Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Gigabit ve vteřině? Ústní nad Labem, těš se!

17.01.2016   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Gigabit ve vteřině? Ústní nad Labem, těš se!Obyvatelé Ústí nad Labem mohou být na nástup digitální éry připraveni. Severočeský poskytovatel internetového připojení TETAnet totiž od ledna nabízí symetrické připojení k internetu o rychlosti 1 Gb/s. Umožnila mu to kvalitní vlastní síť a také výkonné technologie Cisco.

Severočeský poskytovatel internetu TETAnet začal od ledna nabízet svým zákazníkům symetrické* připojení k internetu rychlostí až 1 Gb/s. To je asi pětadvacetkrát rychlejší než dnes nejběžnější připojení přes technologii DSL. Do své sítě nasadil směrovače Cisco ASR 920 v distribuční části své sítě a technologie Cisco využil i při upgradu datového centra v Praze a vybudování svého datového centra v Ústí nad Labem. Řada výkonných páteřních směrovačů pro agregované služby Cisco ASR 920 umožňuje díky své škálovatelnosti a vysokému výkonu poskytovatelům nabídnout služby typu „triple-play“. To znamená přenos hlasu, videa i dat. Operátoři tak mohou nabízet nejen rychlé připojení, ale i další služby jako je televize či rádio přes internet, VoIP hlasové služby a další, vše s vysokou spolehlivostí.
 
TETAnet nabízí své služby na vlastní optické a kabelové sítí v Ústí nad Labem a dalších okolních městech. S pomocí technologií společnosti Cisco mohl TETAnet začít nabízet rychlosti připojení 1 Gb/s a to symetricky. Domácnosti a firmy v Ústí nad Labem tak mají k dispozici jednu z nejvyšších rychlostí připojení k internetu v Česku. Díky upgradu datového centra v Praze navíc společnost zvýšila i spolehlivost svého peeringu, takže nyní mohou zákazníci této společnosti těžit ze všech výhod, které nabízí sítě nové generace (NGA). Rychlost připojení je naprosto dostatečná pro všechny současné internetové služby, ať jde již o přehrávání videa, internetovou televizi či další cloudové služby. Pro zákazníky tohoto poskytovatele tak skutečně přestává být rozdíl, jestli mají svá data umístěna lokálně na svém počítači či v nějakém cloudovém úložišti. Obojí mají totiž k dispozici bez jakéhokoli zpoždění. Právě využívání cloudových úložišť a postupný přesun řady aplikací do cloudu zvyšuje důležitost symetrického připojení, protože data se nejen stahují, ale také odesílají.
 
„Internetová přípojka je dnes naprosto běžnou součástí našeho života, chceme, aby naši zákazníci nemuseli řešit, jak jsou připojeni či jakou mají anténu. Parametry připojení dnes již nemohou být limitem a díky vylepšením v naší síti již nejsou,“ říká Zdeněk Smrž, technický ředitel TETAnet a doplňuje: „V žádném případě jsme se nechtěli soustředit jen na zvýšení rychlosti, ale kladli jsme důraz i na vyšší spolehlivost a stabilitu našich služeb. Vzhledem k naší dlouhodobé spolupráci byly technologie Cisco pro nás jasnou volbou, protože nám umožnily dosáhnout těch parametrů, které jsme chtěli.“
 
„Jsem přesvědčen, že právě takoví poskytovatelé jako TETAnet a jimi nabízená nová generace síti mohou pomoci nastartovat ekonomický růst i v sociálně handicapovaných regionech, mezi něž Ústecký kraj patří. Gigabitové připojení a stabilní spolehlivá síť umožní domácnostem, ale i firmám v tomto regionu využít možností, které jim internet nabízí,“ říká generální ředitel Cisco ČR Michal Stachník.
 
* Připojení TETAnet je symetrické, to znamená, že rychlosti stahování (download) i odesílání (uploadu) dat je stejná
 


Zdroj: Jan Lodl, mediální zástupce, Madison PA / ikonka www.mediacombusiness.com


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0623 s