Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Naše vánoční tipy z programu ČT

27.11.2005   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Naše vánoční tipy z programu ČT
Výběr z pořadů české televize
26.12. PONDĚLÍ druhý svátek vánoční ČT 1, ČT 2

26. 12. PONDĚLÍ druhý svátek vánoční ČT1

 

10.00 Pollyanna

Příběh o naději a štěstí natočený podle románu Eleanor H. Porterové. Britský film (2002)..

Dojemný rodinný film o naději a štěstí, natočený podle románu Eleanor H. Porterové. Pollyanna je malé osiřelé děvče, a tak je poslána, aby žila u své náladové, nevrlé tety Polly. Brzy Pollyanna zjišťuje, že spousta lidí v tetině městě v Nové Anglii je stejně mrzutých jako teta. Avšak dívčin nevyléčitelný optimismus, například v případě její "radostné hry", kterou hledá světlou stránku na každé situaci, přináší mladistvou, veselou změnu do usedlého starého města.

Hrají: G.Terryová, A. Burtonová, P. Ferrisová, K. Cranham a další.

 

13.00 Kočičí princezna

Lehce bláznivá moderní komedie, která pohádkovou metaforou zobrazuje modelovou situaci současné rodiny a zároveň je vystavěna na základech klasické pohádkové zápletky. Král touží předat vládu svému synovi , který se tudíž musí oženit. Mladému princi se však žádná z nabízených princezen nezamlouvá, protože miluje jinou, obyčejnou venkovskou dívku Aničku.

Základem příběhu je drobná intrika královny vůči králi. Svého muže nechce podfouknout ze zlomyslnosti, nýbrž jakožto milující matka jen a jen v zájmu jejich syna. Věc se jí poněkud vymkne z rukou. Ze snahy oženit prince vyplyne řada peripetií , záhad i humorných situací korunovaných v závěru - jak jinak - šťastným shledáním dvou mladých lidí.

V hlavních rolích hrají: Z. Adamovská, L. Mrkvička, J. Čvančarová a M. Holý.

 

16.00 Trampoty vodníka Jakoubka

Humorná pohádka o osudech posledního vodníka na Třeboňsku.

Trampoty vodníka Jakoubka je pohádka o osudech posledního vodníka žijícího na Třeboňsku. Právě vodník Jakoubek se musí kvůli jednomu nemoudrému knížecímu rozhodnutí ze svého domova odstěhovat. Dozví se to jeho syn Tonda a rozhodne se, že to tak nenechá. Což ovšem není pro obyčejného venkovského chasníka zrovna snadný úkol. A aby to už vůbec nebylo jednoduché vmísí se nám do děje ještě pan kníže osobně, princezna Aneta, její nápadník urozený vikomt z dalekých krajů a taky napůl tulačka a napůl zlodějka Vendula. Pohádka, v níž téměř absentují kouzla a čáry, akcentuje humor a moudrost, zatímco zlo tu zastupuje zejména lidská hloupost.

Pohádku napsal Jiří Chalupa v dramaturgii Evy Vondrové, kameramanem je Juraj Fándli a režisérem Vít Olmer. Natáčelo se ve studiu na Kavčích horách, ale také ve Slavonicích, na zámku Březnice a samozřejmě i na Třeboňsku. V roli vodníka Jakoubka diváci uvidí Jiřího Korna, zatímco v ostatních rolích Josefa Abraháma, Táňu Pauhofovou, Zuzanu Kajnarovou, Václava Jílka, Miroslava Táborského, Vladimíra Javorského, Oldřicha Víznera a další.

 

18.10 Doktorská pohádka

O tom, jak páni doktoři léčili kouzelníka Magiáše (1982).

Koho by napadlo, že kouzelník Magiáš bude potřebovat doktora. Ale bylo to tady a jeho pomocník Vincek se musel hodně snažit, aby se na Hejšovinu vypravili slovutní lékaři - hronovský, kostelecký a skalický. Protože doktoři musejí pomáhat nemocným, i kdyby si o nich nic dobrého nemysleli, kouzelníka Magiáše přece jen vyléčili. V jedné z nejhezčích původních pohádek Karla Čapka se potěšíte hereckými výkony Vladimíra Menšíka, Petra Nárožného, Lubomíra Lipského, Josefa Dvořáka, Jiřího Cieslera a Vlastimila Haška.

