Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Za kulturou (nejen) s Ivanem Svatošem

14.01.2019   redakce   Výtvarné umění   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Za kulturou (nejen) s Ivanem SvatošemKdo by neznal Prahu v podání oblíbeného malíře Ivana Svatoše? Ne každému je ovšem známo, že nedaleko pražského Jungmannova náměstí se nachází útulná galerie Art Francesco, ukrývající nejenom mistrova díla, ale také pořádající nejrůznější zajímavé akce, na které můžete v nadcházejících měsících zavítat.
 

Elegantní Paříží…
…aneb největší módní legendy 20. století (Zuzana Sekorová)

čtvrtek 10. 1. 2019 od 19.00
Vydejte se na netradiční procházku ulicemi módní Paříže a zažijete setkání napříč staletími s Coco Chanel, Yves Saint Laurentem a Christianem Diorem. Dozvíte se, co pro ně znamenal hotel Ritz, jaká místa je ve městě nad Seinou nejvíce inspirovala a jaké stopy po sobě zanechali budoucím generacím... Na randez-vous s francouzskými elegantními ikonami vás zve imagemaker Zuzana Sekorová.

Africa Obscura (Jan Svatoš)
čtvrtek 17. 1. 2019 od 19.00
Trojnásobně oceněný film, který předcházel vzniku filmu Archa světel a stínů. Středověcí mniši se vydávali do pouště, aby vedli asketický život oproštěný od všeho zbytečného a přepychového. Cíl expedice Fotografické návraty byl podobný. Její účastníci chtěli mj. podniknout fotografickou katarzi – vrátit se zpátky v čase i myšlení a do Afriky míří se starými fotoaparáty a přenosnou temnou komorou. Použili k tomu nejen své vlastní nové filmové záznamy, ale i unikátní archivní záběry z filmů manželů Johnsonových.

Malířova zpověď aneb Mé lásky (Ivan Svatoš, Ivana Buttry)
středa 6. 2. 2019 od 19.00 - premiéra
Povídání s malířem Ivanem Svatošem o jeho velkých láskách: poesii, víně, Praze, Berounce, Vysočině, Francii a mnohém dalším. Dozvíte se, jak se Ivan Svatoš dostal k malování, podle čeho si vybírá barvy nebo kde čerpá inspiraci. Prozradíme Vám, jaké vyznání mu napsala Zita Kabátová nebo čím fascinuje Jiřího Suchého.

Strážci zlatých stínů (Romi Straková)
čtvrtek 14. 2. 2019 od 19.00
Přestože jsou součástí jednoho státu, sami se nepovažují za jeho příslušníky. Obývají krajiny, kde stín a voda mnohonásobně převažují hodnotu zlata a kde zbraně dávno zastrašily slepou spravedlnost. Po staletí udržují svůj tradiční život, který si jako jedni z mála nenechali narušit západní civilizací. V poutavé diashow Romi Strakové se seznámíte s hrdými kmeny severní Keni a jejich úchvatnými strategiemi přežití – s bojovnými Turkánci, nepřístupnými Gabbry či nejméně početným keňským kmenem El Molů.

Marche – Vše z Itálie na jedné adrese (Martin Svatoš)
čtvrtek 21.2. 2019 od 19.00
Marche je méně známým regionem nabízející všechny lákadla Itálie na jednom místě. A skutečně, v rodném kraji Raffaela Santiho naleznete krásná renesanční města, výborné víno, skvělou kuchyni, ale také velehory a moře. O tom, proč se balí sýry do listí, jak se dáví potulní mniši a o tom, kde najdete “pravé” jesličky z Betléma, si budeme povídat s Martinem Svatošem.

Zelená lékárna (Ivana Buttry)
úterý 26. 2. 2019 od 19.00
Pojďme se společně ponořit do světa voňavých rostlin, naučíte se toho tolik, že vaše okolí bude žasnout. Každý, kdo má rád bylinky, aromatické rostliny a rád je používá v kuchyni i na zahradě jistě ocení novodobé poznatky i tradiční recepty našich babiček, jak pomoct sobě i svému okolí. Představíme Vám 7 zelených strážců, které by ve vaší domácnosti rozhodně neměly chybět.

Malířova zpověď aneb Mé lásky (Ivan Svatoš, Ivana Buttry)
úterý 5. 3. 2019 od 19.00 - repríza
Povídání s malířem Ivanem Svatošem o jeho velkých láskách: poesii, víně, Praze, Berounce, Vysočině, Francii a mnohém dalším. Dozvíte se, jak se Ivan Svatoš dostal k malování, podle čeho si vybírá barvy nebo kde čerpá inspiraci. Prozradíme Vám, jaké vyznání mu napsala Zita Kabátová nebo čím fascinuje Jiřího Suchého.

