Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Sněží, sněží...

03.12.2015   Kateřina Müllerová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Sněží, sněží...Patříte i vy k těm, kteří si do poslední chvíle neuvědomují, že čas Vánoc se kvapem blíží? Až když vidíte v obchodech výzdobu a slyšíte všude vyhrávat koledy, řeknete si, že už byste vážně měli začít nakupovat vánoční dárky? Právě pro vás nedávno u nakladatelství Yoli vyšla kniha, jež je přímo prodchnuta vánočním kouzlem a díky které budete lépe snášet i sychravé večery a mrazivé noci.

Sněží, sněží… je kniha tvořena třemi svátečními romancemi, které jsou plné mrazu, sněhových vánic, vánočního ducha, ale hlavně lásky ve všech jejích možných podobách, která na hlavní hrdiny čeká někdy i na místech, kde by ji rozhodně nečekali. Každý z příběhů má něco do sebe a každý se vyznačuje něčím jiným. Ovšem co mají všechny společné, je osudovost. Jedna sněhová bouře zasáhne do životů všech zúčastněných a kompletně jim je převrátí vzhůru nohama. Můžeme jen doufat, že to bude k lepšímu. Tři vzájemně propojené povídky mají na svědomí známí autoři, jako jsou John Green, Maureen Johnsonová a Lauren Myracleová.
 
Zasněžený expres, Vánoční zázrak a Archanděl prasátek, to jsou jména povídek a věřte mi, i to prasátko na vás v příběhu čeká a vy si ho ihned zamilujete. Příběhy jsou krátké, takže i pokud jste vytíženi a teprve teď doháníte vánoční resty, můžete si knihu číst aspoň po krátkých kapitolách, anebo pokud naopak máte čas, zvládnete ji zhltnout na jeden zátah. Příběhy totiž nejsou nijak složitě psané, jsou odlehčené, vtipné, místy předvídatelné více jindy naprosto nepředvídatelné a všechny tři povídky jsou velmi čtivé. Nedokážete se od nich odtrhnout a u každé poslední strany vám bude smutno, jak je možné, že už daný příběh končí. Naštěstí jsou povídky propojeny a vychází nejen ze společného místa, kde se děj odehrává, ale mají i stejné postavy, které se v jedné povídce jen krátce mihnou, ale v další už jsou hlavními hrdiny.
 
A co ve vás kniha Sněží, sněží… zanechá? Kromě sváteční nálady na vás čeká i zamyšlení, které je nevyhnutelné. Možná máte svou druhou polovičku, s níž jste již několik let a po dlouhé době si uvědomíte, že toho dotyčného stále milujete. Nebo vás naopak kniha donutí se porozhlédnout, protože tu svou lásku máte přímo před nosem, každý den ji máte na očích, jen vám to doteď nedocházelo nebo jste se naopak báli, že tím ztratíte přítele. Pokud si ještě stále nejste jisti, zda jste ochotni pro lásku riskovat vše, anebo už svou drahou polovičku máte, ale nevíte co s volnými večery - zapalte svíčky, uvařte si dobrý čaj a začtěte se do Sněží, sněží… je to velmi milá kniha, jež za přečtení rozhodně stojí a je jedno, jestli vám je ještě stále sladkých –náct, anebo mnohem více.
 
Sněží, sněží... - Green John, Johnsonová Maureen, Myracleová Lauren
Yoli, 2015
264 s., 299 Kč


 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1343 s