Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Sladká pomsta

13.10.2016   Radka Zadinová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Sladká pomstaAno, i pomsta může chutnat sladce - někdy. Ale většinou, ačkoli se člověk domnívá, že se bude cítit lépe, je to spíš naopak - cítí se hůř. Pomsta je to, co nás pohání vpřed, pokud nám bylo ukřivděno, ublíženo, pokud si v sobě neseme šrámy a jizvy, které se s léty nehojí, pouze se zacelí a hnisají uvnitř dál.Adrianne už jako malá holčička pochopila, že nejvíc dokáže ublížit ten, koho nejvíc milujeme.

Je dcerou legendární hollywoodské krasavice a neméně proslulého arabského šejka - ale život, jenž by se jiným zdál být pohádkový, je plný hořkého smutku a zklamání. Její matka trpí otcovým nezájmem o ni i tím, že se z hýčkané novomanželky velmi brzy stala jen jednou z manželek svého muže. Žije uvězněna ve světě, kde ženy jen málokdy nacházejí štěstí a radost, a ačkoli má krásnou dceru, uvnitř je už dávno mrtvá.

Jednoho dne se jí i s Adrianne podaří uprchnout zpátky do Ameriky, ale ani tam nenachází klid. Adrianne se snaží matku navrátit k životu, ale všechna snaha ztroskotá v den jejích osmnáctin, kdy si matka sama vezme život, aby navždy unikla peklu, ve které se proměnil její život. Tehdy Adrianne přísahá otci pomstu.

Stává se "Stínem" - největší zlodějkou své doby. Je nepolapitelná, drzá, odvážná - a krásná. Nemá žádný pud sebezáchovy, nebojí se riskovat a jde tvrdě za tím, co se po matčině smrti stalo smyslem jejího života - pomstít se.

Jenže... Dá se žít bez lásky? Bez opory blízkého člověka? Adrianne si myslí, že ano. Nikoho ve svém životě nechce a tudíž zpočátku odmítá i přátelství a náklonnost Phillipa Chamberlaina, muže, který kdysi sám byl zlodějem, ale nyní pracuje pro Interpol - a jeho úkolem je dopadnout "Stín". Dlouho netuší, že Adrianne a "Stín" je vlastně jedna a táž osoba. A když to zjistí...

No, karty tohoto zvláštního příběhu se pořádně promíchají, to mi věřte. Jedna z prvních knih oblíbené a velmi dobře hodnocené autorky Nory Robertsové, kterou zajisté nemusím představovat, vyšla v českém překladu jako jedna z prvních - a nyní vychází ve druhém vydání v nakladatelství Motto. V příběhu se prolíná napětí, romantika, svět orientu i americké smetánky, nechybí tu intriky, láska, zrada - a samozřejmě, pomsta. Je však právě pomsta to podstatné, co Adrianne od života chce? Dlouho je o tom přesvědčená a nenechá si svůj úmysl nikým vymluvit. Pouští se do rizika, které by mohlo ohrozit nejen její život - ale i ten Phillipův.

Nová obálka knihy je tajemná stejně jako Adrianne. Temná, jako život v orientu pro ty, kteří se pro něj dobrovolně nerozhodli. Vzrušující jako život "Stínu", jímž se Adrienne stává převážně v noci.

Ti, kterým se ještě do ruky nedostalo první vydání téhle zajímavé knihy, budou rozhodně nadšeni vydáním novým. Pevné listy, krásná obálka, kniha vonící novotou a lákavou exotikou. Jen jen se vnořit do příběhu krásné ženy, která se za nocí plíží po střechách domů a jde vstříc své pomstě. Jenže, nakonec to není pomsta, oč v téhle knize vlastně jde. Adrianne musí nejprve odhalit to, co skrývá její nitro. Najít sebe samu a tím pádem i to, co od života chce. Pomstít se najednou už není tak důležité...


Nora Robertsová, Sladká pomsta, Motto - Albatros Media 2016



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0457 s