Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Bez brambor se lze v jídelníčku obejít III.

20.04.2006   Martina Bittnerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Bez brambor se lze v jídelníčku obejít III.Jak jsem včera slíbila, přináším první várku tipů a receptů pro zpestření jídelníčku lidí alergických na brambory.

Bramboráky

Chuti pravých bramboráků zcela nikdy nedosáhnete, nicméně se jí přiblížíte, pokud si místo brambor nastrouháte cuketu, a dále budete postupovat jako při výrobě běžných bramboráků. Znám i recept, kdy se použije tvrdý chleba, který se ponoří do vody, po změknutí se vloží do čisté utěrky, pořádně se vyždímá, a chlebová hmota se opět dále upravuje podle předpisu těsta na bramboráky. Z této směsi se pak musí dělat placky velmi tenké a opravdu důkladně prosmažit. Každopádně tak můžete zužitkovat starý chleba a ještě potěšit své chuťové buňky.

Hranolky

Existují náhražky brambor, které se konzumují v exotických zemích, onehda jsem jednu otestovala, ale osobně mě nenadchla. Ovšem ze „sladkých brambor“ se v některých zemí opravdu vyrábí i hranolky. Tyto brambory zakoupíte třeba i v Carrefouru, nicméně dokud si na jejich specifickou chuť nezvyknete, asi si moc nepochutnáte. Nehledě na to, že jejich cena několikrát převyšuje cenu běžných brambor. Hranolky tedy já osobně ponechávám ve sféře nedosažitelnosti.


Bramborová kaše

Ke karbanátkům či salámu v těstíčku bramborová kaše určitě patří, ale celkem dobře ji nahradí kaše hrachová. Já osobně používám předvařený hrách z důvodu úspory času, pak jej rozmixuji, osolím, přidám trochu mléka a ničím více neochucuji, protože karbanátky jsou výrazné díky česneku a majoránce dostatečně. Na talíři lze tuto kaši omastit hoblinkou rostlinného másla. Ke zmíněným karbanátkům se mi opravdu osvědčila.

Francouzské brambory

Toto jídlo mě provázelo celé dětství a vždy jsem se na něj upřímně těšila, pokud se dobře připraví, neznám nic lepšího. Na druhou stranu jsem se naučila osvěžit se jinou zapékanou lahůdkou. V původním předpisu se jídlo jmenovalo Francouzský věnec (podle tvaru nádoby, v níž se zapéká), ale já používám klasický pekáč, navíc jsem si recept trochu upravila. Sáček širokých nudlí uvaříme podle návodu. Nakrájíme na kostičky zhruba 300 gramů drůbežího salámu. Do misky rozklepneme čtyři vejce, přidáme zhruba 200 gramů strouhaného sýra a obsah 1 kelímku smetany na vaření. Směs promícháme. Do vymazaného pekáče rozvrstvíme vychladlé těstoviny smíchané se salámem, osolíme, posypeme jemně pepřem a zalijeme vaječno-smetanovo-sýrovou směsí, a zapečeme. Já vyndávám, až když povrch začne lehce hnědnout, neb mi to tak chutná.

Předchozí díl: (klikni)

Další várka receptů: (klikni)



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0846 s