Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Víra v Boha, víra v mimozemskou civilizaci

30.01.2006   Renata Šindelářová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Víra v Boha, víra v mimozemskou civilizaciPoprvé jsem o vesmírném vůdci Aštarovi, pocházejícímu z Plejád, slyšela asi před deseti lety. Všechny informace o něm a jeho lidu na mne působily asi tak bombasticky jako spojitosti v Dänikenových knihách. Nyní jsem se s Aštarem „potkala“ podruhé, tentokrát na internetu, kde jsem objevila stránku „Vesmírných lidí“.

Kdo to jsou Vesmírní lidé? Údajně bytosti vypadající docela stejně jako my, ovšem nenarození na planetě Zemi, ale v hvězdokupě Plejády. Plejáďané mají mírumilovnou a přátelskou povahu a snaží se nám pomáhat. Cestují po Vesmíru a navštěvují různé planety, ať už vyspělé nebo rozvojové. (Cestování probíhá formou vystupování z dimenzí a komunikace s ostatními světy a lidmi probíhá především mimosmyslově, telepaticky, intuitivně.)
Podle Vesmírných lidí jsme my, pozemšťané, nejen zanedbaní duševně, ale navíc vyrábíme techniku, která přináší negativní vibrace (televize) a znečišťuje životní prostředí (průmysl). V důsledku toho se planeta Země pomalu žene do záhuby. Prvotní příznaky tohoto konce se již odehrávají – povodně, uragány, zemětřesení, pandemie. A právě proto, aby nám pomohli v přibližující se katastrofě lidstva, jsou zde mezi námi Vesmírní lidé.
Co o nich víme? Že dodržují Vesmírné zákony, tzn. že uctívají Stvořitele (Boha?), nejí maso, nekouří, nepijí alkohol, nehýří, nesmilní, neubližují druhým a chovají se k druhému vždy uctivě a vstřícně. Vesmírné zákony tedy svým způsobem kopírují desatero, jež lidu předložil Mojžíš po tom, co vystoupil na horu Sínaj. Vesmírný vůdce Aštar zase svým vzhledem připomíná Ježíše Krista, jen nemá vousy a kolem nevinné andělské tváře se mu vlní plavé vlasy. Všechna jeho slova čiší láskou a pochopením, touhou po dobru.
Celé to zní tak krásně.... myslíte, že se může jednat o pouhou náhodu? Já se domnívám, že ne. A potom tedy vidím dvě možná vysvětlení.
1. utopické: Plejáďané skutečně existují, snaží se nám ukázat správnou cestu a snad i trochu pomoci s tím, co jsme si na Zemi napáchali. V tomto případě se vysloveně nabízí typicky dänikenovská úvaha, že Mojžíš a další byli ve spojení s Plejáďany již dávno v minulosti a že desatero jsou Vesmírné zákony.
2. realistické: Pod názvem „Vesmírní lidé“ se skrývá sekta, která šíří své laskavé myšlenky – a snad také s laskavými úmysly, kterých nikdo nezneužije. (Protože v minulosti se tak již mnohokrát stalo.)
Každopádně v obou případech platí, že bychom to měli mnohem jednodušší, kdybychom nečekali, až nám někdo jiný vlije do našich myslí vznešené ideály, kdybychom nespoléhali na své Bohy, Ježíše a Aštary, ale kdybychom probudili svá zplihlá nitra a sami si vlastní vůlí naočkovali do srdcí sérum dobra.


Zdroj fotografie: www.google.com


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Ondra Kňava - 1.2.2006 - 12:24

3. možné vysvětlení
Chybí 3. možné vysvětlení: Ani jedno z předchozích dvou vysvětlení není správné, nebo je v obou něco pravdy. :)


Od: kecal - 28.2.2006 - 14:08

Podle tetralemy
Podle klasické védské (indické) tetralémy jsou čtyři možnost: kromě uvedených dvou jsou obě tvrzení pravdivá nebo není pravdivé žádné z nich. Filosofie, která na rozdíl od semitsko - křesťanského myšlení (dilema) vede k toleranci.


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0462 s