Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Co připravuje Česká televize pro diváky

11.02.2006   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

 Co připravuje Česká televize  pro divákyVýběr z pořadů, které natáčí ČT - Seriály, zábava

SERIÁLY

Operace Silver A
Dramaturg: Hustolesová Lidmila
Vedoucí výroby: Kořínek Vladimír
Režie: Strach Jiří

Dvoudílný televizní scénář Lucie a Josefa Konášových (Lucie Konášová je mimo jiné autorkou scénářů nedávno vysílaného a velmi úspěšného seriálu "Dobrá čtvrť") je působivým a dramatickým příběhem lásky, hrdinství i slabosti. Odehrává se ve dnech, kdy šlo našemu národu opravdu o vše, v období protektorátu. Ačkoliv příběh začíná téměř idylicky, předčasnou oslavou Silvestra, s falešným zdáním, že vše je stále v pořádku, a dvě krásné mladé ženy, přítelkyně a obdivovatelky tehdejších filmových hvězd, jako byly Adina Mandlová i Nataša Golová, jsou středem společnosti, právě v tuto chvíli nedaleko odtud, v zasněženém lese, seskočili padákem tři mladí muži: Bartoš, Potůček a Valčík... Mistrné propojení ryze soukromých, intimních vztahů jednajících postav s historickými událostmi, které, ať zúčastnění chtěli nebo ne, zasáhly do všech lidských osudů je nesporným kladem obou autorů.Příběh se sice odehrává ve velmi krátkém časovém úseku, ale je v něm jakoby v kostce postižena široká škála proměn lidských charakterů, od zcela malých selhání až po ta nejzávažnější, ale i obdivuhodné a mnohdy nečekané důkazy odvahy, statečnosti a obětavosti.Současně je to i příběh o zkoušce, které je vystaveno přátelství, dosud považované za nejpevnější... Díky tomu, že se autoři zamýšlejí nad touto dobou právě z tohoto hlediska, přes komplikované a nejednoznačné vztahy a postoje vylíčených postav, vznikl text, který je skvělým podkladem pro silný a divácky atraktivní televizní film.

Datum a místo výroby: 15.02.2006-28.02.200618.04.2006-25.05.20 - 06 -

Eden
Dramaturg: Arichteva Marča, Pelant Ivo, Turnovská Magdalena
Vedoucí výroby: Jaroschy Ivana
Režie: Chlumský Jiří, Nikolaev Petr

Seriál kriminálních případů ze současnosti. V hlavních rolích Jan Potměšil a Ondřej Vetchý.
Datum a místo výroby: 04.01.2006-18.03.2006


Hraběnky
Autor scénáře: Hraběnky
Dramaturg: Otčenášek Jan
Vedoucí výroby: Jirásková Ilona
Režie: Brabec Jaroslav

Třináctidílný seriál z prostředí současné vesnice o rodině soukromého farmáře a jeho čtyřech dcerách.
"Člověk nemusí rozumět snům svých blízkých, ale musí chápat, že je mají."Tak nějak by mohlo znět motto třináctidílného seriálu z prostředí současné vesnice, jehož hrdina Josef Hrabě, soukromý zemědělec, podřídil celý svůj život budování rodinné farmy. Má k tomu ideální podmínky: pozemky, stroje, zkušenosti, ale hlavně manželku a čtyři už dospělé dcery. Až na to, že jejich představy o životě se od těch otcových poněkud liší. A tak když Hrabě trochu nesmyslně přikoupí další pozemky, místo aby myslel na tajná přání svých blízkých, rodina se vzbouří. Ženy odmítají být levnou pracovní silou, neslyší na jeho argumenty, že pracují na svém a že jednou mu budou všichni vděční. Srdce našich "Hraběnek" totiž momentálně více zaměstnává tajemný mladý muž, který se přistěhoval do vesnice, aby si tady založil truhlářství. Struktura vesnické ságy je pochopitelně složitější. Rodinné vztahy, lásky čtyř dcer pana Hraběte, jejich vítězství i pády se prolínají se životem vesnice, sousedskými intrikami i komunální politikou. Pospolitost vesnice eroduje závist, lidé splácejí účty za doby již dávno minulé a často se neumějí přizpůsobit změnám, která přináší moderní doba včetně vstupu republiky do EU. Svým způsobem se ve vesničce při německých hranicích stále stýká východ se západem. Totálně jiný je svět ukrajinské manželky truhláře Honzy a podivínského syna bývalé sudetské rodiny, která se sem vrací, protože z německé podpory se tady žije snadněji. Ale tragická událost obrátí naruby životy našich hrdinů a všechny plány, sny a ideály postaví na hlavu.
Scénáře seriálu pocházejí z dílny Ivo a Evy Pelantových, autorů např. seriálu Ranč u Zelené sedmy, Hop nebo trop či televizních filmů Otec neznámý nebo Psí kus. I v seriálu Hraběnky má své místo humor, prioritou jsou však tentokrát především dramatické vztahy. Podstatnou roli ve vyprávění hraje příroda, mimo jiné i proto padla volba na režiséra Jaroslava Brabce, který ve svých dílech (např. Krvavý román, Kuře melancholik, Charta 77, Zlatá brána) vždy prokázal mimořádný smysl pro filmové vidění a nezapřel v sobě původní profesi filmového kameramana. Jedná se ovšem o seriálový debut bytostného filmaře. V hlavních rolích seriálu se setkáme s řadou hereckých hvězd. Jde především o Josefa Abrháma v roli Hraběte, Janu Hlaváčovou jako jeho ženu, Vilmu Cibulkovou, Aňu Geislerovou, Andreu Elsnerovou a Zuzanu Vejvodovou jako čtyři Hrabětovy dcery. K rodině patří i Vladimír Dlouhý, zatímco Richard Krajčo a Josef Langmajer se ocitají v rolích skutečných či potenciálního milenců.Mimořádný prostor v našem příběhu má dále zejména Veronika Freimanová jako starostka obce a Martin Stropnický v postavě jejího manžela.Generaci pamětníků zastupují osobnosti jako Vlasta Chramostová, Zdena Procházková, Blanka Bohdanová, Josef Vinklář či Luděk Munzar.Protihráče a svérázný komický trojlístek sehrají Oldřich Vlach, Rudolf Hrušínský a Igor Bareš. Kameramanem seriálu je Petr Koblovslý, architektem Václav Vohlídal, střihačem Filip Issa a zvukařem Václav Vondráček. Dramaturgie celého projektu se ujal Jan Otčenášek. Seriál vzniká v produkci paní Ilony Jiráskové v Centru dramatických a hudebních pořadů ČT pod vedením šéfproducenta Jaroslava Kučery a šéfdramaturga Ivana Hubače.