Hrají: V. Menšík, L. Lipský, P. Nárožný, J. Dvořák, J. Císler, V. Hašek, J. Molavcová, L. Roubíková, M. Pešek a další.

 

1-3 (12., 19. a 26. 12. 20.00) Snowborďáci

V. Kotek a J. Mádl dobývají na prknech zasněžené svahy i dívčí srdce v třídílné verzi ztřeštěné filmové komedie o první "pánské jízdě" šestnáctiletých.

Po neobyčejně úspěšné komedii připravila Česká televize třídílný stejnojmenný seriál, s kterým se počítalo už při vzniku scénáře a realizaci filmu. Příběh šestnáctiletých kamarádů, kteří po Vánocích zažijí na horách nezapomenutelný týden tak uvidíte v rozšířené verzi. Možná nevíte, že představitel Rendyho Vojta Kotek, zažil při natáčení ve Špindlerově Mlýně situaci jako vystřiženou z filmu - při pádu na zledovatělé cestě utrpěl otřes mozku, tři dny ležel v nemocnici a hrozilo, že vyděšení producenti utrpí hromadný infarkt. Naštěstí všechno dobře dopadlo a diváci se mohou těšit z neuvěřitelných eskapád Rendyho a Jáchyma při jejich první skutečné pánské jízdě.

Kultovní teenagerovský příběh, který spolehlivě pobaví diváky všech generací.

Dále hrají: E.Geislerová, J. Langmajer, V. Tomicová, L. Vondráčková, B. Seidlová, M. Klírová.

 

21.00 Vladimír Menšík nonstop

K vánočním svátkům připravila Česká televize vzácný dárek: „Vladimír Menšík nonstop“.

Tentokrát se vybíralo z desítek zábavných pořadů, které Vladimír Menšík uváděl a provázel svým typickým vyprávěním a anekdotami, ať o vztahu k ženám, rodině, Vánocům. Jeho humor je dosud nepřekonaný. Pro někoho může být i překvapivé, jak hezky zpíval a s jakou elegancí a s grácií se pohyboval. Nebylo snadné najít mezi scénkami ty, které se ne příliš často objevovaly na obrazovce. Právě v nich jsou Menšíkovými výbornými spoluhráči Jiřina Bohdalová, Lubomír Kostelka, Waldemar Matuška, Marie Rottrová a všichni společně dokazují, jak dobrý humor nestárne.

A dále účinkují: V. Čižmárová, E. Pilarová, J.Kociánová, M. Kopecký, J. Čeřovská, L. Bílá, J. Króner, E. Olmerová, J. Libíček a mnoho dalších.

Připravili: M. Maršálková, J. Štěpánek, M. Veselý a A. Berková, vyrobilo Centrum zábavných pořadů.

 

 

26. 12. PONDĚLÍ druhý svátek vánoční ČT2

 

