Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je středa 28.2.2024, svátek má Lumír 

Hledej na Rozhledně

Statistika Rozhledny

Počet autorů: 509
Registrovaní čtenáři: 524
Publikovaných článků: 13677
Komentářů: 11411


Měření



Nejbarevnější CESTA Kamu je na světě

17.10.2023   Aneta Šimonková   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Nejbarevnější CESTA aneb Lexikon rostlinného vaření je čtvrtou a zároveň největší a nejobsáhlejší kuchařskou knihou oblíbené šéfkuchařky a food-bloggerky Kamu. Na 432 velkoformátových stranách (217 x 320 mm) Kamu shromáždila 555 tipů a receptů, které vařila pro sebe a svého manžela během společného cestování obytnou dodávkou. Recepty jsou obohacené o příběhy z cest a o fotografie, jejichž autorem je její muž Robi.
 

Kamu spolu se svým mužem Robim pokřtila v obchodě se stylovým oblečením a doplňky ROAM – ve Vnitroblocku v Praze-Holešovicích. A rovnou svoji radost z nové knížky sdílela s fanoušky, kterým se na místě podepisovala do právě zakoupené publikace. 
Kamu považuje Nejbarevnější CESTU aneb Lexikon rostlinného vaření za svůj "masterpiece". Jednoduché a rychlé recepty jsou zaměřené na zcela běžné suroviny, které se dají přeměnit v lahodná, na živiny bohatá a barevná jídla bez masa, bez lepku i laktózy. Kuchařka poukazuje na to, že každý z nás má cestu stravováním individuální, a přesto se všichni můžeme sejít u jednoho stolu. Kromě komplexních receptů jsou v knize také základní recepty na výrobu rostlinných mlék, másel, chlebů, placek, sušenek, koření i zmrzlin.
Cítím, že moje čtvrtá kniha, kterou jsem rozvíjela celé čtyři roky, je zcela přelomovou kuchařkou, která je vhodná pro úplné začátečníky i zkušenější kuchaře. Práce na této knize pro mě byla unikátní zkušeností, jelikož jsme při její tvorbě byli pořád na cestách a uvařená jídla vznikala v bojových podmínkách na různých nádherných místech. Od toho se odvíjí i celkový vizuál a dojem z knihy. Je v ní velký kus našich srdcí. Kromě toho, že se v ní skrývá přes pět set originálních receptů a tipů, mnoho autorských fotografií, ilustrací a příběhů, je pro nás velice osobní záležitostí, vzpomínkou na jednu krásnou kapitolu našeho společného života," říká Kamu.
A Robi dodává: „Práce na této knize byla jedno velké dobrodružství. Jako fotograf jsem musel hodně improvizovat, jelikož se při focení krajina i počasí často měnily. Asi nejtěžší pro mě bylo každodenní vyndávání všech těch talířků, mističek, prkýnek, dekorací a různých serepetiček, které si Kamilka neodpustila s sebou ve dvou velkých bednách vzít. Odměnou mi byla každodenně uvařená barevná jídla, které jsem mohl jako první ochutnat. Díky této kuchařce jsem poznal, že i bezmasá jídla můžu milovat. Také jsme se díky ní seznámili se zajímavými lidmi a díky nim jsme mohli opět poznat jiné kultury, chutě a zvyky. Velice mě bavil ten nomádský život a společná tvorba s mojí úžasnou manželkou."

O autorech:
Kamila Chadim alias Kamu je česká kuchařka, která vařila po celém světě – na Novém Zélandu, v Austrálii, v Thajsku, ve Vietnamu i v Mexiku. Pro Českou televizi natočila dva cestopisné kuchařské dokumenty o Mexiku a Vietnamu, kterými prováděla a kde ukazovala gastronomickou kulturu obou zemí. Do povědomí české scény se dostala díky spolupráci s Jamiem Oliverem v jeho anglické restauraci. Je známou kontroverzní food-bloggerkou, na sociálních sítích vystupuje pod přezdívkou @chefkamu již 10 let. Miluje vše týkající se zdravé výživy, bezmasých receptů a zachraňování zvířat. Je autorkou úspěšných knih, majitelkou a šéfkuchařkou kostarické restaurace Mycelium a zmrzlinárny Gelato Mágico.
Robert Chadim alias Robi je surfař a milovník oceánu, který dříve působil jako manažer restaurace a barista v Austrálii. Proto se s radostí přestěhoval na exotickou Kostariku, kde se ke gastronomii vrátil a nyní je ve vedení vlastní restaurace. Kromě toho je nadšený fotograf a autor fotografií v kuchařkách Kamu. Jeho velkým koníčkem je režírování videí na sociální sítě. Za největší poslání ale považuje učit lidí své velké vášni – dýchacím cvičením a otužování. Je certifikovaným instruktorem Wim Hofovy metody a společně s Kamu mají v plánu na Kostarice pořádat retreaty jejich konceptu "brEAThe", kde spojují dech, vodu a jídlo.
Manželé Chadimovi spolu začali působit na sociálních sítích v roce 2017 po vydání první knihy Nejbarevnější kuchařka. Procestovali spolu svět, přičemž natáčeli kuchařská a cestopisná videa, až se usadili na Kostarice, kde před třemi lety koupili zchátralou bývalou pekárnu, kterou přeměnili v úspěšnou restauraci Mycelium. Provozují také zmrzlinárnu Gelato Mágico. Nyní staví retreatové centrum a připravují restauraci na znovuotevření kavárny s pekárnou po dvaceti letech. Ve své společnosti KORUproduction vydali již čtyři knihy, z toho tři bestsellery, a v plánu mají mnoho dalších společných projektů.
Knihu můžete zakoupit za 1555,- Kč výhradně na e-shopu www.chefkamu.cz a v kamenném obchodě Roam v Praze.

Zdroj: 2media.cz



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0355 s