Datum a místo výroby: 23.01.2006-30.11.2006

Název pořadu: Manželé roku 2005
Název seriálu: NADMĚRNÉ MALIČKOSTI
Dramaturg: Lekeš Jan
Vedoucí výroby: Novák Aleš

Marek je úspěšným majitelem reklamní kanceláře. Má manželku, se kterou se rozvádí a milenku, kvůli které to dělá. Ale i tak se svou ambiciózní Šárkou už nemohl vydržet. Vadí mu, že je příliš samostatná, příliš praktická, příliš úspěšná v jejich společné firmě a vůbec, příliš neženská. Spíš chlap než cokoli jiného. Marek by rád nějakou éterickou bytost, která by ho chápala, dávala mu pocit mužnosti, třeba falešný, ale alespoň nějaký. A právě touha prožít tento pocit ho pravidelně přivádí do bytu jeho milenky. Jednoho dne má však smůlu, Jejich romantický večer překazí manžel, předčasně se vracející ze služební cesty. Markovi nezbývá nic jiného, než zachránit čest své milované a sám sebe odvážným skokem z okna. Není však příliš šikovný. Zlomí si obě ruce a je zcela odkázán na pomoc svých bližních - bohužel, tím opravdu nejbližším je jeho budoucí exmanželka, současná odpůrkyně a uražená žena Šárka.

Datum a místo výroby: 28.02.2006-19.03.2006


Název pořadu: Učitelky s praxí
Název seriálu: NADMĚRNÉ MALIČKOSTI
Dramaturg: Lekeš Jan
Vedoucí výroby: Bareš Jindřich
Režie: Issa Moris

Televizní mikrokomedie. Je těžké převychovat děti, natož dospělé.

Člověk se ve své podstatě nemění. Je stejný jako v době, kdy ještě sedával ve školních lavicích. Nejdřív sice ještě trochu roste, ale později už jen stárne. Jeho dobré i špatné vlastnosti mu zůstávají. A právě tuto skutečnost si uvědomí Božena, učitelka v důchodu, která má pocit, že by ještě mohla být co platná. Na základě údajů ve starých třídních knihách se chce pokusit napravit svá minulá výchovná zanedbání a opomenutí. Neváhá zasáhnout do života dospělých lidí, a neváhá k této bohulibé činnosti naverbovat i své bývalé kolegyně. Všechny dohromady nás tak nakonec přesvědčí, že ta největší hrozba a síla často zprvu vypadá úplně nenápadně.

