Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Kuřátka

09.04.2017   Tereza Čerbáková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

KuřátkaNarvaná tramvaj, dvě slečny - vystylovaná kuřátka. Jejich rozhovor ve vysoké tónině se fakt přeslechnout nedal. Byla jsem obohacena a zároveň sebou zklamána, že nežiji život naplno. Ale teď už vím, kam na nehty, řasy, prsa... 

Kolik ještě zastávek, proboha? Zaklínám se, ať jsou v tašce sluchátka. Prd! Tak studie. Jedno kuřátko napudrované tak, že by si rokoko před ním sedlo na zadek. Na těch kartačích, kde jsou normálně řasy, mělo třpytky. Musím si držet čepici - až mrkne, přijde vichřice.

V místech, kde má normální smrtelník obočí, mělo kuřátko namalovaný logo Nike, jen vobráceně. Asi fanynka. Koukla na mě! Asi jsem ucukla. Uvědomila jsem si, že na ni čumím, jako bych hledala vši. No a? Fakt tam nemá chlupy! Pařátky? Napočítala jsem čtyři barvy na jednom nehtu+třpytky+kytička. Být Japonka, už si to miniaturní dílko fotím. Jak asi loupe brambory? Ta délka nehtu jí nemohla ani dovolit sevřít pěst. Vidím ji nešťastnou nad drobnými v obchodě. Jak tam hrabe postupně v misce s mincema a nemůže je nabrat. Fronta za ní nervózně prešlapuje, tak zahraje frajerku, hodí blonďatou hlavinkou a nechá dýško.

 
Kuřátka, no. Sotva se vylíhla, už makaj na skořápce. Proč tak moc? Tohle není líčení, to je maska! Karneval! Jedno kuře jde za kartáč a druhý za Střihorukýho Edvarda. Prsa dmoucí. Jasný, tak zítra jde jedna za Krkonoše a druhá, vau, za Himálaje! Podle hadrů jsem ale karneval vyloučila. Tak něco schovávaj? Sebe? Bojí se přiznat do zrcadla své Já? Loví kohouty na skořápku?

Kohout primitiv si nabrnkne plodné kuřátko, v divoké noci lítaj řasy, nehty, silikony vzduchem a ráno hned po kykyryký kohout čumí, co si to nabrnk za vypelichanou slepici. Kurnik šopa! Načapal se. Jaká budou, až jim křídla dorostou? Kuřata na grilu vyhlášených pláží. Zobající bobule, aby tuhle pod křidýlkem zhubla deko. Kvokat o vodzejtřkový dietě s tučnou žížalou v zobáku. Na bidýlku s matrací Dormeo si budou válet biskupa a žrát v telce drasťák O kohoutkovi a slepičče. A za kurníkem jim zatím běží seriál Život. Kuřátka, utíkejte, ať ho stihnete, než skončíte na paprice. Já prostě miluju vopravdový kuře na paprice!


Zdroj foto: pixabay.com, autor: katkaZV


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Dagmar Hermannová - 10.4.2017 - 20:31

Pecka! Bezvadný!
Článek "Kuřátka" nemá chybu, je to do puntíku přesný. Taky jezdím tramvají, a taky čumím jak umím když přiskotačí mládež. A ta hovorová čeština! Škoda že ji zde nemohu ukázkově citovat, když redakce vulgární příspěvky maže,leč slečny kuřátka slovník jiný, než vulgární, téměř nepoužívají. Moc se mi článek líbí - opravdu moc.


Od: Marie Zieglerová - 11.4.2017 - 13:52

Pořádně "ušmudlaná" kuřátka
Ano, ale pořádně "ušmudlaná" kuřátka. Nezbývá než doufat, že se jim rozoumek cestou k dospělosti bude vyvíjet normálním směrem.
Za sebe jsem moc ráda, že se objevil zcela nový spisovatelský talent se schopností ve zkratce a razantně zachytit skutečnost. Autorce držím pěsti a přeji hodně úspěchů na náročném literárním poli.


Od: Terezie Čerbáková - 13.4.2017 - 21:27

Poděkování
Milé dámy, děkuji za Vaše komentáře. Bylo mi potěšením.


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0356 s