20.00 Hudební slavnosti Emmy Destinové

Vynikající česká sopranistka Ema Destinnová patřila mezi nejslavnější světové pěvkyně. Úspěchy sklízela na předních divadelních scénách, například ve dvorní opeře v Berlíně, v Bayreuthu, v Londýnské Covent Garden, v Paříži, v Metropolitní opeře v New Yorku, a to především v operách Pucciniho, Wagnera, Verdiho, Richarda Strausse a Smetany. K jejím partnerům na jevišti patřil i slavný italský tenorista Enrico Caruso. Po ukončení své mezinárodní umělecké kariéry žila Ema Destinnová řadu let v ústraní v Jižních Čechách na svém zámečku ve Stráži nad Nežárkou a v roce 1930 zemřela v nemocnici v Českých Budějovicích. V roce 1990 - při vzpomínce 60. výročí úmrtí Emy Destinnové v Českých Budějovicích - byla odhalena její busta před Jihočeským divadlem a byl uspořádán I. ročník Hudebních slavností Emy Destinnové, kdy v závěrečném operním galakoncertu k poctě Emy Destinnové účinkovali Katia Ricciarelli a Peter Dvorský, Symfonický orchestr hl. města Prahy FOK dirigoval Ondrej Lenárd. Hudební slavnosti Emy Destinnové, mezinárodní hudební festival, který se stal členem Asociace hudebních festivalů České republiky v roce 1997, pořádá každoročně Festivalová kancelář Emy Destinnové, která si dala zásadu, že při závěrečném galakoncertu k poctě Emy Destinnové musí účinkovat vždy jeden umělec, který zpíval v nejslavnějších dómech jako Destinnová tzn. v Metropolitní opeře a Covent Garden. Za uplynulých 15. ročníků České Budějovice přivítaly mimo jiné Sherrila Milnese, Evu Randovou, Giussepe Sabatiniho, Francesca Araizu, Miriam Gauci, Lucii Aliberti, Evu Urbanovou, Petera Dvorského, Katiu Ricciarelli. Součástí Hudebních slavností Emy Destinnové jsou i instrumentální, sborové a varhanní koncerty, na kterých účinkují přední naši i zahraniční sólisté, např. Panochovo kvarteto, Jana Boušková, Josef Suk, Hans Leitner a další. Na slavnostech hrají orchestry Státní filharmonie Brno, Janáčkova filharmonie Ostrava, Symfonický orchestr hl. města Prahy FOK, Czech Vituosi s dirigenty Ondrejem Lenárdem, Václavem Neumannem, Leošem Svárovským a Janem Zbavitelem. Hudební slavnosti Emy Destinnové v Českých Budějovicích se konají každoročně na přelomu srpna a září a jejich součástí je Mezinárodní pěvecká soutěž Emy Destinnové. Letošní už 16. ročník poctili svými výkony dva vynikající interpreti wágnerovských oper - americká sopranistka Janice Baird a rakouský bas Kurt Rydl.

 

21.50 Prokletí žlutozeleného škorpióna

Láska a hypnóza jsou stejně nebezpečné, když podceníte jejich moc. Americká komedie (2001).

Do New Yorku v roce 1940 je tentokrát zasazen děj kriminální retrokomedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena. Hlavním protagonistou je mazaný vyšetřovatel C. W. Briggs, který dokáže prokouknout každý pojišťovací podvod, má totiž obrovský dar dokonale se vcítit do myšlení pachatele. Ředitel pojišťovny North Coast se ale rozhodl pro její reorganizaci a najímá si k tomu úkolu svoji milenku Betty Ann Fitzgeraldovou. Emancipovaná a schopná manažerka chce nebohého C. W., jenž se marně snaží dokázat svou nepostradatelnost, vyhodit z pojišťovny. Místo něj hodlá najmout soukromou detektivní agenturu. Při firemním večírku jsou oba znepřátelení zaměstnanci, pro pobavení ostatních, zhypnotizováni kouzelníkem Voltanem. Tato zdánlivě nevinná "hra" ve skutečnosti způsobí, že se zcela ocitnou v jeho moci. Kromě toho, že jsou C. W. a Betty náhle vzájemně přitahováni, stávají se také oběťmi Voltanova ďábelského plánu... Režisér nabízí divákům nepřetržitou linii chytrých, nevtíravých humorných replik a naprostých dějových zvratů.

Při realizaci příběhu se inspiroval i vzory z hollywoodské filmové historie: C. W. Briggs ztvárněný Woody Allenem připomíná bogartovského hrdinu, Betty Ann Fitzgeraldová v podání Helen Huntové je zase inspirována úlohami, jež kdysi hrála Katharine Hepburnová. Za kamerou stál Zhao Fei (jehož proslavil snímek Vyvěste červené lampiony režiséra Zhanga Yimoua), vše působivě dotváří jazzová muzika, kterou ocení nejen znalci a milovnici swingově laděných skladeb.

Hrají: W. Allen, D. Aykroyd, E. Berkleyová, H. Huntová, B. Markinson, Ch. Theronová, D. O. Stiers, W. Shawn a další.

Scénář a režie Woody Allen.


Zdroj: Česká televize skladba a koordinace programů


Zdroj fotografie: img.radio.cz





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0536 s