Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  středa 17.4.2024, svátek má Rudolf 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


5 tipů, kam se vydat na Šumavě za dobrým jídlem

20.09.2015   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

5 tipů, kam se vydat na Šumavě za dobrým jídlemGastrodovolená, neboli výlety za dobrým jídlem a pitím, jsou mezi Čechy stále populárnější. Stále více hotelů se proto mění v gurmánské ráje a pro své hosty dokonce pořádají výlety za delikatesami. 

 
5 tipů, kam se na &Sumavě vydat za delikatesami

1. Nebespán café & apartments: Pro single gurmány i rodiče
Lidé sem přijíždějí za zážitky ze špičkové kávy připravené na legendárním kávovaru, za domácími dorty a zákusky od nápadité cukrářky i za dobrými jídly z prvotřídních regionálních surovin. „Vše si vyrábíme sami. Nakupujeme v sousedním Bavorsku i u regionálních dodavatelů, kvalita je pro nás naprosto zásadní. Vždy čerstvou biokávu nám dodává vyhlášená pražská pražírna,“ upřesňuje Sabina Kmecová. Dostanete zde pokrmy podle tradičních šumavských receptů, ale i francouzské pochutiny.  Na oběd či večeři máte na výběr z desítky jídel, které tady téměř každý den obměňují a přizpůsobují ročnímu období a za ochutnání rozhodně stojí další domácí laskominy jako například limonády, marmelády, chutney a další. Navíc tady máte jistotu, že si vše náležitě vychutnáte i s dětmi – hned naproti kavárně je velká vybavená herna a venku rozlehlá zahrada se spoustou atrakcí a terasou s lehátky. Přímo nad restaurací se pak můžete ubytovat v komfortních apartmánech či v levných, ale velice útulných bed & breakfast pokojích. 
 
2. Chata Rovina: jídlo s nádechem dramatu
Stojí jen 15 minut od Kašperských Hor, při cestě z Hartmanic do Železné Rudy. „Po válce zde stát zřídil velké vojenské cvičiště nepřístupné veřejnosti a původní budova padla za oběť zubu času i občasnému ostřelování. Nyní je krásně zrekonstruovaná, interiér je celý ve dřevě. Na menu, které se prakticky nemění, najdete stálice české kuchyně v dobré kvalitě. Za pěkného počasí můžete posedět venku, kde je dětské hřiště. Na výlet se odsud vydejte ke kapli svatého Vintíře s překrásnými výhledy po cestě,“ doporučuje Sabina Kmecová.
 
3. Rozhledna Svatobor: krásný výhled, výborné jídlo
Z Kašperských Hor sem dojedete za 25 minut.  Svatobor je zalesněný vrch nad Sušicí ležící 845 metrů nad mořem. „Na vrcholu, opředeném mnoha pověstmi, je chata s kamennou rozhlednou, kterou nechal už v roce 1934 postavit Klub českých turistů. V chatě najdete jednoduchou restauraci s výborným jídlem. Menu se každý týden mění. Po dobrém jídle si můžete udělat hezkou procházku po okolí a pokochat se překrásným výhledem na celé pošumaví,“ radí Sabina Kmecová.
 
4. Nefalšovaná &Sumavská mlékárna
Pokud máte rádi produkty z farem, a chcete ochutnat šumavské dobroty, zastavte se určitě v &Sumavské mlékárně v Dlouhé Vsi. Mají tady výborné jogurty, tvaroh, několik druhů čerstvých sýrů a samozřejmě lahodné čerstvé mléko.
 
5. Nejlepší šumavské ryby
V Sádkách Annín v Dlouhé Vsi nakoupíte skvělé ryby, hlavně pstruhy a siveny, ale zážitek pro vás bude i pobýt tu, zejména cestujete-li s dětmi.
 
Tajný tip: „Na &Sumavě se v poslední době roztrhl pytel s malými pivovary. Ve všech se zároveň i najíte. Z těch nejbližších doporučuji navštívit Pivovar U &Svelchů v Sušici, &Sumavský pivovar Vimperk nebo Pivovar Lyer,“ uzavírá Sabina Kmecová.





foto: nebespan.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1043 s