Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Pergnerová – reklama na drogy

13.04.2005   Radek Dolanský   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Pergnerová – reklama na drogyBojuje stát opravdu proti návykovým látkám? Na které straně stojí vlastně média? Zeptejte se rodičů dětí – narkomanů školou povinných jak jim „pomohla“ komerčně veleúspěšná Zpověď Terezy Pergnerové?


Bojuje i stát! Bojuje třeba proti cigaretám. Především tak, že utrácí, statisíce možná milióny za zákazové cedule, kterých si nevšímá vůbec nikdo natož zákon. A mládež? Prosím vás, když nejsou postižitelní za vraždy, nějaké cigarety….směšné! Bohužel, ale směšné. Daleko více bojují proti kouření podnikatelé a to bez jakékoliv účasti státu a bez rozmáchlých gest.
Jestlipak již někdo matematicky vyjádřil úspěšnost upozornění ministerstva zdravotnictví na krabičkách cigaret? Stát učinil spravedlnosti zadost a mne si ruce nad „úspěchem“ kampaně. Z okrasných křovin okolo Základních škol však vesele stoupá cigaretový dým i nadále.
Zcela podobný dopad vidíme i u alkoholu. Ani zákazy se nesmí přehánět. Vždyť tyto dvě komodity státu přinášejí obrovské zisky na daních. Tvrdé drogy – to je jiná. Zde musí být stát opravdu „tvrdý“. Dealeři u nás za zprostředkování smrti mohou dostat i podmínku, výrobci pak dokonce rok nebo i dva natvrdo. Podívejme se, jak se z boje proti drogám stala reklama na drogy za mohutné podpory médií a státu. Státu minimálně díky mlčení.
Tereza Pergnerová – první návrat z periférie lidstva dokonale komerčně zvládnutý odborným týmem pana Železného. Pohádka o drogové trosce, jež si řekla dost, šla se léčit a stala se hvězdou teenagerů (kdysi dávno se říkalo náctiletých). Ano, pro nás, nepostižené krutou zkušeností, to bylo dostatečné upozornění kudy cesta života nevede. Kolik, tehdy již drogou načatých, dětí si ale muselo říkat jak je ta záchrana snadná a růžová. Tedy i v případě pokud bychom „upadli“ jako Terka. Což NÁM se nemůže stát. Jaképak tedy obavy? Přežijeme a společnost nás vždycky s otevřenou náručí přijme.
Navždy očištěna od bílé smrti, národem litovaná, padla podruhé. Bulvár nebulvár si zvyšoval zisky komentáři na téma sjetá Pergnerka a doprovodnými nelichotivými fotografiemi. Občanu začíná unikat zda nyní či až při některém z dalších pádů ji zachránilo těhotenství respektive dítě. Opět vznesla se mediální záře nad napravenou. Zvlhlo nejedno oko jak se Terezka dušovala, že tohle je onen pravý antidrogový lék, jenž ji nikdy k bílé smrti nedostane. Sáfriš, dostal! Ale ještě předtím mediální oslava „znovuzrození“ opět děti přesvědčila, že to není až tak zlé s tím návratem z drogové oblasti. Vždyť jak dobře vypadá, nabídky na práci se jen hrnou…ještě si píchnu.
A když nebylo na fet, pomohla opět morálně „zásadová“ média. Bláboly se sice vysílat nedaly, však tělo zničené ještě nebylo. O zbytek se postará ona mocná přítelkyně stárnoucích hvězd a narkomanek – retuš. Vůbec nikdo si neláme hlavu s tím, jak neustále medializované „úspěchy“ narkomanky mažou veškeré bloky mládeže, jež si stále dobře pamatuje svoji esovitou hvězdu.
Není v takové společnosti tím trapně nejsměšnějším tatínek s maminkou, kteří nám říkají, abychom se vyhýbali drogám? Podívejte se na Pergnerovou! To je přeci reklama jak jdou drogy zvládnout.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Andrea - 13.4.2005 - 12:10

vfgf
gfgfhghghgjhjhg


Od: Radek Dolanský - 13.4.2005 - 13:14

Něco mi říká, že ta odpověď vypadá, jak kdyby sis zrovna píchla.


Od: Honza Masnica - 23.4.2006 - 18:19

Spíš mám pocit...
...že ty sis zrovna píchnul, když jsi to psal, protože normálně uvažující člověk, který prošel určitou školní osvětou, jako jsem já, by nikdy neuvažoval tak, jak zmiňuješ. Tereza dle mého názoru říká dostatečně, že to není jednoduché a samozřejmé, vyhrabat se toho.


Od: Mirka - 27.4.2006 - 10:30

Máte pravdu
Radkovi
Jsem téhož názorum jako Vy. Věčně rozevlátá, impulsivní, povrchní, vypulírovaná Tereza Pergnerová, neustále shánějící pro sebe vhodný protějšek, není žádným vzorem pro dospívající, ani pro narkomany - nedejbože pro mladé maminky. Tato labilní osůbka, věčně vyhledávající oporu v jiných, je spíše politováníhodná. Nachází ale bohužel stále oporu a málem obdiv u některých skupin mladých lidí... Televize Nova pouze využila její pověsti a osobní tragedie k vlastním zištným záměrům. Slušňák není nikdy tolik mediálně zajímavý. Rozumný člověk ji příliš nelituje, vždyť si ty trable způsobila sama svou lehkovážností. Já oceňuji hlavně mladé lidi různě postižené, kteří se se svými problémy dovedli porvat, jsou úspěšní v práci a našli si své místo v životě. Takoví lidé by měli být vzorem pro dnešní mládež.


Od: pan DES - 27.4.2006 - 15:23

ano souhlasím s článkem jen se mi nezdá jestli je tahle "hvězda" stále ještě tak úspěšná pro náctileté


Od: Radek Dolanský - 2.5.2006 - 13:40

ad Mirka
Ano, mám stejný názor. Vážím si lidí jimž život klade do cesty překážky, např. ZTTP, nevzdávají to a T.Pergnerová, alespoň zčásti žije život na úrovni díky své bývalé závislosti.


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0451 s