Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Šéfuje nám Krysa

01.01.2006   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Šéfuje nám KrysaAle podle čínského horoskopu se v redakci Nerawebu nachází samá roztomilá zvířátka. Máme zde tři klidně přežvykující Buvoly, dva dobromyslné Vepře, dvě energické Krysy, jednoho exotického Tygra, Hada a Opici. Řadu uzavírá Zajíc, Pes a Kohout. To jsme my, vaši redaktoři.

Je nás – ať tragicky nebo šťastně - třináct. Ale přímo u redakčního stolu nás třináct nesedí. Ten třináctý totiž k nám patří i nepatří, náš třináctý u stolu není redaktor, ale náš tajemný d´Artagnan, webmaster Jirka Kočí.

My, redaktoři, jsme velice různí, mladší či starší, muži či ženy, ale jedno máme společné – zájem o Neraweb, svou chuť psát, sdělovat myšlenky, podílet se o ně. Toto společné pouto jsme hledali v našich astrologických znameních, díky jejichž studii se vám nyní chceme představit.

Naprostou většinu z nás menším či větším způsobem ovlivňuje VZDUCH. Tento živel se spojuje s myšlením, diplomacií a jistou svobodomyslností. Narození a tedy nejvíc ovlivnění vzduchem pak jsou harmonické Váhy: Martina Bittnerová, Libuše Cortéz Čiháková, Radka Zadinová, Radek Dolanský, a komunikativní Blíženci: Pavla Králová a Jindřiška Kodíčková.

Martina Bittnerová o sobě prozradila, že její největším vysněným koníčkem je odpočinek, :-) přesto si ji můžete spíš představit skloněnou nad studií nějakého životopisu či literární studie. Jako správná Váha nepodala jednoduchou odpověď, ale zapolemizovala nad „poměry na tom našem literárním písečku“ a nakonec se s vrozenou diplomacií vyhnula odpovědi, kdo z redakce je jí nejbližší.

Libuše Cortéz Čiháková mezi odpověďmi na otázku, týkající se jejích koníčků (psaní, příroda, zvířátka), odvětila: „nesnáším nespravedlnost“. Ano, i to patří k Váhám, stejně jako splněné Libuščino přání „dočkat se důchodu a být nezávislá na nikom a na ničem, dělat si, co chci a kdy chci“.

Radka Zadinová, matka tří dítěk, preferující romantiku, se projevila velice mateřsky, když za každého svého koníčka uvedla „děti“. Není divu, protože Radčin ascendent, jenž velmi silně Radku ovlivňuje, se nachází v zemském znamení. Praktičnost sálající z povrchu země dodávala Radce životní touhu stát se knihovnicí – toto přání se Radce nedávno splnilo.

Radek Dolanský na Nerawebu upřednostňuje „možnost vyjádřit svobodně svůj názor“. Kromě čtení a psaní by se prý nejraději věnoval sexu. :-) Jeho vzdušné znamení mu v dětských letech dávalo touhu po tom, stát se pilotem, v dospělosti slevil na scénáristu či režiséra. Vtipně špičkuje, když uvádí, že „k filmu se opravdu dostal, pracuje v DVD půjčovně“.

Pavla Králová považuje Neraweb za ideální cvičení, které by jí mohlo dopomoci k vysněnému povolání – stát se novinářkou. Toto její přání však není odvěké, dřív chtěla studovat mezinárodní právo a diplomacii. Nejdůležitější v životě je pro Pavlu „zachovat si svobodu“. Miluje filosofii, hudbu, film a poezii.

Jindřiška Kodíčková nejraději studuje historii, kulturu a zdravý životní styl. Pěstuje turistiku a bylinky, věnuje se ručním pracem, výtvarným technikám, keramice, alternativní léčbě a samozřejmě divadlu a četbě. Jako klasický všestranný Blíženec prý „má koníčků tolik, že všechny nestíhá“.

