Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Mladí chodí do NÁRODNÍ GALERIE už rok zdarma – jejich zájem roste

29.05.2016   redakce   Výtvarné umění   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Mladí chodí do NÁRODNÍ GALERIE už rok zdarma – jejich zájem rosteV dubnu loňského roku spustily Národní galerie v Praze (NG) a Komerční banka společný projekt volného vstupu do stálých expozic pro děti, mládež do 18 let a studenty do 26 let. Při meziročním srovnání návštěvnosti během prvního čtvrtletí 2015 s placeným vstupem (13 972) a letošním prvním kvartálem s bezplatným vstupem (17 233), vzrostl zájem mladé generace téměř o čtvrtinu. Možnost bezplatného vstupného potrvá minimálně do konce letošního roku.

Návštěvnicky nejsilnějšími měsíci jsou březen, duben a říjen, kdy dochází ke kombinaci několika pozitivních faktorů – počasí, průběhu školního roku i přílivu zahraničních turistů. „Mladá generace je pro Národní galerii bezesporu jednou z priorit. Díky spolupráci s Komerční bankou plníme jeden z našich hlavních cílů, kterým je maximální možné zpřístupnění galerie veřejnosti. To podporujeme i skrze konkrétní akce – vernisáže, kde mladé publikum často tvoří většinu hostů, či atraktivní doprovodné programy, jako jsou setkání s umělci či filmové projekce,“ uvádí generální ředitel Národní galerie v Praze Jiří Fajt.

„Růst počtu mladých návštěvníků v Národní galerii je pro nás velmi potěšující zprávou. Daří se tak naplňovat náš hlavní cíl – přiblížit mladé generaci shromážděné umělecké poklady a aktivně ji podporovat v její vzdělanosti a kulturnosti. Věřím, že této možnosti využije i letos co nejvíce dětí a mladých lidí,“ poznamenal Albert Le Dirac’h, předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky.

Na vrcholu žebříčku návštěvnosti Národní galerie se již tradičně drží Veletržní palác s expozicí Sbírky moderního a současného umění. Na druhém místě je letos zatím Klášter sv. Anežky České se středověkým uměním, který je populární především mezi zahraničními návštěvníky.

Národní galerie v Praze otevřela zcela zdarma svoje stálé expozice pro děti a mládež do 18 let a studenty do 26 let 2. dubna 2015. Nulové vstupné, které umožňuje právě spolupráce NG s Komerční bankou, platí pro české i zahraniční návštěvníky. 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0366 s