Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je čtvrtek 8.6.2023, svátek má Medard 

Hledej na Rozhledně

Webmagazín na FB



Statistika Rozhledny

Počet autorů: 508
Registrovaní čtenáři: 520
Publikovaných článků: 13455
Komentářů: 11382


Měření



Netradiční okurková polévka s avokádem a mátou

27.12.2015   redakce   Rozhledy   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Potřebujete po Vánocích ulevit zažívání? Není se co divit. Zkuste připravit netradiční polévku, která vás nechá zapomenout na přejedení se kaprem i řízky. Dobrou chuť! 

Potřebujeme: 2 salátové okurky, 1 zralé avokádo, 2 větvičky máty, 1/2 šálku zakysané smetany, pepř a sůl
 
Postup: Oloupejte okurky, podélně je rozkrojte a lžící vyškrabejte semínka. Vložte do mixéru a krátce několik sekund rozmixujte, případně můžete využít i tyčový mixér. Rozpulte avokádo, vyndejte pecku a pomocí velké lžíce vyloupněte ze slupky. Přidejte ho do mixéru k okurkám spolu se zakysanou smetanou a několika lístky máty. Mixujte, dokud směs nebude hladká. Dochuťte solí a pepřem, nejlépe čerstvě namletým. Hotovou polévku nechte vychladit, a podávejte ozdobenou lístkem máty například s kouskem ciabatty.


„Tato unikátní polévka zasytí a zároveň osvěží. Když ji uděláte hustější, můžete si ji vzít s sebou třeba i na oběd do práce,“ doporučuje Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která nám poradila, jak tuto delikatesu připravit.




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2023 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.039 s