Datum a místo výroby: 16.01.2006-12.02.2006


Název pořadu: Malé velké gatě
Název seriálu: NADMĚRNÉ MALIČKOSTI

Dramaturg: Lekeš Jan
Vedoucí výroby: Bareš Jindřich
Režie: Chaun Igor

Televizní mikrokomedie. Žárlivost je strašná nejen pro ty, na které je žárleno, ale především pro ty, kteří jí sami trpí.
Miki Javora je chorobný žárlivec. Žárlí na svou ženu a žárlí tak strašně, že si o tom musí čas od času promluvit s psychologem. Rovněž do detektivní agentury zajde a nechá ženu hlídat, aby měl klid, ale stejně to nepomáhá, život je prostě pro ženatého muže peklem. A bude hůř.. Jednoho dne, jako na potvoru na služební cestě daleko od domova, si Miki všimne, že jeho kalhoty, nejsou jeho kalhoty. Jsou podobné, ale cizí. Někdo je vyměnil. A kdo jiný by to tak mohl být, než odporný milenec na zběsilém útěku od jeho ženy (nyní už děvky nevěrné)! Nejstrašnější noční můry se rázem stávají skutečností a Miki ztrácí pevnou půdu pod nohama. Držme mu palce, v této malé komedii to bude rozhodně potřebovat

Datum a místo výroby: 16.01.2006-12.02.2006

Četnické humoresky – III. série seriálu (27. – 39. díl)
Scénář: Antonín Moskalyk, Pavlína Moskalyková, Miloš Fedaš, Josef Souchop
Režie: Antonín Moskalyk, Pavlína Moskalyková
Dramaturg: Dana Špirková, Josef Souchop
Produkce: Darina Levová
Hrají: Tomáš Töpfer, Alena Antalová, Zdeněk Junák, Ivan Trojan, Erik Pardus, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Martin Sláma a další.

Divácky oblíbený televizní seriál se odehrává v letech 1933–1938 a námětově těží ze skutečných případů a existence četnických pátracích stanic, předchůdců dnešní kriminální služby. Četnické pátrací stanice jsou totiž dosud nezpracovanou etapou boje proti zločinu, ačkoliv rozsah jejich práce byl impozantní a leckteré objasněné „causy“ byly jako vystřižené z příruček kriminalistiky. Většina případů a postav jsou inspirovány skutečnými předlohami (archívy, novinové články). Cyklus jednotlivě uzavřených případů je propojen služebními i soukromými osudy hlavních postav. Seriál je v žánrové poloze jistou rehabilitací prvorepublikového četnictva.
Datum natáčení: 14. – 28.2. 2006 Brno, jižní Morava


KOMEDIE

3 plus 1 s Miroslavem Donutilem
Dramaturg: Bednář Jiří
Vedoucí výroby: Morávek Petr
Režie: Tyc Zdeněk

Tři malé komedie plus jedna prémie.
Premiéra komediálního triptychu tentokráte na zimní téma HORYProtagonista tohoto pravidelného cyklu s prémií se zde představí jako CELEBRITA a současně NEMOTORA, kterého ovšem čeká originální ZAKÁZKA v podobě lyžařského kurzu půvabných, leč zrádných a mstivých manekýn.Jednotlivé povídky napsali Karel Čabrádek /Celebrita/, Pavla Slancová Petráková /Nemotora/ a Miroslav Vaic /Zakázka/.

Datum a místo výroby: 13.02.2006-03.03.2006


ZÁBAVA:

Nominační večer Českého lva
Dramaturg: Ulm Aleš
Vedoucí výroby: Svoboda Otakar
Režie: Vachler Petr

Již po třinácté se budou koncem února udílet výroční ceny filmové akademie Český lev.
Nominační večer, který vyhlášení předchází, bude v přímém přenosu České televize
moderovat herec Tomáš Matonoha. Celý večer se ponese v duchu manažérských zásad a poučení, které by měly českému filmu ukázat cestu na světové filmové burzy. Je 22 českých celovečerních filmů za rok 2005 malý nebo velký počet? Manažér a analytik Matonoha se pokusí odpovědět. Vyhlášena bude i cena pro Nejlepší zahraniční film, Cena časopisu Premiere, Nejlepší filmový plakát a Cena filmových kritiků.
Datum a místo výroby: 01.02.2006-01.02.2006 Lucerna - Praha



ČESKÝ LEV 2005
Dramaturg: Ulm Aleš
Vedoucí výroby: Svoboda Otakar

Vyhlášení výročních filmových cen Český lev se již po třinácté uskuteční v sále pražské Lucerny v poslední únorový týden. Během večera si diváci připomenou nejen 22 snímků roku 2005, ale i ty, které byly oceněny v předchozích dvanácti letech. Každá kategorie bude totiž uvedena hereckými nebo režisérskými osobnostmi, spojenými s oceněnými snímky v historii Českého lva (1993–2004). Vyhlášen bude i Divácky nejúspěšnější film roku, vítěz scenáristické soutěže Cena Sazky a tradičně se udělí Český lev za dlouholetý umělecký přínos českému filmu. Večerem bude provázet držitel Českého lva herec Jiří Macháček.
Datum a místo výroby: 25.02.2006-25.02.2006 Praha

Zdroj: skladba a koordinace progamů ČT

Zdroj fotografie: www.televize.cz




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0276 s