Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


„Vytvořili jsme komunitu,“ říká Vašek Krejčík

29.08.2018   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

„Vytvořili jsme komunitu,“ říká Vašek KrejčíkKdo by neznal jógového mistra Vaška Krejčíka. Je to již 15 let, co nám pomáhá hledat radost, spokojenost a harmonii. Jaké byly tenkrát začátky jeho Energy Studia? A víte, jaké má Vašek sny a vize? Není jich ani moc, ani málo.
 

Ty, tak temperamentní, a cvičíš nudnou jógu? Zbláznil ses?“ To byly otázky v začátku mého koketování s jógou. A já všem odpovídal, že jsem se nezbláznil. V aerobiku jsem vyhořel. Ač jsem měl plné haly a hodiny, otevřel jsem v roce 2001 dveře neznámému. Zkusil jsem powerjógu a poznával ji. Bylo to, především pro mé tělo, zajímavé. Potilo se, nešlo mu to a bojovalo s dechem. To byly však výzvy, které rozpoutaly v mé hlavě záměr jít touto cestou.


Nadchnul jsem se a bez pohledu kamkoliv, jsme do toho začal více šlapat. První semináře, školení a videa tvořily mou formující se cestu a já v ní viděl takovou sílu, že jsem představil první lekci powerjógy. A byla to síla. Bylo to hodně o sportu, ale to není podstatné. Rozpoutala se vlna zájmu, nadšení a odlišnosti od všeho ostatního. Nebyla to nuda klasické jógy, nebyl to vrcholový trénink a sport, ale bylo to pomalé, klidné natahování kombinované silou. Pozornost byla věnována dechu, tělu a pocitům z toho, co člověk dělá. Bylo to něco jiného než „dělat sport“. Bylo to více vědomé a pozorné, a i endorfiny se u toho vyplavily. Navíc hlava byla po lekci powerjógy volná a čistá, což byla neskutečná nepoznaná radost.


Hledejte spokojenost a radost
Ano, nastala jemná transformace, posun do neznámého a současně k novému s naprostou vírou a nadšením v powerjógu! Ponořil jsem se dovnitř. Otevřel jsem studio, natočil první VHS a současně vydal „modrou velkou knihu“ Powerjóga. Byla to silná emoce, kterou jsem vezl na první powerjógové turné. To mělo více než 40 zastávek! Představil jsem své nadšení a ono se u mnoha lidi také usadilo.


Kolik z vás „tenkrát“ začínalo, že? Je to úžasné, jak jsme společnou vizí vytvořili komunitu, která není organizovaná, ale drží pohromadě. Drží ji při sobě vědomost, že dělá pro sebe i ostatní to nejlepší, co umí a může. Dělá to vědomě, a tak skupina neustále roste. Mnozí našli jiný jógový směr a mnozí zůstali. A to je super. Je to otevřená nesvazující cesta, která láká a rozvíjí. Nediktuje, jen umožňuje pochopit, co každý chce dělat a co ho zajímá. Tak se hledá spokojenost a radost ve společnosti jógy bez přívlastku. Za toto děkuji každý den. Powerjógu miluji. I když jsem udělal mnoho výletů do zcela různých směrů a stylů, s powerjógou je mi nejlépe. Když vidím, že mnohým lidem pomohla powerjóga najít jejich cestu, regeneraci těla, mysli i projasnění smyslu životu, tak mám radost.




Jste tam, kde máte být
Ač teď a tady není o bilancování, otočit se trochu za cestou, nikdy neuškodí. Neulpívání je základem celé cesty, a tak s respektem ke všemu novému i historii, zkušenostem a poučení se, objevujeme svůj potenciál pro cestu vpřed.


V Energy Studiu jsme začínali s čárkováním vstupů z permanentek do sešitu na recepci, přešli na počítačový systém čárových kódů a dostali se až na EET. Stačilo udělat letáček, který řekl…“ano, jsme tady“ a na první adrese Energy Studia stály fronty. Postupně se vše uvolnilo, vznikla konkurence, která je zdravá a motivující. Mediální svět se změnil na dokonalost fotek stojů na rukou, záklonů jdoucích přes tělo a tvorbě iluzí. Sbírání lajků vyžaduje extrémnost, a tak se na fotkách objevuje.


