Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Objímejte stromy!

24.08.2005   Jindřiška Kodíčková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Objímejte stromy!Prudké výkyvy počasí, které nás letos provázejí, mohou nepříznivě působit na citlivé jedince, ale ani zcela zdravým lidem kolísání meteorologických jevů neprospívá. Výrazné změny teplot, tlaku, vlhkosti, ozonu ohrožují převážně meteosenzitivní jedince. Vzpomeňte si, jak babiččino koleno spolehlivě předvídalo počasí.

Protože zatím jsme v tomto směru v náruči přírody bezmocní, přece jen zase tak macešská není. Na jedné straně způsobuje svými rozmary neklid, skleslost, podrážděnost, nespavost, napětí, apatii, únavu až bolest, ale vnímavý jedinec naopak může využít i její léčivou schopnost. Může pomoci aktivní pohyb ve stínu lesních stromů. Blahodárně působí procházky po hebkém mechu, brouzdání v zurčícím horském potůčku, skákání z kamene na kámen. Nad hlavou ševelí zelené lístky a těžce voní temné pichlavé jehličí. Stromy nabízejí úkryt trylkujícím ptáčkům, které úmorná vedra úplně umlčují. A právě v lese čerpají svoji vitalitu. Vezměme si ze zvířátek příklad, ponořme se do stínu staletých stromů.

Stromy svou majestátností a dlouhověkostí symbolizují život, sílu a tradici. Dokáží ale víc. Silné stromy vyzařují energii, kterou z nich můžeme čerpat i my.
Bělounká bříza osvěžuje a rozproudí v nás dosud nehybnou energii, odplaví úzkosti, sklíčenost a depresi, přinese klid a posiluje vnímavost. Nenáročný stromek, který nepohrdne drobkem chudé hlíny, aby zapustil kořínky a drží se zuby nehty mezi kameny, ošlehaný ulámaný vichřicí, a přece každé jaro ožívá nalévajícími se pupeny znova a znova.
Buk se dřevem tak tvrdým a odolným, že přetrvá staletí, pohlcuje nemoci, zvláště bolesti hlavy a migrény, upravuje k normálu krevní tlak, zbavuje stresu a posiluje toleranci k druhým.
Dub s krásnými plody připomínající hlavu rozpustilého panáčka s čepičkou, pomáhá při ztrátě životní energie, nepřekonatelném smutku nebo při apatii z dlouhé nemoci, zklidní, pomůže utřídit myšlenky a správně se rozhodnout. Symbolizuje sílu, moc a dlouhověkost.
Voňavá, bzučícími včelkami obklopená lípa nabízí spočinutí milencům, je to strom lásky, naznačí cestu ve sporu, zbavuje pesimismu. Příjemné posezení v jejím stínu přinášelo radost a dobrou pohodu i starým a nemocným babičkám.
Pokroucená borovice od nás přijme všechny smutky a výčitky svědomí a nabídne opět radost ze života, sílu a energii. I když nás trochu zasmolí, tato smůla neštěstí nepřináší.
Jedle uklidní podrážděnou nervovou soustavu, blahodárně působí na dýchací cesty a plíce, podporuje prokrvení těla, posílí intuici.
Kaštan zmírňuje napětí, obavy a strach a obnovuje sebejistotu. Plody v kapse nebo pod polštářem pomáhají proti revmatismu.
Vyhýbat bychom se měli snad jen tisu, který zneklidňuje a podporuje nekonstruktivní myšlenky.

Do lesa chodíme na procházky, na houby nebo borůvky. Dnes tam můžeme jít za stromy. Energii od nich nejlépe získáme přímým kontaktem. Obejmout strom tudíž není nic k smíchu. Přitiskneme i čelo k popraskané kůře a příliv tepla, který brzy ucítíme, projede celým tělem. Méně citlivé osoby třeba tepelný proud nepocítí, ale energie jimi prostupuje. Nesmíme ji bránit, uvolníme se, vyčistíme myšlenky a silné, zdravé stromy svoji životní energií mohou pomoci.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Honza - 25.8.2005 - 8:05

Moc hezký, hlavně to popsání jednotlivých stromů. Jen ta technika získávání energie by mohla být vysvětlena podrobněji. Takto může vést i k nevědomému úpirismu, když někdo energii s nádechem ze stromu vytáhne podobně jako z člověka. Lepší je ke stromu přistupovat s obdivem jeho krásy a projevit mu svou lásku. V objetí mu ze svého srdce předáme lásku a počkáme na odpověď. Je jako pohlazení a získat lásku stromu je mnohem víc. Vibrace lásky lze získat pouze darem a podobně jako u člověka láska je čistá pozitivní energie, kdežto vysátím získáme i vše negativní včetně nemocí, prokletí a podobně. Takto navázaný láskyplný vztah se stromem lze udržovat i na dálku. A nemusí jít jen o dálkový přenos reiki energie s použitím dálkového a zesilovacího symbolu. Stačí na strom s láskou myslet a vyměnit si s ním své láskyplné (a tudíž očišťující) energie.


Od: Jindřiška - 25.8.2005 - 9:33

Díky
máš pravdu, já je skutečně nevysávám, já si s nimi povídám a někdy mám pocit, jkoby i on listy, takovým zvláštním šuměním odpovídal. Domu mluvím i na květiny, když je zalévám. Je fakt, když nejsem déle doma, zalévá je někdo jiný, tak chřadnou. I květiny předávají svou kladnou energii. Nebo pouze klid a to úplně stačí. Skutečně nejsou jen dekorace, ale život.


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.023 s