Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


STRÁŽNÍ ANDĚLÉ – TV tip – bláznivá akční komedie s anděly pokušiteli

05.02.2016   Stanislav Polauf   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

STRÁŽNÍ ANDĚLÉ – TV tip – bláznivá akční komedie s anděly pokušiteliVe skutečně bláznivé komedii je možné cokoli a to i bez ohledu na logiku či morálku. Vedle sebe se klidně vejde gangsterský motiv, podvody, kněz starající se o delikventy, orientální exteriéry míchané s francouzským striptýzem a v případě filmu STRÁŽNÍ ANDĚLÉ i záhrobní motiv. Že ani tohle není všechno, čím film režiséra Jean-Marie Poirého překypuje, poznáte od prvních scén. A věříme, že vás dokáže udržet v napětí a v dobrém rozmaru.



Všechno začne mafiánskou střílečkou v Hongkongu, kde mafián La Pince (Yves Rénier) stačí jen tak tak uklidit svého synka Baoa k přátelům a zavolat z telefonní budky kamarádovi do Francie. Ještě než ho i s telefonní budkou  přejede náklaďák stačí majiteli francouzské honočního podniku Antoniemu Carcovi sdělit kde najde jeho syna a nabídnout mu za jeho odvoz do Francie dvacet procent ze čtyřiceti milionů dolarů, které ukradl svému šéfovi.

Carce (Gérard Depardieu) by za takový peníz byl ochoten udělat cokoli. Vyzvedne syna i získá klíč od schránky v &Sanghajské bance, ale mafie mu dá najevo, že se peněz nemíní vzdát. Do cesty se mu připlete francouzský kněz Tarain (Christian Clavier) jen s obtížemi zvládající bandu výrostků, které má na starosti. Pod smyšlenou záminkou se mu přítelova syna podaří knězi vnutit. Tajně ukryje cenné papíry v knězově diáři. Ovšem na útěku před zabijáky nastoupí do stejného letadla jako kněz, kterému se pak dalšími smyšlenkami pokouší vysvětlit, proč se tak náhle vrací do Francie.
Sotva se mu však podaří chlapce na Pařížském letišti zbavit, začne další motiv daný již titulem snímku - v jeho autě se objeví anděl strážný, který je jeho dvojníkem a útočí na jeho svědomí a nabádá ho k nápravě. Pěkně otravný anděl. Rád by se vyzpovídal, ale anděla strážného má najednou i kněz. Jenže oba andílci jsou úplně jiní – ten knězův nehoní morálku ale naopak ho ponouká k nepravostem. A ve stejném tempu až do konce to už jede – gangsteři nelení, havárie a požáry narůstají, střílí se pilně i když omylně a třeba kněz dojde až k tomu, že si zarežíruje striptýzové číslo. Napětí i humor gradují. Že si nakonec půjdou po krku i oba strážní – tak rozdílní andělé - je také k popukání...
 
Na jeden film je to možná až příliš. Je v něm snad vše, co divák, který se chce v kině bavit a ne přemýšlet, může očekávat. Režisér Poiré už lehtal bránici diváků předchozím filmem NÁV&STĚVNÍCI, v němž se rytíř Godefroy a jeho sluha Jacquouille omylem napijí lekvaru namíchaného nepřátelským kouzelníkem a rázem se ocitají ze středověku ve Francii dvacátého století. Úspěšní NÁV&STĚVNÍCI se dočkali dvou pokračování. Na videu můžete zhlédnout Poirého snímek TAKHLE TO DĚLÁME V MOSKVĚ, v němž Phlippe Noiret vám dokáže, že „v  Sovětském svaze je blaze a v Moskvě obzvlášť“ nebo film MAURICE TO ZAŘÍDÍ o trampotách záletníka, jemuž se snaží pomoci mistr převleků a podomní obchodník Maurice.
Skvělé je herecké obsazení STRÁŽNÝCH ANDĚLŮ a jak uvidíte, hlavně hlavní dvojka Depardie a Clavier se ve svých rolích (i v rolích svých andělů) skutečně vyřádili. Spolu s Yves Rénierem (proslaveným komisařem Moulinem), který tu nedostal příliš prostoru, toto hvězdné trio doplňují italská sexbomba Eva Grimaldiová jako zpěvačka Régina žárlící na svoji kolegyni Čuk Čuk, kterou hraje modelka českého původu Eva Herzigová. V době premiéry si na své přišli i milovníci a obdivovatelé  digitálních triků. Film měl ve Francii před lety velmi silný divácký ohlas a věřme, že jeho televizní uvedení u nás se dočká rovněž příznivého přijetí.
Foto: tvc.ru, cinemovies.fr, ladepeche.fr
**********************************************
STRÁŽNÍ ANDĚLÉ
(Les anges gardiens)
Francie 1995, režie Jean-Marie Poiré,
uvádí ve středu 10. února Nova Cinema od 21,40 hodin




 










Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.049 s