Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Hippokratés by se divil - zdraví je byznys

19.12.2005     Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Hippokratés by se divil - zdraví je byznysNejlepší doktor je ten, pro něhož jste běželi a který nebyl doma.
DIDEROT

Vzpomínám si, jak v jednom z televizních pořadů „Naostro“ vystoupil bývalý ministr zdravotnictví Fišer na téma: Naše zdravotnictví a alternativní medicína. Vyjádřil se, že jako vědec na nějakou vyšší moc nevěří, a proto podpořil návrh, aby se léčitelství jako živnost zrušeno.

Nakonec, pod tíhou faktů, nerad připustil případnou existenci takového léčitele, který respektuje předchozí lékařská vyšetření a doporučenou léčbu. Doufám, že tím pan ministr neměl na mysli například klasickou onkologickou léčbu (operace, chemoterapie, ozařování), a teprve poté, kdy se značná část pacientů už ocitla v náruči smrti, milostivě povolil Fortýnovu metodu devitalizace (nádor se zbaví přívodu a odtoku krve, takže odumře). Málo komu, kromě Ježíše Krista, se podařilo oživit mrtvého. A tak přes mnoho tajně vyléčených pacientů, kteří podstoupili zákrok včas, byla metoda devitalizace lékařskou komorou striktně zavržena.


V dalším pořadu dostali slovo léčitelé. (Připouštím, že tak jako všude, i mezi nimi se vyskytují podvodníci). Čínská lékařka, protože u nás nevystudovala medicínu, nesmí lékařskou praxi provozovat. Tisíciletími ověřená čínská medicína vychází z předpokladu, že lidská bytost se skládá nejen z materiální, ale i duchovní části. A protože každá nemoc má původ v duchovní oblasti, začíná tedy veškerá léčba od duše. (Není tím myšlena medikamentózní psychiatrická léčba).

Nechci se pouštět do diskutabilního tématu jako je alternativní medicína (homeopatie, bylinky, aromaterapie, čištění-rovnání energetických centr - čaker, meditace, práce s vyšším "JÁ", zavádění do minulých životů). Co je podstatné a přesvědčující, jsou vyléčení pacienti. Proto se léčitelné shodli na tom, že budou lidem pomáhat dál, dokud je nezavřou. A to bez chemických přípravků, operací, následně pak hospitalizace. Jen svýma rukama a tím, co příroda poskytuje.

A jsme u jednoho z hlavních důvodů, proč alternativní medicína má všude tolik odpůrců. Výroba léků znamená obrovský byznys, který stojí daňové poplatníky (pacienty) nemalé peníze. Na čem by pak vydělávaly mamutí chemické koncerny, vyrábějící léky? A co lékárníci, pojišťovny ...


Zdroj fotografie: archiv autora.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.041 s