Divočina s ručením omezeným -znáte z Českého rozhlasu (Jan Svatoš)
čtvrtek 14. 3. 2019 od 19.00
Existují dvě divočiny. Ta skutečná a pak její mediální odlesk. Ten ale z mnoha důvodů bývá velmi často pokroucen. V diashow Jana Svatoše si připomeneme největší kauzy a podvody, kterých se filmaři dopouštěli při honbě za penězi, slávou nebo prvenstvím. Dozvíte se, proč se současným televizním divákům hanlivě přezdívá „armchair explorers“, proč se před 100 lety oslové natírali černou a bílou barvou nebo čím Walt Disney pobouřil ochránce přírody.

Cotes du Rhône – Krajem vína Vincenta van Gogha (Martin Svatoš)
úterý 19.3. 2019 od 19.00
Miroslav Horníček kdysi napsal, že jih je souhrn jistých vlastností jistých končin nezaměnitelných kvalit: „hořkými vůněmi a rozpáleným tichem, jih modré oblohy nad modrým mořem.” Na celém světě je jen jedna řeka, která naplňuje prozaikova slova: Rhôna. Vydejte se s námi na jih od jejích pramenů v chladných švýcarských Alpách, okolo slavného Lyonu a slavných vinic Hermitage přes starodávná města Avignon a Arles až do magického kraje Camargue u Středozemního moře.

Léčivá síla stromů (Ivana Buttry)
čtvrtek 21.3. 2019 od 19.00
Vydejte se s námi prozkoumat pozoruhodný svět stromů. Prozradím vám, jak naši předci stromy uctívali, ukážeme si příklady léčivých účinků některých dřevin. Dozvíte se ale také, ze kterého stromu se vyráběl kdysi střelný prach nebo jaký strom obdivovali Keltové. O léčivé síle stromů věděli naši předkové již dávno, teď je na čase, abychom si tyto znalosti osvojili i my.
Místo konání: Galerie Art Francesco,Jungmannova 749/32, Praha 1, vstupné 190 Kč,
rezervace předem nutná.
Zdroj textu: newsletter galerie Art Francesco
Obrázek v úvodníku: Ivan Svatoš, web galerie Art Francesco, www.artfra.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Emily Oliver - 20.1.2019 - 17:39

Jak mohu zapomenout na svého manžela
Ahoj, jmenuji se Emily Oliver Jsem z Waterton Lakes National Park Canada. Slova nemohou vysvětlovat, jak jsem vzrušený, že jsem se snažil o obnovu mého rozloučeného manželství a teď můj manžel je úplně zpátky, když mě a naše děti opustil pro jinou ženu. Byli jsme manželé po dobu několika let a během našeho manželství jsme měli řadu bojů, které trvaly, dokud nakonec neodešel s našimi dětmi a přestěhoval se do Melbourne, aby byl s jinou ženou. Blokovala všechny kontaktní prostředky a komunikace byla neplatná. Cítila jsem, že můj život skončil a mé děti si myslely, že už nikdy nebudou vidět svého otce. Snažil jsem se být silný pouze pro mé děti, ale nemohl jsem ovládat bolesti, které mi trápily srdce, byl jsem pohlcen smutkem a bolestí, protože jsem ho opravdu miloval. Každý den a noc přemýšlím o něm a vždycky bych ho rád, kdyby se se mnou vrátil, doslova jsem se zbláznil a potřeboval božský zásah, a tak jsem každému mému problému řekl mému příteli, který kdysi měl podobné problémy. Řekla mi velmi silnému člověku jménem DoctorIgbinovia. Řekla, že je to jediný důvod pro štěstí, které se dnes těší. Drigbinovia může pomoci napravit zlomené vztahy, které řekla, proto jsem cítil, že jsem ho musel soudit. Kontaktoval jsem ho na e-mailových adresách doctorigbinovia93@gmail.com a dal mi pokyny, co mám dělat, a tak jsem to udělal, pak mi pro mě udělal milostné kouzlo. K mému největšímu překvapení mi po třech týdnech zavolal můj manžel a řekl mi, že nám chyběl stejně jako děti, byl jsem tak překvapen, že mé srdce bylo plné radosti a vzrušení a začal jsem střídat slzy. Ospravedlnil se za svou omluvu a omluvil se za bolest, kterou způsobil mně a dětem. Tak se k nám vrátil s velkou láskou a radostí a od té doby bylo naše manželství silnější než předtím. Díky Drigbinovii je velmi silný, a tak jsem se rozhodl sdílet můj příběh v zájmu těchto žen a mužů kdo zažil to, co se stalo. Chci, abyste věděli, že existuje řešení. Drigbinovia je řešení, pravý a silný kouzelník, který se modlil za to, že žije dlouhou dobu, aby pomohl ženám a dětem ve své době bolesti. A také má kouzla pro léčení hiv, rakoviny atd. GOOD LUCK,


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0954 s