Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Havanská bouře

31.12.2015   Radka Zadinová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Havanská bouřeA je to tady,vážený čtenáři. Clive Cussler se rozhodl před vánoci zaútočit na čtenářské chutě a dodat nám dobrodružství a napětí do zásoby, aby nám ta zima u krbu v křesle, s knihou v ruce a šálkem dobré kávy, rychleji a hlavně příjemněji utekla. Přichází s dalším příběhem Dirka Pitta s názvem Havanská bouře.

Už obálka knihy, tak jako ostatně všechny jeho tituly, přímo vyzývá vzít knihu do ruky a stát se součástí dalšího napínavého příběhu, kde se pátrání po historickém artefaktu změní v boj o holý život - jak už to tak u příběhů tohoto autora bývá. Moře a jeho skrytá tajemství asi nikdy nikdo zcela neodhalí. Některé věci pro člověka zůstanou navždy záhadou - a je to možná dobře. Svět, který skrývá neprobádaná místa, je tím nejlepším, co člověk potřebuje. Protože vědět o všem všechno - no nebyla by to příšerná nuda?

Hlavní hrdina, příznivcům Clive Cusslera dobře známý Dirk Pitt, se kterým se již mnozí z vás seznámili v některé z předchozích knih, se tentokrát zaplete do opravdu nebezpečné a život ohrožující hry, která vlastně hrou vůbec není. Při vyšetřování úniku toxických látek do Karibského moře, který by mohl v důsledku ohrozit velkou část Spojených států, se Dirk zaplete do mocenského boje o vládu nad Kubou. Mezitím, co ne vlastní vinou sklouzne do opravdu nebezpečných intrik, jeho děti, námořní kapitán Dirk a oceánografka Summer, pátrají po aztéckém kameni, který by mohl vést k odhalení nedocenitelného historického pokladu. Všeobecně se má však za to, že kámen byl zničen na palubě bitevní lodi Maine roku 1898 v havanském přístavu.

A tak se oba ocitají rovněž na Kubě, kde svádí nerovný boj jejich otec. Dvě roviny příběhu se protínají a splynou v jednu. Všem třem jde brzy o víc, než dopátrat se pravdy o zdánlivě zničeném kameni i o tom, kdo stál za nebezpečným únikem toxických látek do moře. Boj o moc bývá vždy nemilosrdný a krutý a v podstatě v něm nikdo nevyhrává. A ztratit lze pokaždé víc než člověk může získat, ačkoli si to mnozí neuvědomují.

Havanská bouře je knihou mnoha tváří, záleží na tom, z jakého úhlu na ni hledíte. I v zrcadle se člověk pokaždé vidí jinak. Nic není takové, jak to na první pohled vypadá a každá pravda má svůj rub i líc. Záleží na čtenáři, jak si to přebere. Příběh o mnoha podobách moře a mnoha odrazech lásky je jako téměř všechny knihy tohoto autora čtivý, napínavý, překvapivý a Clive Cussler dokazuje, že se mu hned tak nikdo nevyrovná. Kapitoly jsou krátké a úderné. A na konci každé z nich stojíte omráčení, protože... Protože prostě musíte číst dál, jinak byste neusnuli.

Jak to tentokrát dopadne vám neprozradím, protože na to určitě chce každý z vás přijít sám. Pokud ještě nemáte vymyšlený dárek pro své blízké, kteří rádi čtou a mají rádi příběhy s tajemstvím, napětím, bojem na život a na smrt, tato kniha je zcela určitě nezklame. Clive Cussler by neměl chybět v žádné knihovničce milovníků dobrodružných výprav za dávno ztracenými příběhy, které pohltily nánosy času a prachu. Možná se rádi vracíme do minulosti, protože nám má pořád co nabídnout. A nikdy asi nenastane okamžik, aby se mohlo říct, že známe vše, co v sobě čas, moře a člověk ukrývá.

Clive Cussler, Havanská bouře, Albatros Media 2015


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.137 s