Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je úterý 25.9.2018, svátek má Zlata 

Hledej na Rozhledně

Webmagazín na FB



Statistika Rozhledny

Počet autorů: 498
Registrovaní čtenáři: 497
Publikovaných článků: 12483
Komentářů: 10774


Měření



Zimní gurmánský zážitek v Bageterii Boulevard sestavil Jan Punčochář

27.12.2017   Aneta Šimonková   Rozhledy   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Od úterý 19. prosince si můžete do oblíbené Bageterie Boulevard zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF MENU MISTRA ČESKÉ KUCHYNĚ, které osobně sestavil jeden z nejlepších českých šéfkuchařů Jan Punčochář, několikrát oceněný michelinským Bib Gourmand. Jak je patrné už z názvu, sází nové CHEF MENU na typicky českou kuchyni, vše ale v moderním pojetí. Kromě teplé a studené bagety a polévky v něm samozřejmě najdete i řadu FIT CALORIES, která svým složením dodržuje zásady zdravého stravování.

Jan Punčochář je šéfkuchařem pražské Grand Cru Restaurant a dvojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař. Působil v michelinských restauracích v Rakousku a v Německu, jeho kulinární glosy, recepty a jiné postřehy si můžete vychutnat mimo jiné na serveru lidovky.cz. V gastronomii je známý svým osobitým přístupem a autentickou nezaměnitelnou kuchyní. A přesně takové je i jeho CHEF MENU MISTRA ČESKÉ KUCHYNĚ.
 
V zimním období potřebuje naše tělo pořádně zahřát a zasytit a k tomu je vydatná česká kuchyně přímo ideální. Šéfkuchař Jan Punčochář sestavil celé menu tak, že o tomto záměru vás přesvědčí každý kousek, který se dostane k vašim chuťovým buňkám. „Pro zimní menu jsem vybíral suroviny, co mám osobně velmi rád a které mě inspirují k různým chuťovým variacím. Vyzdvihl bych vepřové koleno. To patří k pilířům klasické české kuchyně. V mém receptu se pomalu vaří, aby si udrželo svou šťavnatou chuť. Další část masa, která mě fakt baví, je hovězí krk“, řekl Jan Punčochář, šéfkuchař Grand Cru Restaurant.
 
Vlajkovou lodí celého menu je teplá bageta Hovězí krk s perníkem. Dlouhé konfitování zaručuje masu jemnou a delikátní chuť, kterou ideálně doplní plátky opečených brambor s majoránkou. K tomu navíc restovaná cibulka, zapečený horský sýr a výrazná perníková omáčka, která perfektně vyzdvihuje chuť hovězího masa.
Další novinkou je studená bageta Šunkové koleno, v níž chuť masa krásně zvýrazňuje křenová pomazánka, hořčičný dresink a lístky hořčice. Novou úroveň svěžesti pak dodávají presované okurky. Tato bageta je jasným důkazem, že i z běžně dostupných surovin může vzniknout skvělé jídlo v moderním a netradičním kabátu.
V zimním menu nesmí chybět ani vydatná krémová polévka. Ta od Jana Punčocháře je lehce pikantní Dýňová s křenem a zakysanou smetanou. Ozdobena je praženými dýňovými semínky, která v polévce příjemně křupou.
 
A jak v podání mistra české kuchyně vypadá zdravé menu FIT CALORIES? Do ořechového chleba, který si Bageterie Boulevard sama peče, schoval Jan Punčochář Krůtu s pečenými paprikami. Barevné papriky s krůtími prsy a ostatními surovinami spojuje estragonové žervé s růžovým pepřem. K tomu přidejte svěží a fresh baby špenát a o zdravou svačinu je postaráno. Variantu určenou pro vegetariány pak představuje Ovčí sýr s řepou. V oblíbeném dýňovém chlebu tentokrát najdete marinovanou červenou řepu a máslovou dýni, ovčí sýr, medový dresink a rukolu.
 
Zimní CHEF MENU MISTRA ČESKÉ KUCHYNĚ můžete v Bageterie Boulevard ochutnat od 19. prosince 2017 do 21. března 2018.
 
Více informací najdete na www.bb.cz




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2018 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0743 s