Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Meruňkový koláč s tvarohem: Letní klasika jinak

19.07.2015   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Meruňkový koláč s tvarohem: Letní klasika jinak„Letní klasika – meruňkový koláč – nemusí být jen z kynutého těsta. V téhle variantě ho upečete rychleji, a také vám vydrží mnohem déle křehký. Ale je tak dobrý, že ho možná sníte rychleji, než stihne vychladnout,“ říká Jana Ferenčíková z Nebespán café & apartments v Kašperských horách.


Ingredience na těsto: 250g polohrubé mouky, 125g moučkového cukru, 125g másla, 1 vejce, špetka soli, citronová kůra
Tvarohová náplň: 500g plnotučného tvarohu, 150g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový pudink, meruňky
Drobenka: 80g polohrubé mouky, 60g cukru krupice, 50g másla
 
Postup:
1. Do mísy dáme připravené suroviny na těsto a vypracujeme do hladka. Těsto vymačkáme do dortové formy o průměru 26 cm a okraje do 3/4 výšky.
2. Smícháme tvaroh s ostatními surovinami na náplň a dáme na těsto do formy.
3. Na tvarohovou náplň vyskládáme rozpůlené meruňky a posypeme připravenou drobenkou.
4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 75 minut. Po vychladnutí vykrojíme z formy a podáváme.
 


Mohlo by vás zajímat…
Autorka receptu Jana Ferenčíková není vyučená cukrářka, ale vše kolem pečení jí zajímalo a bavilo už prakticky od dětství díky tetám, kterým pomáhala s přípravou dortíků a cukroví na různé slavnosti, hlavně na vánoce. Ve své sladké práci vychází z tradičních receptů, ale vymýšlí také různé kombinace chutí, aby hosté měli další důvod se za jejími zákusky stále vracet. A zatím se to daří!


 
Zdroj - www.nebespan.cz





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0843 s