Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Leden patří Lídě Baarové

06.01.2016   Aneta Šimonková   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Leden patří Lídě Baarové„Nejkrásnější žena, kterou jsem kdy potkal.“ To řekl Svatopluk Beneš o své kolegyni Lídě Baarové. Ta kráska tak trochu „Liduška“, jak se některým povětrným dámám říká, byla. Netajila se tím, že se kvůli ní chtěl rozvést Vlasta Burian nebo vyprávěla, jak svedla Oldřicha Nového ve své bejbince. Když se ale řekne Lída Baarová a muži, stejně nás napadne jeden. Goebbels.

Vztah s ministrem propagandy Třetí říše z ní udělal nesmrtelnou ženu. Mnozí jí nenáviděli, že se stýkala s Němci a hlavně s tím, který měl na svědomí statisíce životů. I když to bylo před válkou. Dnes, 70 let po válce, ale spíše její životní příběh fascinuje. Vyberte si. Může vám o něm vyprávět v dokumentu nebo její příběh zažijete z bezprostřední blízkosti.
 
První dílo o Baarové, má na svědomí Helena Třeštíková. Dáma, pro kterou je skoro synonymum „časosběrný dokument“. Vždy překvapí, co má v rukávu. Už zítra má premiéru její dokument o Lídě Baarové. Helena spolu se štábem natáčela s kdysi krásnou divou. Teď ale z ní na dokumentaristku prý padly deprese. Viděla ženu, která žila ve vzpomínkách. Krásná, plná života byla. Po válce už ale nikdy nezažila ten lesk slávy. Ale skoro se v něm zakonzervovala. Někteří tvrdili, že si i po válce poroučela jako hvězda. Však s ní nebylo lehké pořízení. Sama Třeštíková vyprávěla, že na první natáčení přijel štáb pozdě a Baarová je vyhodila, že už je nečekala. Naštěstí ale k sobě našly cestu a výsledkem je dokument Zkáza krásou.
 
To hraný snímek Lída Baarová má na svědomí Filip Renč. Záruka kvality. V hlavní roli se objeví Táňa Pauhofová a i když zrzavá herečka mnohým nesedla do tmavovlasé divy, režisérův výběr se ukázal jako geniální. Nikdo jiný by nevypadal tak jako Baarová. Vedle ní se ovšem objeví i ti, kterým německá nátura není vzdálená. Goebbelse hraje Karl Markovics známý ze seriálu Komisař Rex a ve filmu se objeví i jeden z Rexových páníčků Gedeon Burhard. Přeneseme se do roku 1934, kdy je Baarová  pozvána do berlínských filmových ateliérů Babelsberg, považovaných za evropský Hollywood. Po počátečních potížích nakonec okouzlí i davy fanoušků v celém Německu. Tisk ji vynese na titulní strany jako jednu z nejkrásnějších žen Evropy. Užívá si slávy i náklonnosti Gustava Fröhlicha, tehdejšího idolu všech německých žen. Ten je nejen jejím partnerem před kamerou, ale stane se i jejím milencem. Obdiv neskrývá ani sám Hitler, který po návštěvě ateliérů Baarovou pozve k soukromé audienci na Říšském kancléřství. Hvězda Baarové strmě stoupá. Lída s Fröhlichem se nastěhují do luxusní vily na prestižní berlínské adrese. Aniž tuší, že mají tak významného souseda – pána filmového průmyslu, ministra propagandy Goebbelse. Víte, že Goebbels se chtěl kvůli Baarové vzdát úplně všeho? Baarová kvůli němu odmítla Hollywood a tím se odsoudila k bolestnému konci života. Jen si to tak tehdy neuvědomovala. Jak to celé dopadne, uvidíte už 21. ledna.

Zdroj: Aerofilm a CinemArt





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0266 s