Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je sobota 30.5.2020, svátek má Ferdinand 

Hledej na Rozhledně

Webmagazín na FB



Statistika Rozhledny

Počet autorů: 501
Registrovaní čtenáři: 508
Publikovaných článků: 12869
Komentářů: 11076


Měření



Znáte písničky Honzy Vyčítala?

05.03.2020   Ivo Fencl   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Vyzkoušejte zábavný test se vzpomínkou na Honzu Vyčítala 










1. Text Honzova songu, kde se zpívá „a jméno mý je Honza Vyčítal“
a) Napsal on sám
b) Napsal Petr Novotný
c) Napsal Lou Fanánek Hagen
 
2. Cashovu píseň When Papa Played the Dobro Vyčítal otextoval:
a) Když hrál papínek na dobro, všecko bylo vždycky dobro
b) Když jsem byl chlapec malej, tak metr nad zemí
c) Když jsem byl klasik ztuchlej, už metr pod zemí

3. Proč měl tulák ve Šlapej dál táhnout ke všem čertům?
a) Byl v proklatým městě, kde šerif nerozuměl žertům
b) Byl by ho jinak přejel „vlak v nula pět“
c) Aby ho stále tatáž odrhovačka nevedla celým životem

4. Ve Feleeně z El Pasa mladý Vyčítal chyboval v přízvuku. Zbytečně, mohl napsat:
a) Ústa s barvou vína
b) Ústa jak od vína
c) Ústa s rudými rtíky

5. Zlidověla jeho písnička, kde se zpívá „jupí, čerte“. Jmenuje se
a) Zatracenej život
b) To bylo v Dakotě o vejplatě
c) Pak sem ho za rohy vzal

6. Bobík z raných seriálů o Čtyřlístku zpívá Vyčítalovo:
a) Už z rodnýho ranče vidím jen komín a stáj
b) Rovnou, jó, tady rovnou
c) Casey Jones, na lokálce svojí

7. Rovněž zlidovělá Vyčítalova Červená řeka začíná
a) Pod tou skálou, kde proud řeky hučí
b) Jsem potulnej kauboj, já se potloukám
c) My pluli dál a dál

8. Od kterého místa dopsal Jiří Grossmann Vyčítalovu píseň Blizzard? Od
a) Jedu k tý, o níž jsem snil
b) Tak ho našli za pár dní ležet v jámě bezedný
c) Sčítám chvíli za chvílí, sčítám míli za mílí

9. Která skupina upravila Vyčítalův text na Folsom email blues?
a) Maxim Turbulenc
b) Těžkej Pokondr
c) Lokálka

10. Honza Vyčítal psal texty i jiným. Kdo zpívá ten, co začíná „Mám psaní ráda už od mala a svět má křivý rám“?
a) Helena Vondráčková
b) Hana Zagorová
c) Lucie Bílá

11. Jeden z textů, na něž je Honza mimořádně hrdý, je Glenn Miller Story. Proč?
a) protože se mu podařilo do textu dostat názvy všech Millerových hitů
b) protože jde o písničku do filmu o Glennu Millerovi
c) protože ho psal neobvykle dlouho a hodně ho potrápil

12. Velké oblibě se u publika těší Honzovy písničky s dějepisnou tématikou, jedna se ale setkala s razantním odmítáním. Která?
a) To tenkrát v šedesátom osmom
b) Vás chci pozdravit bráchové Mašínové
c) Když v Praze první jarní den naposled zasněží

13. Kdo měl sen, že pod Sedmou kavalérií „krví rudne zem“?
a) Generál Georg Armstrong Custer u Little Big Hornu
b) Stopař David Bowie v pevnosti Alamo
c) Stopař Jim Bridger


Správné odpovědi:
1b), 2b), 3a), 4b), 5a), 6a), 7b), 8b), 9c), 10b), 11a), 12b), 13c)

Výsledek testu:
1-4 body: Honza Vyčítal a country vám mnoho neříká.
5-9 bodů: Znalci jste, zelenáči ne. Takže by z vás měla skupina Greenhorns radost.
9-13 bodů: Vy jste asi četli i dvojdílné Vyčítalovy paměti Co mě nezabije, to mě přizabije a Co mě nezabije, to mne pošílí!

Zdroj ilustračního obrázku: pixabay.com


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2020 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.2539 s