Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Ten pravý, ta pravá

29.08.2018   Kateřina Sovová   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Ten pravý, ta praváKeanu Reeves a Winona Ryderová v netradiční roli dvou osamocených cyniků, které vrtkavý osud nečekaně svede dohromady, aby společně strávili čas na svatbě společných přátel. Ačkoliv zápletka i obsazení nové romantické komedie Ten pravý, ta pravá startující tento týden v kinech, nezní vůbec špatně, z výsledku jsem byla hodně rozpačitá.
 

Při vyslovení jmen, jakými jsou Keanu Reeves anebo jeho staronová filmová partnerka Winona Ryderová (vzpomeňme na Drákulu) ještě stále mnozí z nás zbystří, protože jejich zvuk může signalizovat dobrou filmovou zábavu. Jenže ta se, k mojí velké lítosti, tentokrát nekonala.
Režisérem a scénáristou filmu Ten pravý, ta pravá je Victor Levin, který má na svém kontě kromě několika průměrných, taktéž romantických, komedií letitou spolupráci seriálu Jsem do tebe blázen. Ačkoliv Levin v případě filmu Ten pravý, ta pravá přichází s dobrým nápadem – s náhodným setkání dvou kousavých, na oko nepříjemných lidí, kteří, přinuceni situací, se postupně sblíží a snad nakonec i skutečně zamilují, výsledný scénář dělá všechno proto, aby to celé nedopadlo, především pak s divákem, dobře. Prakticky nepřetržitý dialog ústředních postav připomíná slovní průjem, který je především ve druhé části tak vydatný, že jsem se v jednu chvíli přistihla, jak znuděně zívám, aniž bych tušila, cože se na plátně vlastně děje. Nikoliv, že by snad to, co říkají, úplně postrádalo vtip. Jenže ten se v překotném toku slov tak rychle rozplývá, že ho divák často nestihne ani zachytit, natož vychutnat. Jejich rozhovor přitom místy nabízí docela trefné postřehy ze života a hlavně životních postojů podobných single čtyřicátníků, které ocení především ti z nás, kteří vědí, o co jde. Ti ostatní se zasmějí několika málo dobrým vtípkům, ale tím to pro ně pravděpodobně skončí.

Co zaujalo mě, byl propastný rozdíl v hereckých výkonech dvojice Reeves – Ryderová, kdy on konečně taky jednou hraje, a výborně, zatímco ona jakoby svoje řemeslo snad úplně zapomněla. Pro Reevese skýtá podobná role v rámci jeho převážně akční filmografii příjemné osvěžení a po zhlédnutí tohoto filmu je na místě zalitovat, že svůj herecký talent doposud nevyužil lépe než pro pár chvatů z bojových umění. Ryderové role odevzdané cynické čtyřicátnice zoufale nejde. Často se zbytečně pitvoří, místy nesmyslně přehrává. Opravdu děsivá je pak scéna, kdy její postava nastupuje do taxíku a nedaří se jí zvládnout kufr na kolečkách. Co Ryderová s kufrem dělá, aby tuhle neobratnost zahrála, je opravdu nedůstojné herečky jejího formátu.

Film je zároveň plný doslova nelogických situací, u kterých přemýšlíte, jestli je to umělecký záměr anebo… WTF? Za všechny uveďme hned úvodní scénu z letiště, kdy obě postavy čekají před bránou na odlet. Během jejich relativně dlouhé a hlasité hádky - hádky dvou doposud sobě neznámých lidí - se nikdo z ostatních cestujících neotočí ani nepodívá jejich směrem, přestože většina stojí v hale osamoceně a doslova několik centimetrů od nich. V jiné scéně zase pozorujeme příchod zřízence letiště a následně jak čeká společně s Reevesem na taxík. Střih. Žádná pointa, žádný vtip.

Přesto, přese všechno, nechci tenhle nepříliš vydařený pokus o komedii úplně zatratit. Vy, co stejně jako ústřední hrdinové, už dávno v nic pěkného, natož lásku, nevěříte, se v tomhle dílku dost možná najdete a třeba i sami sobě zasmějete. Fanynky Keanu Reevese si taky přijdou na své. Ti ostatní nechť zváží, jestli tohle riskovat. Vysloveně špatné to není, ale v zapomenutí to nepochybně upadne. &Skoda.

Osobní hodnocení: 40%
Premiéra: 30. srpna 2018

PS: Kdo se mnou souhlasí, že by se do této role lépe hodila Sandra Bullocková?



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0338 s