Druhé místo v pořadí zastupuje na Nerawebu OHEŇ, nejčastěji nenápadně skrytý v našich ascendentech, ovlivňující naši průbojnost a zapálení pro věc. Představitelkami typického ohnivého znamení Berana jsou temperamentní ženy Hanka Formánková a Petra Gajdíková. Roli důstojného Lva pak plní David Šeterle.

Hanka Formánková v sobě skrývá spoustu energie, protože nejen že ji ovlivňuje živel ohně, ale i v čínském horoskopu zastupuje vyloženě energické znamení: Krysu. Řekla o sobě, že se ráda šťourá v psychologii a filosofii. A prý jí baví „pořádek“, ale už tolik ne uklízení. :-) Z povolání by si vybrala učitelku, publicistku nebo rentiérku.

Petra Gajdíková preferuje přímé, jasně srozumitelné články, a proto píše nejraději fejetony a rozhovory. Ráda by pracovala v nakladatelství nebo jako novinářka, ale zatím se jí spíš rýsuje svět financí.

David Šeterle na Nerawebu miluje svobodu, otevřenost a mnohovrstevnatost. Zaujme ho článek ucelený a subjektivní, který nadchne. Na primární pozici mezi své koníčky David zařadil dýchání: „vše, co dělám, mě musí naplňovat štěstím = být mým koníčkem“. O svých snech David řekl: „Už nesním, žiju, posílám sny do světa.“ David se usadil hned ve dvou horoskopech přímo do královského křesla, v klasické astrologii do křesla Lva a v čínské do křesla Tygra.

Na pomyslné třetí příčce se umístil živel VODY, jehož subjektivní citovost ovlivňuje pět z nás, ale jen dva mají tento živel ve svém znamení horoskopu. Renata Šindelářová, která se narodila jako soucitná Ryba, a Jirka Kočí, kterému hvězdy přisvojily laskavost Raka. Tito dva mají shodný nejen svůj vodní svět, ale také čínské znamení Buvola. (Zmiňovaný třetí Buvol je Radek Dolanský.)

Renata Šindelářová má ráda humor, literaturu, fotografování a sport (nejlépe v přírodě). Přitahuje ji psychologie a věci mezi nebem a zemí, proto studuje různé odborné knihy. Relaxuje při práci na zahradě či na procházce se psem. Její dětský sen „napsat knihu“ se jí již splnil, nyní by si přála "stát se spisovatelkou na plný úvazek, případně založit vlastní nakladatelství."

Jirka Kočí o své práci na Nerawebu napsal, že Neraweb „čte zevnitř“. Mezi Jirkovy záliby kromě prózy a poezie na úrovni tvorby (knihy prý nečte) patří internet, japonská kaligrafie, počítačová grafika, fotografování a sport. S úsměvem Jirka uvádí, že by si přál být milionářským rentiérem, což zřejmě souvisí s jeho Račí touhou po finančním zabezpečení.

Jen dva z nás spatřili světlo světa, když se Slunce nacházelo v ZEMSKÉM znamení, a to ve znamení Kozoroha – Martina Holánková a Aleš Misař. Za charakteristickou zemskou vlastnost se považuje spolehlivost a určitý životní realismus.

Martina Holánková, ač se vzhlíží v grafice a virtuálním světě, zbožňuje prý přírodu, zvířata a rostliny (působení zemské přitažlivosti Kozoroha?). Martina na Nerawebu hledá především názory druhých a líbí se jí tam, protože „tam jsou vstřícní a příjemní lidé“. Kromě informativních článků o společnosti a životě píše a čte nejraději povídky.

Aleš Misař není nijak vybíravý, co se týká rubrik Nerawebu, přesto jako svého skalního favorita uvádí poezii. Aleše zajímá filosofie, lingvistika a dějiny KSČ, tady se tedy projevuje zmiňovaný životní realismus. Aleš by se nejraději stal spisovatelem na volné noze, ale neopovrhl by ani tiskovým mluvčím. Zatím studuje.

(Zdroj fotografie: vlastní)



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.9299 s