Člověk však není jen obrázek nebo fotka. Je to reálná pulzující bytost, která má své možnosti a s postupujícím věkem si je uvědomuje více a více. V běžném životě možnosti pro úpravu obličeje, pleti a svalů nejsou. Je to realita, která není snem a touhou. Je to takové, jaké to je, bez imaginací a přání. Je výborné praktikovat např. bojovníka 2, velblouda, stoj na hlavě a zakončit lekci pránájámou a meditací dle instrukci lektora jógy, avšak s respektem k sobě sama. Je zajímavé hrát si se svým tělem, blbnout, kroutit ho a dosahovat náročných pozic, ale vždy je zde ve hře realita momentu teď a tady. Je to reálná praxe, ne sen, ne tužba. Respektovat, milovat své tělo a nabízet mu prostředky jógy pro jeho rozvoj a obohacení je to, co jógová ásanová praxe přináší. Pokud k tomu přichází i práce s myslí, pozorností… jóga nabývá na své celistvosti. A tuto realitu pro všechny, bez rozdílu, nabízí Energy Studio již 15 let.


V Energy Studiu jste reální. Nejste instagramovou kamufláží unifikované dokonalosti, ale naopak. Jste silní svou jedinečností a přirozeností. Jste, jací jste, bez nutnosti být ohebnými, silnými a značkově oblečenými. Jste prostě zcela přirozenými a nadšenými pro poznání nové cesty – jógy.
Vypněte svůj recenzor a začnete vnímat své přednosti a touhy. V tuto chvíli přichází jóga. V začátku vede k výkonu, postupně dospíváte do smíření a respektování a v průběhu cesty ke stabilitě přichází harmonie. A je jedno, kde jste. Prostě jste tam, kde máte být.


Nakažlivá energie vede k úspěchu
Velké díky, komunito, že jste a společně rosteme a zkoušíme být vědomými a nápomocnými v cestě, kterou jdeme společně, ač spolu netrávíme třeba ani minutu. Ta energie je nakažlivá a mírumilovně se šíří. A tak – užívejte si, že můžete, a buďte inspirací „těm“ pokukujícím.


Můj sen a má vize jsou být nezávislý, mít rád a užívat si to, co dělám, umět spolupracovat a společně dohromady tvořit jeden tým a směr. Bez lidí okolo sebe bych nedokázal realizovat své cíle, a tak vytvářím prostor a prostředí pro všechny, abychom každý z nás v tom celku nalezli smysl, a mohli jsme tak společně naplňovat cíle. Mým cílem už dávno není porážet konkurenci a být nejlepší, ale cítit se v tom, co dělám, příjemně a na svém místě. Být si vědom toho, že to, co dělám, nikomu neubližuje a tvoří hodnotu, která lidem pomáhá. To je i cíl naší společnosti Power Yoga Akademie. Důkazem úspěchů pro nás není, kolik lidí k nám do Energy Studií chodí cvičit, kolik knížek, DVD a článků vyprodukujeme a napíšeme. Úspěchem je to, když se lidé vracejí, inspirují ostatní a jsou na své cestě vědomě. Když jedu turné a v sále jsou lidé, kteří při odchodu mají úsměv na rtech, je to ta nejcennější odměna.


U spolupracovníků jsem samozřejmě rád, když neodcházejí. Jsem přesvědčený, že mám velké štěstí, protože mnoho z nich je s námi již od začátku. Pro nás všechny je důležitá cesta k cíli, která se v průběhu vyvíjí, rozvíjí, někdy se hledají nové cestičky, a také se někdy objeví i zákaz vjezdu. Ale to tak je. To hledání a adaptace na změnu má velký smysl a pružnost se pak odráží i ve fungování týmu. Baví nás to, a to je důležité. Když je firma příjemně naladěná a všichni v ní jsou spokojení, tak i ty obchodní cíle se plní bez definic. Jsem velice rád, že má firma je, že v ní realizujeme své sny a že funguje již 15 let. Její složení je pestré, a tak když kterákoliv část vypadne, má vedle sebe další sestry, které jí mohou pomoci, a o to jde. Pomáhat si. Je to o spolupráci a vytváření pohody. Tím se realizuje i obsah.


 

 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0276 s