Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Seriál F2 pokračuje v Baku: Charouzův tým chce dosáhnout na body

25.04.2018   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Seriál F2 pokračuje v Baku: Charouzův tým chce dosáhnout na bodyUž tento pátek se tréninky v Baku roztáčí další díl kolotoče jménem FIA Formula 2, který se opět jede jako doprovodný závod F1. Chybět u toho samozřejmě nebude ani Charouz Racing System. Historický první český tým v tomto seriálu jede do Ázerbajdžánu s jedním velkým přáním - prosadit se na bodovaná místa. Podaří se to?

&Sest kilometrů dlouhý okruh v metropoli největší a nejlidnatější země Kavkazu je v několika věcech zajímavý. Jede se přímo v Baku, navíc proti směru hodinových ručiček. V sobotním závodě jezdci ujedou celkem 174 kilometrů, v nedělním sprintu na ně čeká 126 kilometrů. Baku City Circuit nabízí prakticky vše, co si jezdci, ale hlavně fanoušci, mohou přát. Ryze technické pasáže, kdy se monoposty dostanou do starého města střídají rovinky, kde se dá poměrně snadno předjíždět. Proto je velmi pravděpodobné, že klíčem k úspěchu bude optimální nastavení vozů a nuda rozhodně nehrozí.
 
Charouz Racing System tak čeká velká výzva, což dobře ví i majitel stáje Antonín Charouz. „Po prvních závodech v Bahrajnu jsme udělali velký kus práce. Všichni tvrdě pracovali a věříme, že v Baku uděláme dobrý výsledek.“ Oba jezdci, tedy Louis Delétraz a Antonio Fuoco, byli několik dní v Praze, aby měli co největší přehled o tom, co se v týmu děje a mohli se přímo zapojit do nastavení monopostů. Také trénovali na motokárách v pražské Praga areně v Počernicích. „Baku je sice relativně nová trať, přesto jde o velmi pěkné místo. Souhlasím s tím, že nastavení vozu bude nejdůležitější, proto jsme na tom nejvíce pracovali,“ potvrdil šéf týmu Bob Vavřík.
 
Piloti stáje neskrývali po Bahrajnu zklamání, teď si chtějí vše vynahradit. „Baku je vzrušující okruh, hlavně díky jeho rychlým rovinkám. Během volných tréninků je důležité pochopit chování vozu a využít toho v závodě,“ uvažoval Ital Fuoco. Jeho &Svýcarský parťák souhlasně přikyvoval. „Každý den se o našich autech učíme něco nového. V Bahrajnu nevydržely pneumatiky, v Baku už by se to stát nemělo. Tento faktor by tedy mohl být ze hry a věřím, že zaútočím na bodovaná místa,“ přeje si Delétraz. Pokud chcete vidět, jak si nejen česká stáj povede, máte šanci. Přímý přenos prvního závodu začíná na stanici Sport 1 v sobotu v 10. hodin. Nedělní měření sil pak můžete sledovat na stanici Sport 2 od 11. hodin. Live timing najdete zde: http://www.fiaformula2.com/Live-Timing/
 
Foto: Dutch Photo Agency
 





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0434 s