Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Nepodceňujte psychotesty!

02.02.2006   Martina Bittnerová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Nepodceňujte psychotesty!V posledních letech se rozmáhá při všemožných výběrových řízeních absolvování psychotestů, které mají nejčastěji budoucím zaměstnavatelům odhalit profil uchazeče o práci, uchylují se k nim však i jiné instituce a často bývají doplňkem přijímacích zkoušek na různorodé typy studia. A přestože někdy podobnému zkoumání našinec intenzivně uniká, může si být jist, že jednou v životě se mu nevyhne.

Bohužel psychologie se dlouhá léta u nás považovala za obor méněcenný a spolu s psychiatrií navíc obor zneužívaný, a proto málokdo z nás bere psychotesty vážně. Bohužel pro nás jej vážně berou ti, kteří je pro nás uchystali, přičemž úspěch či neúspěch v nich může výrazně ovlivnit naši budoucnost. Ne každý má ovšem to štěstí, že disponuje někým, kdo jej na psychotest osobně připraví. A právě pro ty, kdož podobnou možností nedisponují, vydalo nakladatelství Portál v roce 2004 velmi užitečnou publikaci s názvem Psychotesty a jak v nich uspět z pera britského publicisty Iaina Maitlanda.

Kdo by však hledal jen suchou teorii, bude zklamán. Publikace totiž nabízí, vedle objasnění základních pojmů, rovněž všechny druhy praktických testů, ověřujících schopnosti verbální, neverbální i matematické, a také testy zkoumající schopnosti prostorové představivosti. Na konkrétních příkladech si čtenář ověří své dovednosti a znalosti, přičemž na konci knihy najde klíč obsahující správné odpovědi.

Samozřejmě prostor několika stran nemůže pojmout několikastránkové testy, na nichž si čtenář bude donekonečna dokazovat svůj um, a právě z toho důvodu Maitland nabízí praktické rady, jak u dotyčného druhu testu přesně a efektivně postupovat. Při osvojení těchto jednoduchých, ale účinných principů pak můžeme zvládnout jakýkoliv úkol. Protože, jak jistě víme z vlastní zkušenosti, často nám k vyřešení úlohy chybí pouze dostatek času, a máme tendence se zdržovat něčím, co nám třeba zrovna nejde na úkor dalších x bodů, které bychom mezitím zdárně vyplnili.

A proto pokud právě vás čeká nějaký důležitý a rozhodující test, tak místo utápění se v obavách, opatřete si určitě tuto knihu. Vždyť jak už napovídá sám název, byla napsána k tomu, abyste i vy uspěli!

Zdroj obrázku v úvodníku:  http://www.portal.cz



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.121 s