Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Pohádek není nikdy dost

15.01.2017   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Pohádek není nikdy dost Nejchladnější a nejtemnější část roku vládne našim zeměpisným souřadnicím a dlouhé zimní večery se zdají být nekonečné. Ukrátit je sobě i svým ratolestem můžete pohádkami internetové televize Stream.cz. K těm generacemi prověřeným a nestárnoucím jako jsou Krteček, Pat a Mat nebo Jen počkej! přibyly dvě nové, původní. 

Jsou jimi loutková dobrodružství lesních trnků Bertíka a Josefky, vyprávěná Annou Polívkovou a poeticky nazvaná Živě z mechu, a animované Příběhy z lednice – &Spekáček & Feferonka, jimž propůjčil hlas Jan Maxián. Sledovat patálie jejich hrdinů přitom nemusíte jen u televizních obrazovek v teple domova, bavit se jimi můžete také na mobilních zařízeních, a to zdarma a bez reklam třeba na zasněžené horské chatě.
 
V hlubokém lese, ve vykotlaném pařezu bydlí Bertík a Josefka. Jsou to trnci, kteří se ve svém mechovišti starají o lesní podrost. A nejen o něj, tu a tam je potrápí i obyčejné ranní vstávání, strach z neznámého nebo vzájemné pošťuchování. Nebýt jejich kamarádky Rusalky, zkušené moderátorky lesního rádia, nikdo by se nic nedozvěděl. Její zpravodajské rubrice Živě z mechu ale neunikne ani výtrus, o zábavu je proto postaráno. A to hned v šesti krátkých vyprávěních vytvořených technikou klasické animace ve spojení s digitální postprodukcí, která volně navazují na loutkový film Až po uši v mechu.

Odkazu tradičních českých večerníků zůstává věrná i druhá z novinek, Příběhy z lednice – &Spekáček & Feferonka. Jak už samotný název napovídá, odehrávají se v místě, kde se ještě žádná pohádka neodehrávala - v útrobách chladicího spotřebiče. Neobvyklému prostředí odpovídají i věci, které se v něm dějí. Jsou nejdivnější! Buřtík &Spekáček a paprička Feferonka třeba učí Tatarku česky, Ementál je „bílej jak sejra“ a Smaženka se octne v kopru. Deset epizod napsal scenárista a jeden z tvůrců kultovní Kanceláře Blaník Robert Geisler, prostřednictvím papírkové animace rozhýbal londýnský rodák Michael Carrington a namluvil herec a dabér Jan Maxián, kterého znají malí i velcí fanoušci animovaných filmů jako Spongeboba, lemura Morta z Madagaskaru nebo vačičáka Eddieho z Doby ledové.
                                
TIP: Živě z mechu a Příběhy z lednice lze přehrát kdykoli a kdekoli také prostřednictvím aplikace Pohádky v mobilech, tabletech, smart TV značek Samsung a LG nebo chytrých televizích s podporou technologie HbbTV. 








Zdroj: Marie Horovitzová / presscode.cz 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0861 s