Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


UFO: Důkazy

25.01.2006   Renata Šindelářová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

UFO: DůkazyKniha od Michaela Hesemanna zachycuje mnoho případů sledování UFO (neidentifikovatelných létajících objektů) z celého světa.

Záleží na nás, zda jim uvěříme či ne. Záleží na naší fantazii, víře či materialismu. Kniha nám každopádně podává mnoho důkazů ve formě zpráv, novinových článků, rozhovorů, útržků v více než 50 uvolněných vládních dokumentů a tajných zpráv z USA, Kanady, Ruska, Jižní Afriky, Anglie, Španělska, Rakouska a Německa. Všechny do jedné mohou být jen podfukem, přesto vás upoutají vším, co do nich Michael Hesemann vdechl, nadšením, tajemnem, touhou.

Důkladně se autor věnuje především známému případu údajného ztroskotání vesmírné lodi na území USA v červenci 1947. Incident začal již v červnu 1947 zcela nevinným nahlášením neidentifikovatelných létajících objektů ve státě Washington, kdy objekty sledoval civilní pilot. Později následovaly stovky zpráv, které se zmiňovaly o spatření podobných objektů - reakce veřejneosti hraničila až s hysterií. Potom jeden z rančerů oznámil, že na odlehlém msítě ve státě New Mexiko, asi 75 mil od roswellské vojenské základny pravděpodobně ztroskotal létající talíř.

7. července začala tajná operace, která měla za cíl prozkoumat vrak tohoto objektu. Závěr zněl: jedná se o výzvědný objekt, určený pro krátké vzdálenosti. V průběhu prací však objevila vojenská rozvědka ještě něco lepšího: čtyři malé, lidem podobné bytosti, které se z objektu zřejmě katapultovaly. Ve zkrácené verzi by se popis takového humanoida dal vyjádřit takto: výška 110-140 cm, váha asi 20kg, hlava ve srovnání s tělem velká, bez ochlupení, barva kůže v šedivých odstínech, ruce i nohy dlouhé a tenké, v obličeji velké propadlé oči vzdálené od sebe (mongoloidní rysy), nos nepříliš patrný, ústa bez rtů, nesloužící ke komunikaci ani k přijímání potravy, bez genitálií.

Během vědeckého zkoumání se pořídilo mnoho záznamů a fotografií (viz nahoře), jejichž věrohodnost zase zkoumali další... žádné jednoznačné stanovisko z nich však nevyplývá. Někteří říkají "ano", jiní to nepokládají za důkaz. A tak si stále můžeme představovat, snít, vzhlížet s nadějí či obavami k obloze, stejně jako můžeme veškerý materiál této knihy ignorovat a pokládat za podfuk.

Zdroj fotografie: archiv autora



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Jakub Křivánek - 25.1.2006 - 18:10

taky jsem ji kdysi četl...
Tuto knihu jsem taky kdysi četl. A přesto, že jsem byl v té době vyslovený "ufooptimista", smrděla mi podvodem stejně, jako lyžařská podkolenka smrdí potem. Co za důkaz je autentický rozhovor s domělým svědkem? Nebo fotografie místa, tedy PŘESNĚ TOHO místa, kde se to před patnácti lety stalo? Věřte mi, nic si nepřeji tak, aby zelení mužíčci z Alfy Centauri skutečně odpráskli Bílý dům plazmou. Tato kniha mě ovšem nikterak nepřesvědčila, že by to bylo možné...


Od: Pavel Schebesta - 26.1.2006 - 12:52

Jsou i lepší knihy
Všem, koho zajímá tematika UFO a hlavně otázka, zda americká armáda něco léta tají, doporučuji knihu amerického novináře Howarda Bluma "Odtamtud". Tento špičkový investigativní žurnalista se v ní zabývá věrohodností materiálů, o nichž píše i Hesemann. Písemnostmi z Roswellu a hlavně prověřuje, zda opravdu existovala supertajná vědecká skupina Majestic 12.


Od: Pavel Schebesta - 27.1.2006 - 13:29

Ještě ...
... chci dodat, že problematika UFO není záležitostí víry. Proto taky otázky typu Věříte na UFO pokládám za nesmyslné. UFO je jev, nebo přesněji, soubor jevů prozatím neznámé podstaty. Fenomén, který by jistě zasloužil podrobné zkoumání odborníky, namísto zesměšňování. Vedle toho existují lidé, kteří z UFO dělají jakési nové náboženství, což za výzkum naopak nestojí. M. Hesemann před lety asi jako odstrašující příklad vydal i knihu "A přece létají!" od Eduarda "Billyho" Meiera; zástupce tohoto hnutí. To je skutečná perla. Mě je Hesemann sympatický právě tím, že se snaží pracovat s dokumentací, informacemi od vojenských a leteckých odborníků a od lidí, kteří hledají odpovědi na otázky, co viděli. A nepotřebuje k tomu meditovat, aby se mu objevil létající talíř.


Od: Renata Šindelářová - 28.1.2006 - 17:54

Pavel Schebesta
Miluju UFO a mimozemšťany! :-) Miluju záhady všeho druhu! A také poznávání všeho nového, dosud nepoznaného. Je to tak fascinující.... :-)
Bohužel mne ani všechny tři knihy Hesemanna nepřesvědčily. Co o něm víte? A co jste všechno od něj četl? Zajímalo by mne to, třeba zase objevím něco, co ještě o mimozemšťanech nevím. (Mimochodem, líbili se vám Muži v černém? Báječný film, viďte?) :-)
Jinak já se UFO nebráním. Možná že jednou, až mi přelétne nad hlavou talíř z Plejád (doufám, že ne odjinud, protože tihle šediví potvoráci prý unáší lidi k pokusům), :-) budu sama zanícená ufoložka.


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0429 s