Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Marta Kubišová pokřtí publikaci 100 let Divadla Rokoko

13.10.2015   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Marta Kubišová pokřtí publikaci 100 let Divadla Rokoko Divadlo Rokoko u příležitosti 100. výročí vydává unikátní publikaci s názvem 100 let Divadla Rokoko. Slavnostní křest proběhne 20. října od 17 hodin v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí. Patronkou knihy se stane Marta Kubišová.

O pestré historii Divadla Rokoko dosud nebyla vydána žádná publikace. Proto se Městská divadla pražská rozhodla oslovit renomované divadelní historiky a k významnému jubileu připravila knihu 100 let Divadla Rokoko, která popisuje nejvýznamnější éry tohoto kulturního prostoru. Navíc zde najdete řadu archivních fotografií, které dosud nebyly publikovány. Autory knihy jsou Pavel Bár, Alice Dubská, Vladimír Just, Justina Kašparová, Radka Potměšilová, Zuzana Sílová, Jana Soprová, Milan &Sotek a Roman Vašek. Publikace bude v prodeji od října na pokladnách Městských divadel pražských a v běžné knižní distribuci.

Městská divadla pražská jedinečné jubileum připomínají od září do prosince. Pod akcí nazvanou „100 let ve 100 dnech!“ toho chystají spoustu – kromě unikátní publikace také putovní výstavu archivních fotografií, která je právě k vidění v Galerii Vinohradská 12, různé kvízy, soutěže a slevové akce pro návštěvníky Městských divadel pražských. Oslavy vyvrcholí v prosinci speciálním představením plným významných hostů.

Městská divadla pražská o všech akcích, jež v rámci oslav 100. výročí Divadla Rokoko chystají, informují na webových stránkách www.DivadloRokoko.cz.

Sté výročí neslaví jen Divadlo Rokoko, ale také samotný Palác Rokoko, resp. celý komplex &Supichových domů. V pasáži Rokoko se od 1. 10. do 15. 11. koná výstava připomínající historii vzniku tohoto mimořádného architektonického díla. Koncepce a texty jsou dílem historika architektury Zdeňka Lukeše a obrazový materiál poskytla fotografka Ester Havlová. Návštěvníci se zde dozvědí informace o historii stavby a její rekonstrukci, ale také si mohou vychutnat pohled na umělecké detaily, které mohou v každodenním shonu uniknout pozornosti procházejících.





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0312 s