Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je pondělí 28.9.2020, svátek má Václav 

Hledej na Rozhledně

Webmagazín na FB



Statistika Rozhledny

Počet autorů: 503
Registrovaní čtenáři: 510
Publikovaných článků: 12952
Komentářů: 11150


Měření



Znalci hodnotili vína, do nichž se dá investovat

02.03.2016   Aneta Šimonková   Rozhledy   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Pražský hrad se stal již podvanácté dějištěm prestižní přehlídky věhlasných vín bordeaux. Nejen milovníci nejlepších světových vín, ale zejména investoři, měli možnost zhodnotit v rámci Audience Grand Cru Classé více než 45 vín od nejlepších vinařů z Bordeaux. 

  „Mezi hosty nechyběli jak odborníci z řad vinařů, restauratérů a sommelierů, tak samozřejmě investoři, kteří tato vína koupili v kampani En Primeur a po dvou letech zrání na sudech měli první možnost ochutnat to, do čeho přede dvěma lety investovali svoje prostředky,“ říká Zlatko Míčka, pořadatel Audience a odborník v oblasti investičních vín.

Letos byl představen ročník 2013 z více než třiceti nejprestižnějších vinařství. Celkem tří degustací v Rothmayerově sálu Pražského hradu se zúčastnilo celkem 750 lidí. Zájem o účast byl tak velký, že byly vstupenky vyprodány již několik měsíců dopředu. „Na začátku byly pouze dvě páteční degustace, před několika lety jsme počet rozšířili o čtvrteční odpolední degustaci, ale další prostor pro „nafouknutí“ této akce již není, a tak mohu jen všem zájemcům doporučit, aby si vstupenky rezervovali včas, tzn. nejlépe během listopadu na www.audience-bordeaux.cz nebo přímo u mne,“ komentuje Diana Sixtová, obchodní ředitelka společnosti Merlot d’Or.

Vyvrcholením celé akce byl slavnostní banket ve Španělském sálu Pražského hradu za účasti všech zástupců châteaux a osobností veřejného a společenského života ČR. Slavnostní menu pro 350 osob speciálně sestavil šéfkuchař z Dijonu, pan Nicolas Isnard. „Příprava probíhala v šestnáctičlenném týmu a to celé dva dny. Pracovali jsme na ní společně s šéfkuchaři z restaurace V Zátiší Oskarem Peťkem a Zdeňkem Marešem z restaurace Wine & Dine. Bylo pro mě potěšením pracovat na tak monumentálním místě a s tak výbornými kolegy,“ hodnotí držitel hvězdy Michelin. Skvělou atmosféru večera podtrhl hudební doprovod kapely Blue Star pod vedením Václava Marka.

Záštitu nad akcí převzali velvyslanec Francie Jean-Pierre Asvazadourian a starosta městské části Praha 1, Oldřich Lomecký. Audience měla i charitativní rozměr. Finanční podporu v hodnotě 50 000 Kč získal Nadační fond Českého rozhlasu Světluška.

 

Foto: Marie M. Morillon Špačková

Zdroj: Merlot d’Or s.r.o.

Merlot d´Or s.r.o.







Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2020 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0727 s