Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Středověké Slavonice znovu ožijí filmem

21.06.2016   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Středověké Slavonice znovu ožijí filmemUž potřetí spojí od 3. od 7. srpna SLAVONICE FEST to nejlepší z filmu, léta a hudby, diváky a filmové tvůrce, hudební fanoušky a interprety s místem, které, jak nejen předchozí dva ročníky ukázaly, přitahuje k sobě letní pohodu jako magnet – se Slavonicemi.

Letos je pro návštěvníky letního filmového a hudebního festivalu Slavonice Fest připraveno na 45 filmů z celého světa, které uvidí v 6 sálech a Letním kině Cinestar na náměstí, 15 koncertů v hudební Stodole Maříž a na velké Open Stage, na kterých zahrají například Monkey Business, Blue Effect, N.O.H.A. Indy a Wich, Mňága a Žďorp, Lenka Dusilová, Oskar Petr, Kurtizány z 25. Avenue, Circus Problem, Vltava, Monikino kino, Vladivojna La Chia. Chybět nebude ani 5 nočních tanečních párty v legendárním Kulturáku a DJ´s Mardoša, Vrtulník Majkl Ví, Maara nebo Maceo. Připravené jsou i projekce pro děti, dětské výtvarné dílny a instalace výtvarníka Petra Nikla v mařížském kostelíku.

Festivalové filmy budou na Slavonice Festu 2016 soutěžit o Cenu diváků v 5 sekcích - Český film, Světový film, Slovenský film, Výběr Jaroslava Róny a sekce HBO. Kromě nich jsou připravené i nesoutěžní sekce „Česká televize pro nejmenší“ a „S dětmi do kina“. ČT také představí ve stádiu „Work in Progress“nový komediální seriál autora Comebacku Tomáše Baldýnského Kosmo. Diváci budou moct vybírat jak z novinek (Učitelka Jana Hřebejka, Eva Nová s Emílií Vášáryovou, Svědectví, Vinyl, Já, Olga Hepnarová, Julieta…), klasických snímků (Fitzcarraldo, Harold a Maud, Mládí, Občanský průkaz…), filmů pro fajnšmekry (Co děláme v temnotách, The Doors – When you are Strange, Skrytá vada, Pride, Pravidla vášně, Spotlight, Louder than Bombs…), tak i prázdninových oddechovek (Teorie tygra, Kniha džunglí, Padesátka…).

 

„Loni navštívilo festivalové projekce na 4900 diváků a sály praskaly ve švech. Letos jsme přidali „Kino Stodola“ pro 160 diváků a doufáme, že 6 klimatizovaných kinosálů letní nápor zvládne. Na festivalu odpromítáme přes 100 projekcí, přibližně o 30 víc, než loni, takže by si měl každý, kdo na Slavonice Fest dorazí, určitě vybrat,“ říká organizátor festivalu, filmový režisér a producent Ondřej Trojan a dodává: „Novinkou je i to, že tentokrát nezahajujeme filmem, ale pořádnou hudební peckou – koncertem Monkey Business. Matěj Ruppert a Roman Holý s G Point Hunters byli před třemi lety první kapelou, která na Slavonice Festu vystoupila. Takže když se letos chtěli do Slavonic vrátit, nebylo co řešit.“

 





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1054 s