Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Skutečný dárek je pomoc

24.12.2016   Renata Šindelářová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Skutečný dárek je pomocMožná vás už někdy trošku zlobí postávající studenti s kasičkou, kteří prosí o příspěvek na tu nebo onu sbírku a vy přitom vůbec nemáte jistotu, zda budou peníze použity skutečně k dobročinným účelům. Pak ale přijdete domů a zapomenete na to. A nepřispějete ani nadacím již léty prověřeným. Což je škoda, protože pokud čtete tento článek, vím, že o tom určitě uvažujete. A přitom právě na Vánoce je nejvhodnější doba na to, dát dárek nejcennější, totiž pomoc. Pomoc v podobě drobného příspěvku, který je symbolem vaší otevřenosti, vaší empatie. A pokud jste odvážní, tak to může být dokonce pomoc celoroční, která může být vaším novoročním přesevzetím.

Přispět můžete do fungujících, léty prověřených nadací, jako např. je i Člověk v tísni. Nadace bojuje s podvýživou v Súdánu či v Angole, zajišťuje přístup k nezávadné pitné vodě v Etiopii, pomáhá při obnově bydlení pro tsunami postižené na Srí Lance a účastní se mnoha dalších humanitárních akcí a projektů v cizině i Čechách a nabízí také mnoho možností, jak pomoci. Počínaje dobrovolnictvím a konče drobým jednorázovým příspěvkem.
 
Zcela nejefektivnější je pomoc dlouhodobá. Když se stanete pravidelnými dárci s libovolným měsíčním příspěvkem (třeba jen 100 Kč měsíčně), pro nadaci Člověk v tísni to znamená několikanásobný přínos. Jestliže totiž může i v budoucnosti alespoň teoreticky počítat s pravidelnými příjmy, lépe se jí plánuje rozšíření dalších aktivit, které mohou být realizovány již souběžně se sbíráním cílové částky pomoci, není nutné čekat, až se částka vybere. Na druhou stranu vás nic nezavazuje pokračovat v přispívání celý život. Záleží jen na vás, jak dlouho budete přispívat.

Velmi zajímavou jednorázovou pomocí může být konkrétní Skutečný dárek. Pomoci od hladu v Africe i Asii můžete darováním kozy za 900 Kč nebo dvaceti kuřat za pouhých 250 Kč. Nabízí se také podpořit hygienu a darovat záchod za 600 Kč nebo přispět na pomůcky 7 dětem jen za 150 Kč. Pokud se se vou pomocí chcete zaměřit na Českou republiku, můžete darovat doučování na 1 měsíc za 400 Kč. A pokud si můžete dovolit darovat větší sumu, je tu možnost darování oslíka s povozem na vodu za 7500 Kč. Dary putují konkrétním rodinám a osobám.

Poslední možností je finanční jednorázová pomoc, zcela libovolného rozsahu a bez blíže určeného využití peněz. Lze zrealizovat na účet nadace č. 3359 3359 / 0300.

Pokud uvedete kontakt na sebe, nadace vám na konci kalnedářního roku automaticky vyhotoví a pošle potvrzení o poskytnutí daru, které si můžete odečíst z daní z příjmů.
 



Zdroj fotografií a info: Člověk v tísni, Skutečný dárek
Všechny podtržené části texty jsou hyperaktivní, kliněte a dozvíte se víc!


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0354 s