Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Proč nevěřím politikům

09.03.2005   Radek Dolanský   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Proč nevěřím politikůmPolitik by měl ovládat základy etiky v rétorice. Tedy, jednoduše řečeno, na srozumitelně položenou otázku by měl přímo, pravdivě a bez vytáček odpovědět. Je to jeho povinnost vůči voličům i tomuto státu. Proč něco tak samozřejmého musí být ve středu Evropy opět z říše fantasy and science-fiction?

Pokud takto politikové nečiní je načase se před volbami poohlédnout po jiných tvářích. Ale po jakých? Krále Ječmínka, Kašpárka a Rumburaka? Když to neuděláme, zažere se ta prolhaná špína hluboko do poslaneckých a vládních škamen. Pak abychom zase přemlouvali studenty ať s tím něco udělají. Děkujeme odejděte stačit nebude. Bloud, kdo by si myslel, že se Alibaba a trochu víc než čtyřicet loupežníků dobrovolně vzdá zlatého dolu.
Jako příklad rétorické ubohosti našich poslanců a vládců uvádím odpověď ministryně zdravotnictví, Milady Emmerové. (zdroj Právo, kráceno)
Otázka: Jaký je v ČR počet onemocnění žen rakovinou prsu ve srovnání s ostatními zeměmi EU?
Odpověď: Záchytnost tohoto onemocnění u nás je vyšší než v minulosti a je potěšující, že i přes rostoucí počet hlášených nových onemocnění zhoubného novotvaru, zůstává úmrtnost od roku 1990 prakticky nezměněna. Tuto skutečnost lze přičítat včasnému záchytu díky vyšší informovanosti veřejnosti. Data o výskytu onemocnění žen rakovinou prsu a úmrtnosti v jednotlivých zemích sleduje Světová zdravotnická organizace.
Takhle to vypadá, jako by se novinář bavil s mentálně postiženým člověkem. Tímto ze sebe dělají politici hlupáky. Oni sami si však myslí ve své zaslepené pýše, že těmi hlupáky jsme my. Ministryně nedovede (nebo nechce?) odpovědět na triviální otázku. Podobné, ba mnohem horší chování politiků můžeme vidět ve všech publicistických pořadech v televizích, ale i při rozhovorech v jiných médiích. Šampióni v tomto oboru „Odpověď o ničem aneb hra na dementy“ jsou pánové Špidla, Svoboda a učenlivý Stáňa. Ti si budou opakovat neustále jednu verzi dokola i když jim moderátor i pětkrát zopakuje otázku. Nicméně tímto způsobem k národu hovoří většina českých politiků z celého politického spektra.
Jak zabránit tomuto nešvaru? U těch stávajících je to nemožné. Ti se nestydí před našima očima krást a svádět to na strejdu Vika z Jihlavy, proč by je měla rozhodit trocha lží. A ti co přijdou po nich? Těžká rada, národe. Že by zase fuška pro studenty?


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0222 s