Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Coach Carter

14.10.2005   Radek Dolanský   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Coach CarterRežie: Thomas Carter
Žánr: Drama
Hrají: Samuel L. Jackson, Rob Brown, Robert Ri, Rick Gonzales, Nana Gbewonyo….
Vyšlo na DVD

Snímek vypráví o skutečných událostech ze života basketbalového trenéra Kena Cartera. Představitel hlavní role Samuel L. Jackson, hned od počátku rozehrává profesionální herecký koncert. Profesionalitu od prvního vstupu do středoškolské tělocvičny požaduje i nový trenér Ken Carter. Zjišťuje, že tým tvoří parta rozdováděných výrostků, kteří si přišli „začutat“. Samozřejmě hned v úvodu dochází k vyostření situace a část hráčů odchází.

Základem veškerého dalšího dění se stává hráčská smlouva, v ní je napsáno něco neuvěřitelného jak pro hráče, rodiče, tak i pro ředitelku školy. Trenér ve smlouvě požaduje od svých hráčů stanovený studijní průměr a dokonce, aby chodili na zápasy v kravatě. Záležitost probírá i s rodiči. Zjišťuje jejich nezájem o studijní prospěch svých potomků. Nežádají pro své děti nic víc než možnost zahrát si basketbal, poněvadž oni se také na žádnou školu nedostali. Přesto je trenér dokáže přesvědčit a rodiče i hráči podepisují. Začíná tvrdý trénink.


Režisér si však nevšímá jen drilu v tělocvičně a hráčských problémů. Zavede nás i do soukromí jednotlivých hráčů a trenéra. Školu navštěvují děti z dolní části společenského žebříčku, proto se zde také řeší specifické problémy. Dokonce ani ředitelka školy nepodporuje snahu trenéra Cartera o zlepšení studijních výsledků. Všem chybí víra v možnost úspěchu. Carter se svou snahou zůstává sám.

Ale hráči vyhrávají. Vyhrávají zápas za zápasem a stávají se obávanými soupeři. Čeká je důležité utkání a trenér konečně dostává studijní výsledky a záznamy o docházce. Zamyká tělocvičnu, ruší utkání a s hráči se setkává ve školní knihovně. S trenérem přichází učitelé ochotní pomoci s doučováním. Situace se vyhrotí na ostří nože, nikdo nechce ustoupit. Hráčům – studentům však konečně dochází, o co jejich trenérovi jde. O jejich budoucnost! To však uniká rodičům i školnímu výboru jenž nakonec po hlasování ruší podmínku o studijním prospěchu. Proto se Carter rozhodne odejít. Řetěz na tělocvičně je odstraněn, nikdo však netrénuje. Dokud nepřijdou studenti se splněnými studijními výsledky…


Film není určen pouze pro diváky vyžívající se v příbězích ze sportovního prostředí. Má v sobě také silný sociálně dramatický náboj, jenž uspokojí i náročného diváka.


zdroj fotografie: cine.publispain.com/


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0602 s