského města. Jako jediný zástupce zde reprezentoval Českou republiku v oblasti současného tance.

Na Mezinárodním festivalu moderního tance MODAFE v Arko Arts Theatre v Soulu vystoupil Pražský komorní balet s inscenací Hany Polanské Turečkové "Hádej kolik je hvězd" 27. května 2015. Představení, které je volně inspirované knihou Jacka Londona Tulák po hvězdách, zhlédli mimo jiné i velvyslanci České a Slovenské republiky.
Soubor také přijal pozvání pořadatelů jedenáctého ročníku Mezinárodního tanečního festivalu v Busanu. Tam 14. června 2015 v rámci závěrečného gala představení uvedl tutéž inscenaci a ještě i další dílo Polanské Turečkové "Černé zrcadlo" na hudbu Vladimíra Sommera, inspirované abstraktní malbou Vladimíra Houdka, který k choreografii také vytvořil scénu a kostýmy.
 

 
„Prezentace souboru v zahraničí je pro nás velmi důležitá. Snažíme se šířit dobré jméno českého tance nejen doma, ale i za hranicemi,“ říká Martin Kolda, výkonný ředitel Pražského komorního baletu. „Jsem opravdu rád, že byla obě dvě díla korejskými diváky přijata velmi kladně. Tanečníci si vysloužili dlouhé nadšené ovace.“

V rámci korejského turné se uskutečnila i série workshopů, na busanském festivalu Českou republiku zastoupila jako lektorka sólistka Pražského komorního baletu Jitka Tůmová. Závěrečnou tečkou několikadenního programu festivalu byla choreografická soutěž AK21, na které byl jedním z pěti členů mezinárodní poroty i Martin Kolda.

„Při korejskému turné prokázal Pražský komorní balet svou profesionalitu na poli uměleckém, pedagogickém i odborném,“ dodává Kolda. „Sklidil za to pochvalu a poděkování nejen od organizátorů festivalů, ale i od velvyslance České republiky v Koreji, Ing. Tomáše Husáka.“

Turné Pražského komorního baletu se uskutečnilo za finanční podpory MKČR a Nadace Život umělce a ve spolupráci s Českým centrem v Soulu a jeho ředitelkou Michaelou Lee.








Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0519 s